Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
33
Favori
28.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 golf var 1.4 tsi araba beklediğimden daha az seri çıktı hatta bana pek seri bile gelmedi.
  • eren yeni araba aldın şimdiki edit diyerek e46 yı eleştirmeni istiyoruz.
  • loley00 kullanıcısına yanıt
    Valla ben çok takiliyordum bi sahinlerde vardı o ses bir benim arabada 2011 arabaya yakışmıyor servis zaten garanti bitince tırt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 Fabia 101 HP elegance

Yaklaşık 1 yıl önce yeni işe başladığımda angaranın ayazından bizi korusun getirsin kötürsün diye aldım bir öğretmenden. direk olumsuz yanlarına dalıyorum... koltukların bej rengi olması kolay kirlenmesine neden oluyor. yaşı itibarı trim sesi olması beklenir ama sadece teyp tarafından geliyor( teyp sonradan takıldı). Cam krikoları sıkıntılı 2-3 yılda bir bozuluyor cam başına 100-120 tl civarı masrafla halledilebiliyor. Motor yüksek devirlerde atikleşiyor( Tabi akşamları ankarada 100kmyi görene aşk olsun)... arka sileceğe giden hortum kışın donup çatlama yapabiliyor. onu da lifte kaldırım usta bedavaya hallediyor sağolsun... ve son olarak bu araca 6. vitesi koymayan wv grubunun aklına şeaapmak istiyorum araba resmen 6yı istiyor
  • 2002 megane 1 rxi

Kapı cepleri çok ufak ve gereksiz derecede derin yolda el yordamı ile bulamıyorum aradığımı Rollandımda hem boylamasına uzun hemde derin değildi çok kullanışlıydı

Cam açma düğmeleri kol hizasından aşağıda

3000 devirden sonra fazla bi motor sesi var

Torpido kapağı kullanışsız 206da kalem defter vs koymak için kısımlar vardı

Arka görüş mesafesi iğrenç tam vurdum dediğimde inip bakıyorum 1 mt var 206da sıfır noktasına kadar yanışıyordum

Koltuk yatırma ve bel desteği manuel çevirmeli yani

Debriyaj sert

206ya göre bariz donanım eksikliği var arıyorum şahsen

Ama totodan görünüşü ve K4m motoru herşeyi

unutturuyor bana

Trim sesi çok şükür yok lakalardan dıps diye geçebiliyorum

Birde lakalardan geçerken 2inci viteste devam edemiyorum illa 1 istiyor onun sonucunda araba yığılıyor debriyajı çok ince bırakmak gerekiyor bunda aydınlatırsanız sevinirim çünkü 206ım mümkününatı yok 1 vitese geçmezdi bu illa 1 istiyor

• Egea : 1.6 dizel otomatik

1-yokuş aşşagı inerken gaza basmaz isem araç vitesi yükseltmiyor ve devir yükselmeye başlıyor ,hatta bazen gaza basıyorum 5 bin devire gelene kadar vites arttırmıyor,

2-bazende start stop'ta sorun oluyor ,araçta yokuş kalkış destek sistemi olmasına rağmen stop ettiğinde ayağımı frenden çekince araç çalışana kadar geri kayıyor,bunun çözümüde freni bırakır gibi yapıp geri basıp araç çalıştıktan sonra frenden ayağımı çekiyorum

3-Dounmatik ekranda video oynatılamıyor,programla yapılırmı bilmiyorum

4-o kadar para verdik en full'ünü aldık ,otomatik katlanır ayna yok,sunroof yok,otomatik kapanır bagaj kapağı yok,led far yok,kumandadan camları kapatma yok,bunlar opsiyon olarakta yok

Bunların dışında hiçbir sıkıntım yok,az yakan çok kaçan binilecek araç işte :)
  • 2015 mondeo titanium1.6 tdi manuel Oncelikle aractan memnunum sadece olsa guzel olurdu dediklerimi yazicam

İc tasarim cok hos fakat elektrikli ayarlanan koltuk yok koltuk deri degil sanirim opsiyonlu olarak bile yok.Bir önceki araç 1.5 fluence olmasina ragmen atiklik konusunda onun cok gerisinde sanirim kasa o motora fazla geliyor şu an alacak olsam insignia alirdim cok kaliteli bir hissiyati var 1.6 motorda otomatik secenegi var ve 136 bg ama yinede seviyorum arabami 😀
  • Cevap: Tabiki eleştirebilirim

İnsanın kendi sahip olduğunu, kendi taraf olduğunu eleştrebilmesi de büyük bir erdemdir bence.

Gelelim bizim 2011 model Opel Astra H 1.6 XER 111. YIL vs. arabaya. Önce eksileri, sonra artıları(araba almayı düşünenler için yazayım):

1-) Eğer aracınız LPG'li ise öncelille karşılaşacağınız problem(Bir çok kişi bu problemin olduğunu söylüyor bence her araçta var!) Bobinlerde erime veya öyle bişey olacaktır. Mesela 15 aydır bizde olan araba yakıt sisteminden dolayı arıza çıkardı sanayi de 200 TL'lik orijinal bobinle değiştirdik.

2-) Geri vitese takarken bazen ses gelmesi.(vitese takamayınca gelen tuhaf ses)

3-) Yine vites geçişlerinde (1 ve 2. viteslerde) nadiren geçmeme durumu.

4-) Arabayla birlikte ikinci kez kış aylarına girince; nadiren de olsa ve bence soğuktan dolayı vites mandallında takılama oluyor.

5-) LPG'nin yakıt sistemine zarar vermesi sebebiyle ilk iki vites geçişleri bazen sarsıntılı olabiliyor.

6-) LPG'de kullanırken dik yokuşlarda gazı 2,5 binden fazla vermezsen stop ediyor. "Tamam olabilir" dediğinizi duyar gibiyim ama bu devirde de gaz verince tekerler (4 yıllık sertleşmiş ama temiz kullanılmış) hemen patinaj çekiyor ve tekerler patinaj çeksede çekmesede araç 1 devirin altına düşüp titreyerek kalkıyor.(Yani araç biraz dik yokuşta yemiyor) (Önemli Not:Araçta en az 3 kişi yani 240-250 kg varken bunlar oluyor)

7-) Yokuş aşağı inerken biraz dik yokuşlarda frenler çok kötü tutuyor ve hemen ABS'ye giriyor.(Her arabada olabilir)

8-) Son olarak da şehir içi, şehirler arası(4 şeritli 80-90 km/h gidilen şehir içi yol) da araba 8.7 LT - Benzinde 42 kr yakıyor. Ancak LPG'de 11,3LT - 28 kr oluyor tabi. Opel gerçekten çok yakıyor ama ben şehirlerarası 110-140 km/h arası ama genel de 120 civarı giderken 9 LT - 22 kr LPG yaktı.

Eksiklerini söyledik genellikle vites ve yakıt problemi var.

Peki artıları neler? Şimdi onlarda sıra, kısaca:

1-) Çok sağlam kaporta var "VW'den sağlam bence", kapıların içinde çelik bariyer var ağır ve güvenli kapı...

2-) Sınıfının üstünde ağır ve spor bi görüntüsü var. 111. Yıl paketi Sunroof, katlanabilir ayna, Xenon far ve ESP hariç tam donanımlı.

Donanımları: Abs, ebd vs. fren sistmleri, otomatik kararan dikiz aynası, hız sabitleyici, otomatik far sensörü, yağmur sensörü, 16 inç siyah alaşımlı jant

İç Donanım: iklimlendirme, piyano black konsol(pek toz tutmuyor), 7+1 hoparlör, radyonun usb girişi yok ama aux var, kadifemsi döşeme, deri direksiyon ve ön taraf, iç kapı kolu ve viteste krom kaplama, 490 LT (oldukça geniş) bagaj.

3-) Araç 115 beygir, 155 torka sahip. Torku düşük yokuşlarda (araç tam doluysa bağaj varsa) LPG de hissettirir. Ancak hızlanması bence gayet başarılı. Hızlanmaya karşılaştırmalı örnek verecek olursak.

0-100 km/h. 100-160 km/h

-------------------. ----------------------

Mercedes C180(156hp). 9.5 sn. 14 sn.

Opel Astra (115hp). 11.5 sn. 16 sn.

Buraya kadar okuduysanız Allah razı olsun Yarım saat falan sürdü yazmam.

Not: Araçların motorundan falan çok anlamam ancak arabalara çok meraklıyım teknik verileri az çok bilirim birazda gözlem yapıyorum. Nacizane bi şeyler yazmaya çalıştık. İşi bilen üstadlara Saygılar.

• Vural460 V kullanıcısına yanıt
    Ortalama Hız 28-30km/h Ataşehir-Ayazağa-Levent-Bakırkoy trafigi, Tum araclar aynı rotada degerlendırıldi.

Jetta da ilk mesajımda bahsettim. İster tüy gibi bas ister dibine kadar, 1.Vitesi çok geç atıyor. Bunun bir problem olduğunu soyledim servisten, 3 saat arabayı ve vaktimi harcayıp sorun yok beyefendi dediler. Belki bu "sorunu" olmayan diğer araçlar daha az yakıyordur, ben artık bu arabayı kullanmıyorum, otoparkta terkettim resmen 15.000KM'de aracı.

Jetta da çok canımı sıkan bir olumsuzluğu da Farların bugulanması, Xenon olması için ek olarak 4000lira gibi bir donanım bedeli odenmesine ragmen bugu yapan farlar ile özellikle soguk ve yagıslı havalarda gezmek. Bunun için almanya dahi bir çok mevkiye yazdım ama yine de sallamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Aralık 2016; 16:38:24 >
  • 2013 mini cooper S coupe (otm.vites)

-önden çekiş olması hem spor bir araç hem de güçlü bir araç olduğundan dezavantaj
    -yol sesi ve tıkırtı konusunda daha iyi olabilir.engebelerde özellikle bagaj tarafından tıkırtılar geliyor.bu hepsinde varmış bir sorun değilmiş ama ben tıkırtıya biraz takıntılıyım :)
    -ses sistemi vasat.harman kordon opsiyonel sistemi satmak için heralde öyle yapmışlar.sınıfından daha iyisni beklerdim ama standart bmw teybi de böyle kötü.aynı firma mantığı heralde.
    -bagaj ufak ama spor çantası veya haftalık market alışverişi için bana yetiyor
    -Orjinalde olmasına rağmen Tr paketinde bluetooth yok

arabanın başka olumsuz yanı bana göre yok.kişisel beklentilere göre zevkler değşir tabi.

+performans tartışmasız çok iyi
    +gaz tepkisi ve ataklığı da çok iyi.otomatik olmasına rağmen düz vites kullanıyor hissi veriyor
    +vites geçişleri çok hızlı ve her hızda optimum devirde tutuyor
    +yol tutuş ve frenler çok iyi.yüksek hızda yan rüzgarda virajda çok stabil
    +şirket arabası olmayan sayılı markalardan.tamamen kullanıcısına özel hissi veriyor
    +koltuklar sert,spor ama inanılmaz ergonomik ve rahat.bel ağrısı çektğim dönemlerde kullanmak çok rahat gelmişti.kıyaslamak gerekirse jetta koltuğunun bel desteği çok zayıf buna göre
    +spor olmasına rağmen aşırı büyük olmayan jantlar (17") lastik maliyetini düşürüyor
    +spor modu gördüklerim arasında en zevkli araç.sadece devri yükseltmekle kalmıyor.direksiyon sertleşiyor.gazın tepkileri belirgin sertleşiyor.vites düşürürken egzozda patlama sesleri çıkıyor :)
    +manuel kullanmak isteyene ister vites koluyla ister direksiyondan kumanda seçeneği var
    +tüketim herhangi bir atmosferik 1.6 benzinli kadar.ne eksik ne fazla

yukarda arkadaş 100-160 hızlanma yazmış 15sn civarı.benim 0-160 15sn :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Aralık 2016; 17:32:13 >

• 2012 Fiat Linea - Aracın teybinde AUX veya USB yok. Yan koltukta Bursa-İstanbul otoyolunu zor bitirdim. Kol dayamayı indirince vites geçişi zorlaşıyor, el frenine ulaşmak neredeyse imkansız hale geliyor.
  • 2011 fiorino

İçeri gelen müthiş yol sesi

Soyulan radyo tuşları

Dengesiz tutuşu zayıf oluşu

Rampa çıkarken dehşet bayılması hafif rampada bile gazı kökluyorum devir ve hız yükselmiyor

Her türlü yolda gelen trim sesleri

Nedir motor üzmedi bugüne kadar araç 150 binde yolda bırakmadı hiç . parça ucuzluğu var . 2007 toyota corollasi olan bi arkadaşım 210 binde baskı balata değiştirdi fiat olsa bu kadar dayanmayacağını bu hatta daha pahaliya gelecegini söyledi. Kaça patladığını sordum 2500 lira dedi ben 100 binde degistirdim baski balata 500 lira istersem 100 binde değil50 binde 1 degistiriyim yine daha uygun.
  • Hyundai i20 2011, 1.2 benzinli. Donanım anlamında bu sınıf icin oldukça dolu. Sadece sürüs anlamında uzun yol için 130 u geçince pek güven vermiyor araç. Gel gelelim adamlar sehirici icin yapmislar aracı. Tabiki iç malzeme kalitesi daha iyi yumusak malzemeden olsun isterdim ama, onu bi eksik olarak soylryemiyecegim bu sınıf için.

Ama kardesimin 2015 clio 75hp fizel cliosunu gayet elestirebilirim. Fren, gaz ve debriyaj olaylarinda ciddi sıkıntı var arabanın, 2. Viteste gec gecmek gerekiyor yoksa boguluyor araba gec gecmek icinde arabayi 1. Viteste bagirtmak gerekiyor, fren ilk 1 2 cm de hic algilamiyor sonra tak diye bir anda algiliyor. Donanim yok gibi bisi yıl olmus 2015 arka koltuk camlari elle acilior. 2011 hyunfimde bile otomatik. Ozellikle arka gorus acisi rezil. Park sensoru yok. Sanayide 50 liraya takiolar koyun sunu su arabalara artik yeter.

Bunun disinda tasari ic mekani falan goze hitap ediyor guzel. Yakit konusundada fena degil, ve 75 hp olmasina ragmen ucuyomus gibi ivmeleniyo araba.

• Mazda 3

Yol sesi fazla

Atmosferik ve benzinli oldugu icin sinifina göre fazla yakiyor

Servis araliklari kisa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 fluence 1.5 otomatik dizel;

-Konfor 0. Araba en ufak çukur ve çıkıntıları bile hissettiriyor.

-Vites geçişlerinde bocalıyo arada. Kararsız kalıyo. Arttır artık şu vitesi yaa diyom bazen.

-Büyük araba, haliyle park yeri bulma baya sıkıntı oluyo.

-Yol tutuşu 0
  • Opel Astra K

Eksiler

Yol sesini iceriye cok almasi

Rahat olmayan surucu koltugu

Sert suspansiyonlar

Fazla yakit tuketimi ortalama 10 lt

Ufak tefek trim sesleri

Baskaca bir problemi yok suanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo84

Egea : 1.6 dizel otomatik

1-yokuş aşşagı inerken gaza basmaz isem araç vitesi yükseltmiyor ve devir yükselmeye başlıyor ,hatta bazen gaza basıyorum 5 bin devire gelene kadar vites arttırmıyor,

2-bazende start stop'ta sorun oluyor ,araçta yokuş kalkış destek sistemi olmasına rağmen stop ettiğinde ayağımı frenden çekince araç çalışana kadar geri kayıyor,bunun çözümüde freni bırakır gibi yapıp geri basıp araç çalıştıktan sonra frenden ayağımı çekiyorum

3-Dounmatik ekranda video oynatılamıyor,programla yapılırmı bilmiyorum

4-o kadar para verdik en full'ünü aldık ,otomatik katlanır ayna yok,sunroof yok,otomatik kapanır bagaj kapağı yok,led far yok,kumandadan camları kapatma yok,bunlar opsiyon olarakta yok

Bunların dışında hiçbir sıkıntım yok,az yakan çok kaçan binilecek araç işte :)

Hocam yürüyen tabut diyorlar ne diyorsunuz bu konuya?

• ARKADAŞLAR ELEŞTİRİ DEMEK SADECE OLUMSUZ YÖNLEER DEMEK DEĞİLKİ.. HERKES OLUMSUZ YAZMIŞ ALLAHIM YA..
  • Trim sesleri fazla,süspansiyon çukurlar çok derin olmadıkça gayet iyi çalışıyor fakat büyük sayilabilecek çukurda "Aha rot kolunu bıraktım" diyorum.Sanruf ayakları eskidi ve 140 150de bu sebepten fırtına kopuyor.130da 3700 devir çeviriyor.Kapı kolu soyuldu.
  • Trim sesi var bozuk yolda çok can sıkıcı, direksiyon simidi ve göstergelerden nefret ediyorum tasarım iğrençliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanimdisi -- 19 Aralık 2016; 18:34:5 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.