Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
33
Favori
28.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 focusum var servisleri rezalet otosanın müşteriye karşı tutumu rezalet arabada bir sürü işçilik hatası var kaput tamponu karşılamıyor ön takımı takır tukur garantiden parça değişmek için en az on kez servise gitmeniz gerekiyor tek güzel tarafı araba yola yapışıyor ama o kadar çok kronik sorunu varki titiz bir kullanıcı iseniz kesinlikle bezdiriyor sizi
  • 2016 bmw 116d

arka taraf dar.
    insan bu paraya bi hız sabitleyici ekler be

2015 jeep renegade

süspansiyonlar sert
    klasik jeep geleneği iç mekan sert plastik
  • Megane 2

- Araba kaçmıyor sollamalarda özellikle hayati risk

-esp yok yol tutuşu berbat

-içeri çok fazla ses alıyor

-yoldaki küçük bir taşı bile hissettiriyor
  • 2004 focus 1

araç yol sesi ve 120 itibari ile rüzgar sesi alıyor

sert süspansiyon nedeniyle sert araç

yalıtım zayıf

sağlıklı çalışan focus 1e normal şartlarda hararet yaptıramazsınız. ama bu araçlarda kullanılan bir hortum zamanla eskidiği için bozuluyor ve su kaçırıyor. buda araca ani hararetler yaptırıyor. çözümü bu hortumu değiştirmek. otosan bu konuda hiç bir şey yapmamış ama aslında bu bir mühendislik hatası.

onun haricinde memnunuz herhangi bir sıkıntısı yok.

2015 mazda 3 1.5 sedan

sağ yolcu camı tek dokunuşla açılmıyor

yalıtım daha iyi olabilir

Araç biraz daha geniş olabilrdi bağaj küçük.

performansı venim için yeterli ama hantal bulanlar var

bunların haricinde memnunum.
  • 407 1.6HDI nonFAP

Olumsuzlar: Yere Yakın Tasarım, Manuel Şanzıman, Camlardan çıtırtılar gelmesi, İkinci Eli Zayıf, Citroen ve Peugeot Sorunu olan Plastik aksamların soyulması, Kapı ve Cam İzolasyonları daha iyi olmalı, Fitiller zayıf, Hantal Motor- 2.0HDI Vergi Sagolsun. Klostrofobik arka yolcular. Bagaj yukleme eşiği yüksek, 1560Kg nedir ? , Şehir içi çarpışmalarda nispeten fazla hasara müsait nazik tasarım (Farlar O kadar büyük ve sağlam ki tampon esnese de çamurlukları açabiliyor.)

Olumlular : Alt tasarımı ve ön takımı sağlam vursan da birşey olmuyor, Ekonomik 5.2Lt/100KM @28KM/h, Yayla gibi, Ön Yolcu ve Sürücü Ferahlığı, Virajları Double Wishbone McPherson Salıncaklar (2 gün kullananlar konuşmasın), Parçası Ucuz, Erişilebilinir 2.EL Fiyatları, Bakım Maliyeti Ucuz. 66litre Depo ile Istanbul-Ankara Tek depo git-gel olanağı. 2005 kasası 12 yıl oldu Tasarımı halen dikkat çekici., Arka Elektrikli Perde, Düz yatan arka koltuklar ile geniş bagaj hacmi. 250000 KM geçmiş sağlam motor ve şanzıman.

Ek olarak yorum yapan genclere,

El Freni çekmekten başka birşey yapamıyorum, önden çekişliymiş

Heel&Toe yapamıyorum, pedalları ayrık.

Bırakın bunları yahu herkes raikonnen schumi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Aralık 2016; 3:03:45 >

• Honda CR-V 2016

Olumsuzlar,

Fitil ve İzolasyon Problemleri sınıfına göre vasat, Kadran Tasarımı Dijital olmalıydı, Bilgi Ekranı Çözünürlüğü Düşük, Apple Car Play, Android Auto Desteğinin tamamlanmasını bekliyoruz. 4 Çeker olmasından dolayı bazı arazi durumlarda altının daha yüksek olmasını bekleyebiliyorsunuz. Euro 6 Yakıt emisyonaları, Kötü yakıt korkusu veriyor.

Olumlular, Mekanik olmayan 4 çekerlere pek inanmıyordum, ancak işimi görmesiyle kalmadı virajlarda ve yakıt ekonomisiyle daha da tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Kartalkaya'ya uludağa Kış lastikleriyle sezonda korkmadan çıkabiliyorum. 1.6 Dizel Motordan 160 hp - 320NM ile güven veren HONDA motoru, Basit ve Sade tasarım, Pratik ve geniş iç hacim, arka difransiyel tünelinin olmaması 3.yolcuyu rahat ettiriyor. 9 İleri Tam otomatik şanzıman ile 140-150 ile giderken ekonomi yapmanıza olanak veriyor, neredeyse otonom sistem başlangıcı olan Adaptif Cruise Control, Direksiyon Destekli Şerit Takip asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Uzun Far Asistanı vs vs. bir sürü elektronik oyuncakların hayatınızı kolaylaştırması, Özellikle uzun yolda., Harika HONDA Garantisi, Problem çıksa dahi 7 yıl kafamız rahat edecek gibi.

VW Jetta 1.4TSI 122hp 7spd DSG

Olumsuzlar, Yakıt 10.6lt/100KM @30km/h , Düşük Tork, Kotu Bakım ve Çalışmayan Garanti, Tedirgin eden şıngırtılı DSG şanzıman, Kırmızı çizgi görmeden rahat edemeyen Çok uzun 1.Vites ısrarı., Virajlarda keyif bozucu savrulmalar, Konforsuz 17" Jant ve suspansiyonlar,

Olumlular, Sessiz ve Çalışılmış izolasyon, En sessiz arabamız benzinli motor etksiyle de bu diyebilriiz. LPi LPG uyumlu olmasıyla ikinci el de anında satılması.

Honda CrossRunner,

Olumsuzlar,

Peugeot 407'den daha maliyetli çalışması, 5.2lt/100KM trafikte, 190 cm boyu olan binici için Rüzgar Sesi ve Tokatlaması, Elektronik olmayan Orta yükleme ayarı. Sürüş Modlarının Traction ile ayarlanması. Egzoz Sesinin 2000'den 6500Devire kadar tatmin edici olmaması, zincir tahrikli olması. Vtec geçişi esnasında çok sert geçiş yapması. Geniş Sele Bel Açıklığı,

Olumlular,

Vtec 6500 geçişi ve sonrasında inanılmaz ivmelenme, 4 Silindir, 13K Devir çevirebilme, 800CC'den 105bg alabilmek, Dengeli ve Seri viraj Performansı, 20 Senedir Saygı duyulan bir Motora sahip olması. Artçı Konforu. HONDA güvenilirliği ve garantisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Aralık 2016; 2:58:51 >

• 2010 fiat bravo

Eksileri

Koltuk arkası cep yok

Arka kol dayama yok

Gözlük koyacak bölme yok

Kapı içi cepler ufak

Bardakliklar ufak ve yetersiz

Otomatik kararan dikiz aynası en dolusunda bile yok.

İyi yönleri

İyi motor mükemmel performans

İyi yol tutuş

10 yıl olmasına rağmen dikkat çeken tasarım

Geniş bagaj hacmi

Mükemmel ses sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 19 Aralık 2016; 5:19:20 >
  • loganda koltuk ısıtma far sensörüde olsa harika olacaktı

yeni sandero kusursuz olacak tavsiye ederim
  • Nissan Almera N16

- Uzun dişli oranları ve bu sebepten alt devirlerde hissizlik.

- at organı uzunluğunda vites kolu

- aşırı gevşek vites geçişleri

- parça bulma zorluğu

- aşırı ince direksiyon airbag kapağı ( nissan logolu kısım çoğu almerada çatlak)

- sert direksiyon

- sert amortisorler (gerçi yol tutuşu mükemmel)

- tüm japon lar gibi ses yalıtımı özürlü olması.

Bunlar dışında arabamdan çok memnunum
  • golf 4 kasa 1.6 benzinli otomatik: yakıta su muamelesi yapması ve aracın 130 km yi geçememsi
    ve düzelmeyen sorunları..

toyota corolla:mmt sorunları direksiyondan ses vasatın altındaki ses sistemi ve eksik donanımları.

bmw 116 d: çok küçük iç hacmi denilebilir.

mercedes w124 1992 model:yazacak bir şey bulamadım desem özlenesi..

mercedes w210 2000 model kompresör : keşke tüm araçlarım bu şekilde olsaydı..

mercedes 220 cdi:çok sesli motoru ve yere çok yakın
    arıza istatistiği bir türlü bitmedi.
  • Clio2

Eksiler

- Koltuk arkası cep Yok

- Arka camlar manuel

- Arka koltuklardaki baş ve yaşlanma alanı uygunsuz ayarlanmış uzun boyluları rahatsız ediyor.

- Çabuk solan ön far plastik yüzeyleri

- Tek dokunuş silecek özelliği olmaması

- Yavaş hızla hareket eden cam açma kapama sistemi

- Kalorifer sisteminin yeterince ısıtmamalı

- Direksiyonun sola hafif yatık durması

- Koltuk yükseklik ayarı olmaması

- Kolçak olmaması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Golf 5 1.6fsi

-motorun yüksek oktan yakıt istemesi ve ülkedeki boktan benzin nedeniyle iyi performans verememesi
    -düşük torku (150nm)
    -atmosferik 1.6 olması (emrah bakışıyla beni zorlama abi diyor)
    -kronik klima kompresör sesi (tık tık tık tık)
    -kronik zincir bollaşması ve şıngır şıngır avans sesi (arada gerdir beni diyor)
    -kronik nox sensörü arızası (1700 gayme)
    -kronik radyo, cam açma düğme soyulmaları
    -kronik kol dayama gevşemesi(çözümü bende ama)
    -cam fitillerinin aşırı küçük toleranslarla monte edilmiş olması, dolayısıyla en ufak toz zerresi, çam iğnesi girdiğinde cam motorunun cama bir şey takıldı zannedip geri indirmesi (angut)
    -narin zorlamaya gelmeyen şanzımanı
    -heel toe'yu zorlaştıran gaz-fren pedalı yerleşimi
    -sadece iki hoparlörü olması ve boktan sesi(evet şaka değil, lütfedip iki dene koymuş vw)
    -otistik gibi çalışan yağmur sensörü
    -her seferinde ulan azcık daha büyük bagajın olaydı iyidi dedirmesi(350lt)
    -uzun vites yolları
    -rezil servisi
    -pahalı parçaları

Aklıma gelenler bunlar, bakınca çok kötüymüş gibi gelse de hepsi rahatsız edici negatiflikler değil, birkaç elebaşı sinir ediyor bunlardan. Onun dışında iyi yönleri de baya olan tatmin edici bir araç. Beklentilerle alakalı sen 1.6 atmosferik alıp impreza performansı istersen o ayrı tabi.

Golf 5 i bilirim fakat 2 hoparlör değil 8 tane var siz 2.el filan alırken eski sahibi sökmüş olmasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jetta'nın o kadar yakmasını beceriyorsunuz dip gaz gidiyorsunuz herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1974 Mercedes 200.4 benzin+lpg

Aşırı bozuk yollarda sol arka kapıdan trim sesi gelmesi(sanırım kapıya ayar yapılacak)

Virajlarda çok yatması.

Hidrolik direksiyon olmaması

Fazla yakması (14,15 lt lpg şehir içi)

170,180 den sonra aracın tıkanması

4 vitesli olması (100 den sonra 5. Vitesi çok arıyorsunuz)

Gelelim artılarına

42 yaşında olmasına rağmen piyasadaki araçların %90 ından rahat koltuklara sahip olması(özellikle arka koltuklar bazen söküp eve götüresim geliyor )

Almadan önce herkesin sanayiden çıkamazsın demesine rağmen sadece sanayiye 2 kere gitmem (1 tanesi şaft balansı için diğeri de benzin otomatiği almak için)

Frenleri nin gayet tatminkar olması (4 disk fren)

Yol tutuşu gayet iyi

Motoru gayet güçlü yokuşta vites küçültmeden çıkabiliyorsunuz.

Benim gözlemlerim bu kadar

• 2004 Megane 2 1.4 Sedan Authentique Benzinli:

- 100'ü geçince yol, rüzgar, motor sesi.
    - Performans.
    - Kapı içi kollarının soyulması.
    - Şehir içi yüksek yakıt tüketimi. 7-7,5 arası.

+ Sorunsuzluk, 13 yıldır zorunlu bakımlar haricinde üzmedi.
    + Genişlik, konfor.
    + Yol tutuş. Sakin kullanan insanım çok zorlamam ama güven veriyor.

2016 Megane 4 HB Icon 1.2 Tce Benzinli:

- Genellikle şehir içi 6,5 lt yakıt tüketimi. Fabrika verilerine göre oldukça yüksek.

+ Çok sessiz. 120-130 ile giderken motor sesi gelmiyor.
    + Performans. Eco modda bile megane 2'den çok daha iyi performans sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Golf 5 1.6fsi

-motorun yüksek oktan yakıt istemesi ve ülkedeki boktan benzin nedeniyle iyi performans verememesi
    -düşük torku (150nm)
    -atmosferik 1.6 olması (emrah bakışıyla beni zorlama abi diyor)
    -kronik klima kompresör sesi (tık tık tık tık)
    -kronik zincir bollaşması ve şıngır şıngır avans sesi (arada gerdir beni diyor)
    -kronik nox sensörü arızası (1700 gayme)
    -kronik radyo, cam açma düğme soyulmaları
    -kronik kol dayama gevşemesi(çözümü bende ama)
    -cam fitillerinin aşırı küçük toleranslarla monte edilmiş olması, dolayısıyla en ufak toz zerresi, çam iğnesi girdiğinde cam motorunun cama bir şey takıldı zannedip geri indirmesi (angut)
    -narin zorlamaya gelmeyen şanzımanı
    -heel toe'yu zorlaştıran gaz-fren pedalı yerleşimi
    -sadece iki hoparlörü olması ve boktan sesi(evet şaka değil, lütfedip iki dene koymuş vw)
    -otistik gibi çalışan yağmur sensörü
    -her seferinde ulan azcık daha büyük bagajın olaydı iyidi dedirmesi(350lt)
    -uzun vites yolları
    -rezil servisi
    -pahalı parçaları

Aklıma gelenler bunlar, bakınca çok kötüymüş gibi gelse de hepsi rahatsız edici negatiflikler değil, birkaç elebaşı sinir ediyor bunlardan. Onun dışında iyi yönleri de baya olan tatmin edici bir araç. Beklentilerle alakalı sen 1.6 atmosferik alıp impreza performansı istersen o ayrı tabi.

Golf 5 i bilirim fakat 2 hoparlör değil 8 tane var siz 2.el filan alırken eski sahibi sökmüş olmasın?

8 hoparlör en üst donanım seviyesinde falandır. biz de bakmıştık zamanında kapaklı jant olanlarında 2 hoparlör vardı sadece.

• Fiesta 2011 Titanium

Donanim:

Araç donanım olarak gayet yeterli geldi bana, ikinci el 90 bin 1.4TDCi gecen mart 35 e almıştım..

Otomatik; Far sensörü, Silecek.. Kararan ayna, Cruise control, elektrikli ayna ve kör nokta gösteren ayna(uyaran değil) gibi ekstra eklentileri ile gayet sürüsü rahatlastiriyor. Aracı kullandıktan sonra clio 4 e binince fark ettigim ilk şey görüş acisiydi fiesta tam anlamıyla görüş açısı mükemmel araç.. ..

Yakit: Sehir ici 6-5lt arasi sehir disi 4-5lt arasi bir yakiti var lakin ben genelde şehir dışı kullandığım için o açıdan yorum yapicam.

75km/h 3.5lt

100km/h 4.5lt tüketim değerine sahip ben genelde 90 sabitleyip 4lt civarı yakiriyorum.

Yol tutuşu:

Bu konuda en ufak yorum yapmak istemiyorum yol tutuşu tamamen efsane Clio 4 den örnek vericem yine kisa zamanda kullandığım aracti kendisi, 120 den sonra güvensizlik hissi veriyordu bana lakin benim araçta 160-170 gibi hizlar da rahat bir şekilde kullanım elde edebiliyorum. Maximum 170 km/h hız kabiliyeti var sonrasında motor gucu dengeli veriyor ve 170 gitmeye devam ediyor araç.

Yürüyen aksam:

Sağlamlık konusunda türünün tek örneği diyebilirim çukura düşüp saplandigim halde hatta bir baska zaman çukura düşüp lastiği yardigim halde en ufak sorun yaratmadi. Sağlamlık konusunda yorum dahi yapmiyorum.

Direksiyon:

Manevra kabiliyeti bakımından cok iyi gerek üzerindeki tuşlar gerekse kontrol bakimindan tamamen yeterli bence.

Ses sistemi:

Araca binenlerin hayran olduğu sistemdir, Orjinal olduğuna şuana kadar kimseye inandiramadim ve kendim bile inanamadim. Mukemmel ses sistemine sahiptir.

Bu fiyata aldığım araçtan gayet memnunum. Tavsiye ediyorum.

Eleştiri:

Malzeme:

Malzeme kalitesinden pek birşey beklemeyin B sinifi bir araç, aynı zamanda genişlik bakimindan da fazla bir sey beklemeyin. Üstüne üstlük kronik direksiyonu sorunlu şöyle yolda parke taşlara girerseniz motorda pistonlar dağılmış ta kaputa vuruyormus gibi hisseder ve panik yaparsiniz, yapmayın direksiyon kutusundan gelen sestir kendisi telaşa gerek yok.

Motor:

Sabah araç isinsin yav diyip 5dk erken çalıştırmaya sakin kalkmayin şayet komşumuz yeter artik ne motor isitmasiymis usuyorsan binme! diyip balkondan kafanıza isinmaniz için kaynar su dokebilir isinmaniza yardimci olmak için. traktör gibi ses çıkarttığı dogrudur.

Yakit:

Dengesiz bir yakit harcamasi vardir 75 giderken 3.5lt 90 giderken 4lt 100 giderken 4.7lt yakabilir. Daha az olabilir miydi evet. Benim şikayetci olduğum tek konu budur.

Direksiyon:

Muzik sisteminden faza ses çıkartan ve bir hata verdi mi yokuşta size o günü eziyet eden bir sistemdir.

Not: Yokuş yukarı doğru direksiyon hatası alirsaniz aşağı doğru araci sallandirin duzelecektir.

Motor ısınması:

Araca binerken yorganla binmeniz cidden tavsiyemdir, isinana kadar buz tutarsiniz hele bir de dışarıda hava - lerdeyse ısınmasını hiç beklemeyin aracın yaniniza alin ufonuzu onunla binin.

Esp/Asr eksiksizligi

Esp konusunda pek bir şey hissettirmiyor arac virajlarda lakin Asr kesinlikle olmaliydi, dur kalk trafikte hele kar yağıyorsa araciniz bir den sağa sola cekmeye baslayabilir telas etmeyin araciniz spin atiyordur. Dun başıma geldi Asr önemini anlamış olduk.

Genel anlamda aracimdan memnunum lakin bu fiyata alinabilecek en iyi araç diyebilirim. Şuana kadar bana en ufak sorun çıkartmadi, lastik yarilmasi, akü ömrü dolmasi ve eski sahibinin traversi yamultmasi dışında. Banamisin demeyen ve maşallah i olan aractir. Masallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 19 Aralık 2016; 9:41:18 >

• Schnitter kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun bende de var hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon, ufaktan trim sesleri. Bir de yokuşlarda araç soğukken direksiyonu çevirmelerinde balatalardan gelen gıcırtt sesleri. Bunlar kronik sesler, o yüzden pek takmıyorum.
  • 2012 fluence otomatik 110 beygir

Araç sanki 110 beygir gibi gitmiyor ağırlığından dolayıdır belki bilmiyorum kaç kilo olduğunu, otomatik vites soğukken baya saçmalıyor, vites düşüşlerinde bazen sarsabiliyor ve rampada herzaman tutmuyor bazen kaydırabiliyor.

Yol tutuş denen şey zaten yok.

Trim sesi biraz fazla ama araç 139 binde ondan olabilir😅, ön kapıları kapatıp açarken tık tık sesler geliyor sanki menteşe bişeye takılıyomuş gibi, dizel olsuğu için sabahları donuyorum içinde, sol arka sinyal sürekli bozuluyor yaptırmakdan sıkıldım artık.

Yakıt ortalamasıda şehir içi 7 litre iyimi kötümü bilemedim daha az yakan muaddileri var gibi
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.