Şimdi Ara

Kaloriferi açınca hararetin düşmesi normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün trafikte ilerlerken dikkatimi çekti kaloriferi açtım en sıcak konuma getirdim fan hızınıda en sona aldım.

Resimde gördüğünüz gibi hararet ibresi ortadan aşağıya doğru düşmeye başladı.

Herhangi bir sorun var mıdır yoksa bu durum normal mi?

Kaloriferi açınca hararetin düşmesi normal mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaloriferi Açınca Hararet Düşüyor mu?

"Kaloriferi açınca hararet düşüyor mu?" sorusu, özellikle araç kullanıcıları arasında yaygın bir merak konusudur. Bu metinde, bu soruyu ele alacak ve kaloriferin açılmasının hararet üzerindeki etkilerini inceleyeceğiz.

Kaloriferin açılması, aracın soğutma sistemindeki sıcak suyu iç mekana yönlendirerek ısınmasını sağlar. Ancak bazı durumlarda, kalorifer açıldıktan sonra hararetin düştüğü gözlemlenebilir. Bu durum, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Artırılmış Hava Akışı: Kalorifer açıldığında, iç mekan fanı çalışmaya başlar ve bu da motor bölmesine daha fazla hava akışı sağlar. Artan hava akışı, motorun soğumasına yardımcı olarak hararet düşüşüne neden olabilir.
    • Devirdaim Pompası Etkisi: Kaloriferin açılması, soğutma sistemindeki devirdaim pompasının daha hızlı çalışmasına neden olabilir. Bu, soğutma sıvısının motorda daha hızlı dolaşmasını sağlayarak hararetin daha verimli bir şekilde dağılmasına yardımcı olur.
    • Termostatın Açılması: Kalorifer açıldığında, motorun sıcaklığı düşebilir. Bu, termostatın daha erken açılmasına ve soğutma sıvısının radyatöre akmasına neden olarak hararetin düşmesine yol açabilir.

Ancak, kalorifer açıldığında hararetin düşmesi her zaman geçerli değildir. Bazı durumlarda, kaloriferin sürekli kullanılması, soğutma sistemine aşırı yük bindirebilir ve hararetin artmasına neden olabilir. Bu nedenle, kaloriferi sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanmanız ve hararet göstergesini düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir.

Eğer aracınızda kaloriferi açtığınızda hararet düşüyorsa, bu normal bir durum olabilir. Ancak, hararetin sürekli olarak yüksek olması veya kalorifer açıldığında düşmemesi gibi bir durumla karşılaşıyorsanız, bir oto tamircisine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evt normal sıcağı içeri veriyor çünkümotor ısısı duser

• Normal. Hararet yapan araçta da soğutmak için bu yöntem uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 18 Ekim 2022; 20:50:39 >
  • termostatı kontrol ettirin

• Normal değil termostatınız bozuk olabilir.

• düşmesi normal ama o kadar düşmesi normal değil.

• Bence normal. Ancak sanki bi tık fazla düşmüş gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracınız focus mk1 sanırım bende de aynı araç var. Motor daha yeni ısınmış iken hemen arkasından kaloriferi açtınız ise normal sayılabilir. Ama motor baya ısındı yine de kaloriferi açınca hararet düşüyorsa normal değil. Ben aracımda kaloriferi açınca hararet düştüğünü hiç görmedim. Soğuklarda açsam bile motor biraz geç ısındı ama yine hararet düşmedi.
  • 064 kullanıcısına yanıt

Araç connect.

Zaten bu araba normal hararet seviyesine ulaştığında bile ibre tam ortanın biraz aşağısında duruyor.

500 km yol git ibre halen tam ortaya gelmiyor bütün connectler mi böyle acaba merak ettim.

• Arkadaşların dediği gibi eğer aracın 85-90 derecelere geldikten sonra deneyip bu sonucu aldıysan pek normal değil. Ama 30-40-50-60 derecelerde açtığın zaman düşme oluyor. Özellikle dizel araçlarda.
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    82 derecelik termostat takılı olabilir, 90 değil de 82de kalıyordur.

utanmasa sıfıra gelecek normal yazmışlar bir de. sizin araçlarda da sıkıntı var haberiniz olsun

durum normal değil
  • Termostatınız arızalı açık kalıyor.
  • Aracın termostatı kaçırıyor büyük ihtimal.
  • Termostat açık kalmış muhtemelen. Bu kadar düşme normal değil. Araç kaç model bugüne kadar hiç değişmiş mi termostat bu sorulara cevap bulmak lazım hocam ilk olarak.
  • Normal diyenler neye göre normal diyor aceba? yıllardır çeşit çeşit araba kullandık hiç böyle bir şey görmedim. Hararet dediğin sabit durur normali budur. Siz termostatı bir kontrol ettirin.

• normal diyenler araba konusuna yorum yazmasın. ibre neredeyse sıfırı gösteriyor. aracınızı gösterin hocan normal degil.

• Aracın hızı, rpm, hava sıcaklığı, nem oranı, rüzgar, hatta aracın ön tampon setinin yapısının (body kit vs.) dahi azımsanmayacak etkisi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Ekim 2022; 12:44:16 >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar da yazmış o zaman sizin termostat delik. Düşük dereceli termostat dahi takılı olsa böyle olmaz. Söktürün termostatı delinmiş o halde çıkacak.

Focus 3 dizellerde motor yeni ısınmış iken yokuş aşağı inişte hafif hararet seviyesinde düşüş oluyor. Araçta bir sorun olmamasına rağmen bu oluyor. Kullandığım hiçbir araçta böyle birşey olmadı yazanlar olmuş da onlara hitaben bunu yazayım dedim.

• Aracı 1-2 km kullanın hararet ibresi hafif yükselince kaputu açıp radyatöre dokunun sıcak ise (veya ılık) termostat bozuk.
  • Düşmesi normal, fakat sizinkinde bir sorun olma olasılığı yüksek. Normal den fazla düşmüş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.