Bildirim
Araba satılsa da garanti devam eder mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Eğer herhangi bir sınırlandırma olmamışsa garanti araca verilir, sahibine değil. -
Araba satılmış olsa da garantisi devam eder. -
Honda kullanıyorum, garanti kitapçığında çok açık yazıyor, evet devam ediyor. 6 yıl içinde kaç defa satılırsa satılsın fark etmiyor. -
fiat ta arac satilinca garantisi sona eriyor, bizzat bayisine sormustum. -
fiatın yaptığı da çok ilginçmiş. başka bunu yapan marka yoktur heralde. -
quote:
Orjinalden alıntı: isimbulunamadı
fiatın yaptığı da çok ilginçmiş. başka bunu yapan marka yoktur heralde.
KİA sorentoda aynı şeyi yaptı bir ara. Aracın ilk sahibine ömür boyu garanti vermişlerdi.
Onlarda abartmışlardı, inşallah bu arabayı alanlar satmazlarda KİA ömür boyu garantiden bakmak zorunda kalır.
Ama bu seferde tüm bakımlarını KİA da yaptırmak zorundalar yani başabaş..
http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=4541
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 5 Eylül 2008; 22:30:04 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: isimbulunamadı
fiatın yaptığı da çok ilginçmiş. başka bunu yapan marka yoktur heralde.
Kia'da daha değişik bir uygulama var, ömür boyu garanti var ama sadece ilk satın alana. Satınca bu garanti düşüyor, Normalde 2 yada 3 yıl olan garantiye dönüşüyor satılınca. -
Fiat garantiyi düşürmek için bahane arıyomuş -
2 seneyi dolduran özel servislere kaçıyor da ondan..6 sene garanti verecekler ki millet mecburen servise gitmeye devam etsin... -
yanlış bilgilendirmişler fiatta öyle bir uygulama yok kaldıki garanti aracın sahibine degil araca has bir durumdur fakat bakımları zamanında yapılmayan bir arabanın garantisi devam etmez ama sahibi değişti diye garanti bitmezquote:
Orjinalden alıntı: emtue
fiat ta arac satilinca garantisi sona eriyor, bizzat bayisine sormustum.
-
6 yıl aynı servis, lpg yok vay onun haline. -
İki yıl garanti zaten kanuni zorunluluk. Markanın size bir lütfu filan değil. Bu süre içinde bakımlarını servislerde yaptırmak zorunda da değilsiniz. Denk hizmet veren yerlerde yaptırtabilirsiniz. Bu değişiklik yürürlüğe gireli 3 yıl oluyor. Forumda da daha önce defalarca yazıldı.
Ancak iki yıl olan kanuni garanti süresinden sonra ek garanti için servis zorunluluğu getirilebilir. Bu durum artık karşılıklı anlaşmaya bağlı; yoksa tek başına garanti şartlarının bu kapıyı açıyor olduğundan şüpheliyim. Yetkili servisler ise elbette burada yazdıklarımın tümünün aksini iddia edeceklerdir. Lütfen bu laflara kanmayınız. -
quote:
Orjinalden alıntı: murat6767
yanlış bilgilendirmişler fiatta öyle bir uygulama yok kaldıki garanti aracın sahibine degil araca has bir durumdur fakat bakımları zamanında yapılmayan bir arabanın garantisi devam etmez ama sahibi değişti diye garanti bitmezquote:
istanbul aydin universitesi'nin yanindaki fiat bayiisinden grande punto alirken bana satis muduru tarafindan soylendi. hatta alacagimiz aracin piyasada 3 milyar daha ucuza alinabildigini sebebi ise yil sonunda sirketlerin vergiden dusmek icin aldigi toplu alimlardan sonra bu arabalari kullanmadan galerilere satmasi. galerilerdeki 0 arabalarin gelme yollarindan biride bu. fakat adam ozellikle uyardi garanti devam ediyor derlersede inanmayin cunku arac 2. ele gecerse garantisi bitiyor dedi.
-
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: murat6767
istanbul aydin universitesi'nin yanindaki fiat bayiisinden grande punto alirken bana satis muduru tarafindan soylendi. hatta alacagimiz aracin piyasada 3 milyar daha ucuza alinabildigini sebebi ise yil sonunda sirketlerin vergiden dusmek icin aldigi toplu alimlardan sonra bu arabalari kullanmadan galerilere satmasi. galerilerdeki 0 arabalarin gelme yollarindan biride bu. fakat adam ozellikle uyardi garanti devam ediyor derlersede inanmayin cunku arac 2. ele gecerse garantisi bitiyor dedi.
Böyle birşey olamaz. Yani 2 yıl Türkiyede gıda dışı ürünlerde mecburu garantidir. Ayrıca bu süre satış vs. ile kısaltılamaz yada bitirilemez.
Normal binek olarak alınan araçlarda kıst amortisman uygulanır. Dolayısıyle yıl sonunda araç almak ve hemen ertesinde yıl başında satmak. Vergi indirimi konusunda birşey kazandırmaz.
Ancak kiralama şirketleri için durum farklıdır. Bu tip şirketler yılın son günü bile araç alsalar 1 yıllık amortisman gideri ve KDV yide indirim konusu yapabilirler. Kialama şirketlerine satılan araçların garantileride farklı oluyor bildiğim kadarıyla onu söylemek istemişlerdir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X