merhaba arkadaşlar. uzun zamandan beri forumun takipçisiyim ve görüşlerinize önem veriyorum. bu sene içerisinde 2004 Panda'mı satıp yeni bir araç almak istiyorum. Samsun'un bir ilçesinde öğretmenim. alacağım aracın ortalama bir performansı olması yeterli. olaya biraz duygusal bakıyorum,mesela konsolun ve ön tasarımın güzelliği benim için cezbedici özellikler
bie müddet araştırmamın sonunda şu araçlar ön plana çıktı:
2011-2012 JAZZ (cam tavanlı) (benzin&lpg) 2010-2011 MAZDA 3 (benzin&lpg) 2012-2013 hatta sıfır AVEO(benzin&lpg&dizel)
aveoyu ilk çıktığı günden beri beğeniyorum ayrıca.
öncelik performans değil. şimdiki aracımdan (Panda) daha iyi olduklarını düşünüyorum hepsinin. kullanım olarak da okuldan eve ve en uzak 60-70 km. lik yollarda kullanacağım. önceliğim yakıt, konfor ve güzellik (ilginçlik de diyebiliriz) ortalama 35.000 civarı kredili bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. 2010'dan aşağısını düşünmüyorum çünkü 10 seneye yakın yeni bir araç alma fırsatım olmayabilir. (uzun kullanacağım yani). ayrıca HB tercihim değil.
sözün sonuna gelirsek, benim gibi bir kullanıcı için en iyi tercih hangisi olur? kriterlerime uygun başka hangi araçları önerirsiniz? (reno-pejo ailesi ve astra istemiyrum.)
ciddi ve samimi yazdım, önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
o kadar uzun kullanacaginizi sanmiyorum ama uzun vadede sorun istemiyorsaniz japonlar iyidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
en fazla iki sene içerisinde arabanın borcunu bitirip ev almayı düşünüyorum. evin kaba borcu bitmeden araç değiştirmek güç olacaktır. bu da nereden baksanız en az 7-8 sene.
hedefim cumhuriyetin 100. yılında ev sahibi olmak
quote:
Orijinalden alıntı: grejuva2103
en fazla iki sene içerisinde arabanın borcunu bitirip ev almayı düşünüyorum. evin kaba borcu bitmeden araç değiştirmek güç olacaktır. bu da nereden baksanız en az 7-8 sene.
Kendi evine oturmadan arabaya yatırım yapma 2.el yerli 5-10.000e al kalan paranı ev için değerlendir kendi evine geçtiğinde zaten en iyisini alırsın Allah muvaffak etsin.
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
Orijinalden alıntı: grejuva2103
Kendi evine oturmadan arabaya yatırım yapma 2.el yerli 5-10.000e al kalan paranı ev için değerlendir kendi evine geçtiğinde zaten en iyisini alırsın Allah muvaffak etsin.
bugün işe koyulsam dediğim gibi 7-8 senden önce ev sahibi olamam, bu süreçte altımdaki araba da önerdiğiniz arabada 20 yaş sınırında veya üstünde olur ki gerek güvenlik gerek masraf açısından olumsuz etkiler. her gün arabaya biniyorum, sürekli kısa zamanlı da olsa altımda. çoluğum çocuğum olacak inşallah ve bindik bir alamete türküsünü tutturmak istemem açıkçası. ki evin peşinatının bir kısmını ödeyeceğim düğünden kalan takı paralarını araba değişiminde kullanmayacağım
2011-2012 JAZZ (cam tavanlı) (benzin&lpg)
2011-2012 JAZZ (cam tavanlı) (benzin&lpg) diyorum...