Şimdi Ara

araba sürerken heyecan yapıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşındayım ortalama 1 yıldır araba kullanıyorum(aralıklarla) ehliyetimi yazdan sonra alcam inş. ama araba kullanırken bi rahat değilim babamda oluyor yanımda çok fazla kızıyor devamlı diken üstündesin o kadar zamandır sürüyosun diye kızıyor ben tüm panikliyorum sonra mesela bugün az bi yokuşta trafiğin göbeğinde arkamda araba varken 2 defa stop ettirdim minibüsü(hiç yapmadığım iş) tabi babam çok sinirlendi azarladı o kadar zamandr kullanıyosun hala mı acemisin diye araba kullanacağım zamanlar arabaya binmeden önce kalp atışlarımın hızlandığını hissedebiliyorum ne olcak böyle bilmiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Sürerken Heyecan Yapmak

Araba sürmek birçok kişi için heyecan verici bir deneyim olabilir. Ancak bazı insanlar araba sürerken aşırı heyecan yaşayabilir ve bu da güvenli sürüş için bir engel oluşturabilir.

Heyecanın Nedenleri

Araba sürerken heyecanlanmak normal bir tepkidir ve aşağıdakiler dahil çeşitli faktörlere bağlı olabilir:

• Trafik yoğunluğu
    • Hızlı gitme arzusu
    • Yeni veya yabancı ortamlar
    • Sürücü deneyimsizliği

Heyecanı Yenmek

Araba kullanırken heyecanı yenmek için alınabilecek birkaç adım vardır:

• Derin Nefes Alın: Heyecan hissettiğinizde derin nefesler almak yardımcı olabilir. Bu, kalp atış hızınızı yavaşlatmanıza ve sakinleşmenize yardımcı olur.
    • Dikkat Dağıtıcı Unsurlardan Kaçının: Araba sürerken cep telefonu kullanmak veya müzik dinlemek gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçının. Bunun yerine yola ve sürüşünüze odaklanın.
    • Müzik Dinleyin: Sakinleştirici müzik dinlemek heyecanınızı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Kendinizi Olumlu Telkinlerle Motive Edin: Kendinize olumlu telkinler verin ve güvenli bir şekilde araba kullanabileceğinizi hatırlayın.
    • Yavaş ve Sabırlı Bir Şekilde Sürün: Heyecanınızı azaltmak için yavaş ve sabırlı bir şekilde sürün. Hızınızı aşmayın ve trafik kurallarına uyun.

Profesyonel Yardım

Eğer araba sürerken heyecanınızı kendi başınıza yenmekte zorlanıyorsanız, bir profesyonelden yardım almayı düşünün. Bir terapist veya sürücü eğitmeni, heyecanınızı yönetme ve güvenli bir sürücü olma konusunda size yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • babayla surersen tabiki diken ustunde olursun
    bende senin gibiydim

babam rahatsizlik gecirdi hastanede yatti 2 hafta o 2 haftada hergun ise arabayla gittim firsatini bulmusken girmedigim sokak arasi cadde kalabalik trafik kalmadi bende isik fobisi vardi korkardim birde isikte stop etmesinden cok rahat bir sekilde atlattim bunuda
    sende firsat bulursan onsuz cikmaya calis o zaman rahatlarsin

• Babana seni rahatsız ettiğini, biraz da yalnız sürmek istediğini söyle. Bu arada bende de acayip bi kendinden geçmişlik oluyor, sanki kendimi dışardan izliyor gibi hissediyorum, yoksa araba sürmek sıkıcı mı geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

babayla surersen tabiki diken ustunde olursun
    bende senin gibiydim

babam rahatsizlik gecirdi hastanede yatti 2 hafta o 2 haftada hergun ise arabayla gittim firsatini bulmusken girmedigim sokak arasi cadde kalabalik trafik kalmadi bende isik fobisi vardi korkardim birde isikte stop etmesinden cok rahat bir sekilde atlattim bunuda
    sende firsat bulursan onsuz cikmaya calis o zaman rahatlarsin

Aslında yalnız sürdüğüm zamanlarda oluyo ama sonra babamla sürünce yine aynı bundan sonra daha fazla yalnız sürcem

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Power:.

Babana seni rahatsız ettiğini, biraz da yalnız sürmek istediğini söyle. Bu arada bende de acayip bi kendinden geçmişlik oluyor, sanki kendimi dışardan izliyor gibi hissediyorum, yoksa araba sürmek sıkıcı mı geliyor

akşamları arabanın anahtarını alıp tek başıma çarşı içinde dolaşmayı düşünüyorum yalnız büyük olan bi sorun daha var ehliyet yok daha polis çevirmesinden de korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

quote:

Orijinalden alıntı: .:Power:.

Babana seni rahatsız ettiğini, biraz da yalnız sürmek istediğini söyle. Bu arada bende de acayip bi kendinden geçmişlik oluyor, sanki kendimi dışardan izliyor gibi hissediyorum, yoksa araba sürmek sıkıcı mı geliyor

akşamları arabanın anahtarını alıp tek başıma çarşı içinde dolaşmayı düşünüyorum yalnız büyük olan bi sorun daha var ehliyet yok daha polis çevirmesinden de korkuyorum

O zaman alma arabayı, tavsiye etmem. Başına bir iş gelirse babanın anlayışla yaklaşacağını düşünmüyorum anlattığına bakılırsa

• 16 yaşındayım, babamla köyde araba ile geziyoruz. Köy içinde insanlar çok olsa bile sıkıntı olmuyor, hatta yokuşlarda bile, alışmaya bağlı biraz. Rahat davranacaksın, fakat dikkatte edeceksin. Pinpirik yaparsan, heyecan yaparsan tabi istop ettirirsin arabayı. Bu yaz tek alırım arabayı da gerçekten dikkat edin arkadaşlar. Hız yapmayın, hele şehir içinde. Başınıza çok büyük işler açılır, oyuncak değil araba sürmek. Hayatınız kararır benden söylemesi. Köy dışı 60-80 arası, köy içi 10-20 km ile gidiyorum. Bu hızlar otoyol da ancak aşılabilir, fakat başka yerlerde kesinlikle aşılmamalı. Trafik kazası geçirdi, oradan biliyorum. Ve de kemerleri her zaman takın, arkadan geçirmeyin araba ötmesin diye. Takın anasını satayım, sıkıntı çıkmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Sürekli Yaylanıyor !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en mantıklısı dedemle sürmek gibi geliyor ilginiz için sağolun arkadaşlar
  • aga bende ehliyeti alalı 1 sene oldu. aldıktan sonra toplasan 4-5 kere bindim arabaya. bu bindiklerimde kendi başıma yalnız olduğumda çok rahatım en ufak heyecan yok 40 yıllık şöför gibi kullanıyorum ama iş yanında biri varken sürmeye geldimi elim ayağım birbirine dolaşıyor. dayım olsun babam olsun yanımda sanki hiç bir şey bilmiyormuşum gibi konuşuyor rahatsız oluyorum bende dikkatim filan dağılıyor. benim de bunu aşmam lazım. araba olsa her gün çıkar dolaşırım ama araba da yok kocaman servis minibüsü var. ehliyet kurtarmadığı için alıp çarşıya çıkmak yemiyor açıkçası polis çevirse arabayı bağlarlar.
  • Çek sağa ani bi frenle, çek el frenini stop etmeden in aşa senin yüzünden kaza yapıcam geç kendin kullan de biraz didişirsiniz ama bir daha karışmaz sana.
    Denedim tuttu
  • hahah yıllar öncesi geldi aklıma kışın yanımda babam varken sırf konuşuyor diye sırtımda balık yüzerdi o kadar terlerdim şimdi sadece yanımda uyuyor sana en iyi tavsiyem aç müziği sanki onu dinliyormuş gibi müziği dinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

16 yaşındayım, babamla köyde araba ile geziyoruz. Köy içinde insanlar çok olsa bile sıkıntı olmuyor, hatta yokuşlarda bile, alışmaya bağlı biraz. Rahat davranacaksın, fakat dikkatte edeceksin. Pinpirik yaparsan, heyecan yaparsan tabi istop ettirirsin arabayı. Bu yaz tek alırım arabayı da gerçekten dikkat edin arkadaşlar. Hız yapmayın, hele şehir içinde. Başınıza çok büyük işler açılır, oyuncak değil araba sürmek. Hayatınız kararır benden söylemesi. Köy dışı 60-80 arası, köy içi 10-20 km ile gidiyorum. Bu hızlar otoyol da ancak aşılabilir, fakat başka yerlerde kesinlikle aşılmamalı. Trafik kazası geçirdi, oradan biliyorum. Ve de kemerleri her zaman takın, arkadan geçirmeyin araba ötmesin diye. Takın anasını satayım, sıkıntı çıkmasın.

Doğru demişsin.

• Babamla bir kere bile binmedim araca.Kendisi çok sinirli.İnsanı bindiğine pişman eder.Aracı bile kurstaki görevli öğretti sağolsun.
  • Babamı yanımda yok sayınca bi rahatlık oluyo öyle yapcam bundan sonra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.