Şimdi Ara

Arabanın Harareti Yükselmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabanın hararet göstergesi ibreli değil dijital o yüzden şu şekilde anlatacağım. 5 kademe var 3. kademi en uygun kademe. Arabayı agresif kullanmam genelde sakinimdir gösterge çok nadir 3. kademeye çıkıyor çıktığında da bi 5-10dk sonra iniyor direk şehir dışı yolculuklarında bilhassa oluyor bu hep standart 2.kademede kalıyor.

Ben bu harareti 3. kademede nasıl bırakacağım?

• Araç marka,model,yaş,km vermeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 veya 3 de olmasindan 2 de olmasi daha iyidir.

• Hızlanmada düşüyorsa termostat açık kalmış olabilir kontrol ettirin
  • Termostat veya müşür arızası olabilir bilgisayara bağlayıp bakmakta fayda var. Arabanın standart değeri 3. kademe olduğuna emin misiniz ?
  • Durduğun yerde gaza yüklenecen,, mesela 3000 devir...
    hava almadığı için motor çabuk ısınacak,,, 3 kademeye geldiğinde tekrar 2 ye düşmesi fan çalıştığı için olabilir,,,
    bendede hep sabit yerde,, soğuk havada %45 ,, normal havada %50 ,, sıcak havada %55 i bile görmüyor,,,
    önemli olan 3 kademeyi görmüyorsa, fanın açıyor olması,,, siz fanın açtığını görün, fan durunca tekrar gaza yüklenin, fanın açtığını tekrar görün,,, araca oturup izleyin, 1-2-3 .. fan açtı, 2 fan kapattı,, 3 fan açtı,,, sonra içiniz rahat olsun..
    >>> dersenizki ben 4 ü görmek istiyorum, fanın kablosunu veya sigortasını hangisi kolaysa çıkartın,,, 4 ü görür <<< önerilmez ....
  • Derece önemli. Eğer 90 derecenin altına veya özellikle rampa aşağı 80 derecenin altına iniyorsa termostat arızası var araçta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • termostat arızası büyük ihtimalle

• GÖSTERGE 3. KADEME OLMASI GEREKEN YER ŞEHİRDIŞI YOLCULUKLARDA DAHA AŞAĞILARA DÜŞMESİ İSE NORMAL BİŞEY YÜKSEK HIZLARDA ARAÇ DAHA ÇOK RÜZGAR ALIR VE MOTOR SUYU DAHA ÇABUK SOĞUR.
  • Eğer sert kullanmıyosanız ve uzun yol gitmiyosanız çok normal

Dün 100 km ye sabitledim aracı 40 km yol gittim. Durduğumda yağ sıcaklığı 70 dereceydi.

Normal değeri 90 olması gerekiyor.

• Bluetooth obd2 cihazı alın. Telefonla bağlanıp kaç derece olduğunu görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Araç marka,model,yaş,km vermeniz lazım.
    2006 Citroen C4 107.000KM
  • quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Eğer sert kullanmıyosanız ve uzun yol gitmiyosanız çok normal

Dün 100 km ye sabitledim aracı 40 km yol gittim. Durduğumda yağ sıcaklığı 70 dereceydi.

Normal değeri 90 olması gerekiyor.
    Normalde çok agresif kullanmam aracı şehirlerarası yollarda bile 100km'ye sabitlerim arabayı öyle giderim. Sollamalar hariç onun harici hız limitlemeyi açarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Termostat veya müşür arızası olabilir bilgisayara bağlayıp bakmakta fayda var. Arabanın standart değeri 3. kademe olduğuna emin misiniz ?
    Araçta hata yok cihaza bağladık. Standart değerinin 3 olduğunu biliyorum çünkü 3'te seyir ederken biraz daha zorlarsama arabayı direk fan açıyor araba. Benim kullanışım etki eder mi bu olaya çok fazla onu öğrenmek istiyorum aslında acaba ben çok nazik kullandığım için mi 3. kademeden bazen düşüyo yoksa sorun mu var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Durduğun yerde gaza yüklenecen,, mesela 3000 devir...
    hava almadığı için motor çabuk ısınacak,,, 3 kademeye geldiğinde tekrar 2 ye düşmesi fan çalıştığı için olabilir,,,
    bendede hep sabit yerde,, soğuk havada %45 ,, normal havada %50 ,, sıcak havada %55 i bile görmüyor,,,
    önemli olan 3 kademeyi görmüyorsa, fanın açıyor olması,,, siz fanın açtığını görün, fan durunca tekrar gaza yüklenin, fanın açtığını tekrar görün,,, araca oturup izleyin, 1-2-3 .. fan açtı, 2 fan kapattı,, 3 fan açtı,,, sonra içiniz rahat olsun..
    >>> dersenizki ben 4 ü görmek istiyorum, fanın kablosunu veya sigortasını hangisi kolaysa çıkartın,,, 4 ü görür <<< önerilmez ....
    Olay şu; Kitapçıkta da Citroen yetkili servistede 3. kademe en standart kademe diyolar. Ben aracı boştayken sadece gaz vererekte 3. kademe gördürüyorum araç 3. kademe görmüyor değil. Benim kullanışımdan mı kaynaklı acaba çoğu zaman aracın göstergesi 2. kademede kalması ona kafam takılıyor.

3.Kademedeyken araç biraz zorlayınca aracı direk fan açıyor zaten. 2.kademede normal sayılabilir mi acaba?

• normali öyledir bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.