Şimdi Ara

ARABANIN KLİMASI BAZEN ÇALIŞIYOR BAZEN ÇALIŞMIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • clio 3 2007 hb aracımız var klima bazen çalışıyor bazen çalışmıyor gazıda yenı doldurduk sizce neyden kaynaklıdır bu arıza

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kliması Bazen Çalışıyor, Bazen Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Sıcak yaz aylarında, aracınızın kliması bozulduğunda can sıkıcı bir durum olabilir. Klimanız bazen çalışıp bazen çalışmıyorsa, sorunun birkaç olası nedeni vardır.

Klima Sistemi Arızaları:

• Klimanın kompresörü: Klimayı çalıştıran ana bileşendir. Kompresör arızalıysa klima hiç çalışmayacaktır.
    • Kondenser veya evaporatör: Bu bileşenler, klimanın soğutucu akışkanını soğutur ve ısıtır. Arızalanmaları klimanın aralıklı çalışmasına neden olabilir.

Elektriksel Sorunlar:

• Klima düğmesi: Klima düğmesi arızalıysa klima çalışmayacaktır.
    • Sigorta: Klimanın sigortası atmışsa elektrik akımı alamayacak ve çalışmayacaktır.
    • Röle: Klima rölesi, kompresöre güç sağlar. Röle arızalıysa klima çalışmayacaktır.

Diğer Nedenler:

• Soğutucu akışkan sızıntısı: Klimanın soğutucu akışkanı kaçarsa klima verimli çalışamayacak veya hiç çalışmayacaktır.
    • Kablo tesisatı sorunları: Klima sistemine giden kablo tesisatında bir sorun varsa klima çalışmayabilir.

Sorun Giderme Adımları:

• Klima düğmesini kontrol et: Düğme sıkışmış veya arızalı olabilir.
    • Sigortaları kontrol et: Klimanın sigortasının atıp atmadığını kontrol et.
    • Soğutucu akışkan seviyesini kontrol et: Klimanızda soğutucu akışkan sızıntısı olup olmadığını kontrol ettirin.
    • Profesyonel yardım al: yukarıdaki adımları denedikten sonra klima hala çalışmıyorsa, sorunu teşhis etmek ve onarmak için bir tamirciye başvurmalısın.

Klimanızın sorununu kendiniz teşhis edemiyorsanız, profesyonel yardım almak en iyisidir. Zamanında onarım yaptırmak, daha ciddi sorunları ve pahalı onarımları önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimal elektrik tesisatı ile alakaladır.Ac anahtarı arızalı olabilir,kablolarda temasızlık olabilir,soket gevşemiş olabilir vs.vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompresör devreden çıkıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyttatar

Kompresör devreden çıkıyor mu?

evet hiç çalışmıyor ses kesiliyor,bi elektrciye gösterdik motoru değişecekmiş 300 tl istedi emin olamadım motor bozuk olsa hiç çalışmaz ama bazen çalışıyr bazen çalışmıyor,bu arada elektrci direksiyonun altından bişeye bastırdı 1 hafta güzel calıstı sonra gene bozuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lDirtyHandsl

quote:

evet hiç çalışmıyor ses kesiliyor,bi elektrciye gösterdik motoru değişecekmiş 300 tl istedi emin olamadım motor bozuk olsa hiç çalışmaz ama bazen çalışıyr bazen çalışmıyor,bu arada elektrci direksiyonun altından bişeye bastırdı 1 hafta güzel calıstı sonra gene bozuldu

Klima kompresörü arızalı olsa 300 liraya takmaz.Çıkma taksa bile 300 liraya takmaz.Yenisi 800 lira ve üstü.

AC tuşuna bastığında klima ışığı yanıyormu?klima kompresöründe ki kavrama bobinine klima açıldığı zaman elektrik geliyormu ona bakılmalı.Elektrik geliyorsa bile kavrama yapıp yapmadığına bakılır.

• Muhtemel röle arızası, önce röleleri kontrol ettirin.
  • Fan motoru bozuk olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

Orijinalden alıntı: lDirtyHandsl

quote:

Klima kompresörü arızalı olsa 300 liraya takmaz.Çıkma taksa bile 300 liraya takmaz.Yenisi 800 lira ve üstü.

AC tuşuna bastığında klima ışığı yanıyormu?klima kompresöründe ki kavrama bobinine klima açıldığı zaman elektrik geliyormu ona bakılmalı.Elektrik geliyorsa bile kavrama yapıp yapmadığına bakılır.

ac tuşuna bastığında ışık yanıyor ama işlev yok,klima motoru bozulmuş öle dedi adam

• Acaba kompresorde mi ariza var ? Bende 2008 kazali corolla vardi onunda kompresor arizaliydi ve o da ayni sekilde bazen klima aciyor bazen acmiyordu .

• quote:

Orijinalden alıntı: toyota16

Acaba kompresorde mi ariza var ? Bende 2008 kazali corolla vardi onunda kompresor arizaliydi ve o da ayni sekilde bazen klima aciyor bazen acmiyordu .

adam klima motoru arızalı dedi 300 tl istedi ama güvenemedim
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    Farkli bir ustaya gosterin . O da ayni seyi derse guvendiginiz yerde yaptirirsiniz.

• Farklı ustalara gösterin hepsi aynı şeyi derse güvenliğin birine yaptır
    Yada KLİMA CALİSİRKEN KULLAN CALİSMADİGİNDA KULLANMA

• Nasıl çözdünüz aynısı bizde de oluyor çözüm bulamadık

• Benim araçta da klima çalışmama problemi vardı. 30A maxi sigorta yanmış, değiştirdiğimde düzelmişti. Konu sahibi de bir elektrikçinin direksiyon altındaki bir yerleri bastırdığını, 1 hafta güzel çalıştığını söylemiş. Yani sigorta ile alakalı. Bir multimetre ile sigortaları kontrol etmeniz lazım.

• Klima kompresör kafası da klimanın bir çalışıp bir çalışmamasına neden olabiliyor. Ben önceki araçlarımdan birinde bu parçayı değiştirerek sorunu çözmüştüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.