Şimdi Ara

Arabanın altını geçirdim :( Bir şey damlıyor [ Edit : Bir şey olmamış ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit : Bu sabah sanayiye götürdüm. Karter somunu iyi oturtamamis ordan damla aktığı görünüyordu biraz. Liftte baktık. Yeni yağ eklendi 4 litre. Somun değişti. Alt plastik koruma tekrar yerine oturtuldu kirilmamis ama vidalar çıkmış. Alt takımda baska sorun yok çok iyi dediler . Aks körüklerindeki ve motor üzerindeki yag islakligi baskı balata degisirken olmuş dediler.

Ekspertizde ateşleme sistemi bakım lazım demişlerdi. Araba 1. vitesten 2. ye geçerken bazen ileri geri silkeliyor. Buji olabilir dediler baktık siyahlasmis iki tanesi, 4 buji yenilendi. Geçmedi gibi sanırım sorun sanırım subaplardan. Neyse artık. 500 TL sıkışmış. :)

Bir geri vitese arada geçmeme sorunumuz kaldı.

Herkese yardım icin tesekkurler

Merhabalar. Mitsubishi Colt Manuel aracım var, bir haftadır kullaniyorum daha ehliyet yeni acemiligimize geldi.

Metro markete girecektik. Park alani bomboş.

Az ilerde benim aracin siyahindan gördüm dedim buraya değil oraya parkedeyim.

Hop bu resimdekinden iki tane varmış arka arkaya. Aracın altinda motor koruma plastiği zaten kırıktı. Ben ilk park ettim, dedim fazla ileri gittim az geri geleyim kayır kayır sesler geliyor. Bir baktim kırık olan plastik bu demirlerden birine girmis geri çekilmiş kırıldı kırılacak. plastik İki demirin ortasında kaldı ileri gitsem alti surtecek korkusu geri gitsem kapak elimde kalacak

Esim yanımdaydı gecti direksiyona kapağı elimle bastırdım arabanın altina gecip geri geri çıkardık her neyse bir baktim yer ıslanmış nemli....

Dedim eve gidelim yapcak bisi yok kalırsak cekici cagiricaz

Ev yolu da baya yokuşlu.(izmit santral bayırı) Hep 2. viteste çıkıyorum 40 ile.
    Klimayi sonuna kadar açtım yag kaciriyorsa hararet yapmasin diye....
    Hoop gaz yemedi hep çıktığım yer araba sağda stop etti çekiş acayip azaldı...
    Az dinlendirdim neyse eve çıktım en son.

Motor yağı orta seviyede, motor suyu görünüyor. Altta ne var ki başka delinecek ? Sanziman delinmis olur mu ki?
    Baska ne olabilir ? Acaba yere damlayan klima suyu muydu ?
    Gaz yemedi araba yolun ortasinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Divinita- -- 29 Ağustos 2020; 14:15:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up,

• Aracin altına karton koyup bekleyin renginden kokusunda ne olduğu belli olur.

• Arabanın kliması oraya park ederken çalışıyorsa klimanın suyu damlamıştır. Endişelencek bişey yok bence

• Motor yağı yagina doğru baktığından emin misin önce çubuğu silmen lazım

• Metro markete gidene kadar klima açıksa klima suyu damlamıştır diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alt kisma şeffaf bardak koyup renginden herşey belli olur..

• Konu nereye gidiyor bakalım ne çıkacak bu şekilde birşey damlıyorsa bilmeden araç yürütülmez

• Oraya köpek işedi ben gördüm

• Yaz ayında klima suyu çok damlıyor. Elinizle dokunun su mu yağ mı olduğu belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Aracin altına karton koyup bekleyin renginden kokusunda ne olduğu belli olur.

Kartonu koydum sabaha bakarım hocam artık. Bu da takılan plastik belli zaten yamuk olan en öndeki. Araba yarım saattir duruyordu baktim yerde su birikintisi var ıslaklık elime geliyordu. Neyse artık

@Gokhen @ Suciti

Evet hocam klima açıktı park edene kadar. Ama cok çalışmadı bes dakika falan

@sniper

evet hocam. Bezle sildim tekrar baktım ortada yag seviyesi azalma görünmüyor. Yarin aksam tekrar kontrol ederim işe otobüsle gideceğim artık. Duruma gore cumartesi cekici ile sanayiye çektiririm

@sehzade63
    Hocam damlamanin nerden olduğunu bulsam zaten koyarım da

@farukkk

Hocam eve 7 km yer metro market napsaydim aksam vakti dedim gidelim zaten hararet yaparsa cekeriz saga ama yapmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Oraya köpek işedi ben gördüm
    Konuyu niye baltaliyorsunuz yardim istiyorum burada konu dışı mi veya cok mu sacma bir soru ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lullabies_

Yaz ayında klima suyu çok damlıyor. Elinizle dokunun su mu yağ mı olduğu belli olur.
    Su gibi geldi bana ama, kayganlik yoktu elimde

• Damlama durduysa klima suyudur devam ediyorsa motor suyudur yağ gibi gelmediyse.
  • Benzer bir olay başımdan geçti. İzmir'de sıcak bir yaz günü, klimalar da çalışıyorken kırmızı ışıkta başka araçtan birisi su damlatıyor araban dedi. Çok korktum çünkü araç annemin aracı ve başına bir şey gelirse bir dünya laf yerim biliyorum. Neyse çektim kenara, damlayan suya baktım, kokusuz renksiz ve su gibi viskozitesi düşük. Siz de aynısını yapın. Eğer renksiz ve kokusuzsa sıkıntı yok. En kötü sabah görürsünüz ama bence klima suyu.

Sabah her ihtimale karşı erken kalkın. Kaputu kaldırıp radyatör sıvısının seviyesine bakın. Motor yağı olsa direk anlarsınız zaten. Radyatör sıvısının seviyesi normalse aracınızla gidebilirsiniz bence
  • Hocam klimayı yeni açtıysanız su damlatmış olması normal , bir sorun çıkmayabilir ama kontrolde tutun yine de

• Sabah kalkınca yedek su deposunda suyu, motordaki yağ seviyesi, fren , direksiyon,hidroliği ve cam su sıvılarını kontrol edin. Sıkıntı yoksa aracı çalıştırın biraz ısınsın damlama yoksa yola devam

• Millet klima suyudur sıkıntı etme demiş de araba yokusta niye gaz yemedi stop etti bunu ne açıklayacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Klima suyu. O kadarcık vurmadan karter delinmez. Sağlam gözüküyor zaten resimlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lullabies_

Damlama durduysa klima suyudur devam ediyorsa motor suyudur yağ gibi gelmediyse.
    Merhabalar. Aracın altına karton koymuştum, bir saat önce baktım kartonların üstü kuru. Öyle damlama falan göremedim gözümden kaçmadıysa. Yağ seviyesi normaldi, ortanın az üstü. Fren hidroliği de normal. Max'a yakın. Motor soğutma suyu seviyesini göremedim değişik bir şey min max yazıyor ama kapağı açınca suyu görebiliyordum, 3-5 cm çapında bir delik var anlaşılamıyor ki, coolant yazıyor zaten ama seviyesi yok. Neyse su vardı içinde. Cam suyu akıtsa ne olur diye düşünüyorum.

Direksiyon hidroliği nerede bulamadım malesef.

Aksam bir arkadaşla biraz sürüp çekişine bakacağız sorun yoksa yarın sabah kendim servise götürüp orada baktıracağım

Teşekkür ediyorum

@general4242

valla hocam aklıma takılan şey de o zaten. Acaba klima en sonra , araç içi aydınlatmalar vs de açıktı ondan mı yaptı ki

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.