Şimdi Ara

Araba sağ-sola savruluyor - Acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 4-5 ay önce gaza bastığımda arabam bir sağ bir sola çekiyordu, 15 gün önce arabanın ön takımına baktırdım ve baya eksik vardı. Rot başı rot kolları vs. eksik sorunlu olan ne varsa hepsini yaptırdım. İlk 5-6 gün çok güzel şekilde bindim arabama sonra sağ teker den her virajda ses gelmeye başladı ve hızım 40-60 arası olduğunda aniden araba sağ atıyor sonra gazı bıraktığımda tekrar aynı yerine geliyor. (Lastiğin aşınma sesi.) Dedim her halde lastiğe bir şey oldu ondan dolayı sağ sol yapıyor. Deneme amaçlı gittim çıkma lastik aldım bugün yola çıktığımda baktım hala aynı sağ atıyor ama dikkat ettim sanki direksiyonda boşluk var gibi. (Pek emin de değilim.) Şimdi sormak istediğim neden böyle oluyor? Aklıma gelenler, Lastikler hala. Sonra direksiyon kutusu en son olarak ta ön takım.
    Araç Mazda 626.

• Anladigim kadariyla.on takimi yaptirmissiniz. Hala sikinti yapiyorsa jantiniz geldi benim aklima,yada on takim.ayarlari,kamber kaster acilari. Yapilmis on takimi yeniden dagitacak bir etmen. Direksiyon degildir. Tahmin tabi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rot ayarı yaptırdınızmı, yaptırdıysanız ustanız becerikli bir ustamıydı?
  • Araçta kamber vs hiç bir şey yok ama bende tekrar dan ön takımı bozmasından korkuyorum. Şuan için ne yapılabilir? Nerede baktırabilirim? Teşekkürler.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Rot ayarı yaptırdım yapan usta etrafta ustalığı ile nam salmış birisiydi ve ilk 5-6 gün sorun yoktu.. Tabi ne kadar iyi ne kadar kötü yaptı bilemicem..
  • difransiyelde sorun olabilir,dengesiz aktarmadan oturu gaz verdiginizde arac sola cekiyorsa

• Bozacak dagitacak bisey arayin dedigim gibi.. gormeden fikir yurutmek cok zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

difransiyelde sorun olabilir,dengesiz aktarmadan oturu gaz verdiginizde arac sola cekiyorsa
    İstanbuldaysanız hiç sağı solu gezip para harcamayın. Avrupa yakasındaysanız Merterde ekinci oto ya, Anadolu yakasındaysanız evo ya uğrayın. Benim tercihim ekinciler oto olurdu.
  • Dif diyen arkadas.mantikli soylemis...

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    İlla sol mu olması gerek? Birde nerede baktırabilirim? Teşekkürler.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Anadolu yakasındayım hocam. Tarif etme şansınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorukbisakinles

Anadolu yakasındayım hocam. Tarif etme şansınız var mı?
    Ekinciler oto (Adem Usta)

http://mazdaekinci.com/?page_id=15

Merterde marmara forumun karşısındaki tramway durağının karşısında. Gitmeye karar verirseniz selamımı söylersiniz :)

Merser yazacağıma Evo yazmışım kusura bakmayın. Merser yetkili servis zaten.

http://www.merser.com.tr/page.aspx?id=36

• Bir de amortisor sistemine baktirmanizi tavsiye ederim ya da arabanin hem sol hem sag on kaputuna yuklenin eger arac yavasca yukari saliyorsa kendini bu amortisordeki soruna isarettir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis pahalıdır gibime geliyor, ben üni öğrencisiyim. Yok mu sanayide tanıdık abicim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DorukBasa

Yetkili servis pahalıdır gibime geliyor, ben üni öğrencisiyim. Yok mu sanayide tanıdık abicim.

Gunumuzde araci yurutebilmek, arac alabilmekten daha zor tabi.

Adem usta yetkili servis degil. Merser ise yetkili servis.

Sanayideki usta arizayi bulana kadar harcayacagin parayi dusun. Tabi iyi bir usta biliyorsan baska.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

difransiyelde sorun olabilir,dengesiz aktarmadan oturu gaz verdiginizde arac sola cekiyorsa

Mazda 626 önden çekişli olduğ için defransiyeli yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DorukBasa

Mazda 626 kullanan birine arabayı sürdür. Size arızasını söyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muratkati

Bir de amortisor sistemine baktirmanizi tavsiye ederim ya da arabanin hem sol hem sag on kaputuna yuklenin eger arac yavasca yukari saliyorsa kendini bu amortisordeki soruna isarettir.

Katılıyorum, benim de kazadan sonra böyle olmaya başladı. Bazen 2.viteste gazı kökledim mi amerikan draglarındaki gibi araba zapt edilemiyor. Kazada sağ ön jantı vurdum, hiçbir yerde problem yok, sağ süspansiyon yamuk denildi, prese sokuldu ama hala memmun değilim. 200-250tl civarında alman malı süspansiyonlar pahalı olunca ön süspansiyonların değişimini erteledim veya biraz ucuzu olan monroe alabilirim.
  • Arkadaşim gaz verince saga sola gidiyorsa motor kulaklarini kontrol ettir. Birde cukura falan dustuysen traversi duzelttirmen lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesapligida.com

Arkadaşim gaz verince saga sola gidiyorsa motor kulaklarini kontrol ettir. Birde cukura falan dustuysen traversi duzelttirmen lazim.
    Kaster ayarlarına bir baktırın,bozulmuş olabilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.