Şimdi Ara

Arabanın Sağ Ön Tarafını Görmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar direksiyon kontrolüm çok kötü, ne bileyim direksiyonun ortasından hizalayıp tam önüne bakarak sol tarafı ayarlıyorum. Şeritsiz yollarda falan özellikle sağ tarafı sol tarafı kontrol edemiyorum. Mesela solumda direk olsa direğe sıfır geçerim ama sağ tarafımda olsa geçiremem. Nası yapacağım beyler? Sağ tarafı görmeden içimde kötü bir his oluyor çarpacakmıyım vs.

Sol arka sağ arkada hiç sıkıntım yok mesela görüyorum.

• Toreddo T kullanıcısına yanıt
    T Toreddo demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Toreddo

Arkadaşlar direksiyon kontrolüm çok kötü, ne bileyim direksiyonun ortasından hizalayıp tam önüne bakarak sol tarafı ayarlıyorum. Şeritsiz yollarda falan özellikle sağ tarafı sol tarafı kontrol edemiyorum. Mesela solumda direk olsa direğe sıfır geçerim ama sağ tarafımda olsa geçiremem. Nası yapacağım beyler? Sağ tarafı görmeden içimde kötü bir his oluyor çarpacakmıyım vs.

O ön kısmı göremezsin zaten. Sürdükçe arabaya alışırsın ve aklında o aradaki mesafeyi hesaplıyabilirsin
    Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Sağ Ön Tarafını Görmekte Zorlanıyorsanız

Arabanın sağ tarafını kontrol etmekte zorluk çekiyorsanız veya sağa çok fazla yanaşıyorsanız, bunun birkaç nedeni olabilir. İşte sağ ön tarafı daha iyi görmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Aynalarınızı Ayarlayın: Aynalarınızı, aracın sağ tarafını net bir şekilde görebileceğiniz şekilde ayarlayın. Sağ dikiz aynanız, aracın sağ arka köşesini görmenizi sağlamalıdır.
    • Ön Koltuğu İleri veya Geri Hareket Ettirin: Ön koltuğu, sağ ön tarafı rahatça görebileceğiniz bir konuma getirin.
    • Direksiyon Simidini Ayarlayın: Direksiyon simidini, aynaları net bir şekilde görebileceğiniz bir konuma ayarlayın.
    • Ön Camı Temiz Tutun: Ön camdaki kir ve kalıntıların görüşünüzü engellemediğinden emin olun.
    • Dikkatinize Odaklanın: Araba kullanırken dikkatinizi yola verin ve çevrenizin farkında olun. Sağa yanaşmamaya özen gösterin.

Arabanın sağ ön tarafını hesaplamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Aracınızı bir referans noktasına hizalayın, örneğin bir kaldırım veya duvar.
    • Aracınızın sağ ön köşesinden referans noktasına olan mesafeyi ölçün.
    • Bu mesafeyi, aracınızın toplam uzunluğundan çıkarın. Sonuç, sağ ön tarafın referans noktasından olan mesafesidir.

Bu ipuçlarını takip ederek sağ ön tarafı daha iyi görebilir ve sağa yanaşmaktan kaçınabilirsiniz. Bu, güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toreddo

Arkadaşlar direksiyon kontrolüm çok kötü, ne bileyim direksiyonun ortasından hizalayıp tam önüne bakarak sol tarafı ayarlıyorum. Şeritsiz yollarda falan özellikle sağ tarafı sol tarafı kontrol edemiyorum. Mesela solumda direk olsa direğe sıfır geçerim ama sağ tarafımda olsa geçiremem. Nası yapacağım beyler? Sağ tarafı görmeden içimde kötü bir his oluyor çarpacakmıyım vs.

O ön kısmı göremezsin zaten. Sürdükçe arabaya alışırsın ve aklında o aradaki mesafeyi hesaplıyabilirsin
  • Aracın ebatlarına alıştıktan sonra iğne deliğinden geçersin.
  • Alisana kadar vurucam saga sola yani

Bir taktigi olmali mutlaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolda giderken sağ aynadan arabanın şeride göre konumuna bak. Arabanın boyutlarını yavaş yavaş kestirmende faydası olur
  • Derinlik algısı zamanla oturacaktır.
  • Otomobilin yapısı gereği bir çok kör noktası var zamana bırak alışır gidersin.
  • Arkadaşlar alışana kadar 4-5 arabaya vurduktan sonra ne anlamı kaldı ki :)

Mutlaka bir taktiği olmalı, hiza alma vs.
  • Cevaplayacak yok mu
  • Taktiği yok...

Zamanla araba seni sarar ve parçan haline gelir. Hesap yapma ihtiyacı ortadan kalkar, kendiliğinden gerçekleşir.

Sürekli tedirginlik iyi değildir, oluruna bırakmak gerek.
  • dikiz aynasını kulllanmayı dene mesafe hesabı için, arabanın sağ yandan en uzak mesafesine bak, dikiz aynan muhtemelen daha dışarda kalacaktır. Dikizi vuruyorsan yada dikiz ile yandaki duvar,araba yükseltilere çok yaklaşıyorsan senin uç yanaşma mesafen o olsun. Zamanla oturur ilkl seferlerde illa dibinden gidip sürtmene vurmana gerek yok yani.
  • önceden hesapla bu araba burdan geçer mi diye, baktın geçecek gibi sola yapıştır git
  • arkadaşlar söylemiş zaten sağ ve sol aynalara bakarak aracın ebatlarını anlayabilirsiniz. sağdaki araçlara yakınlığı veya yerdeki yol çizgileri düzgün ayarlanmış bir araçta herşeyi gösterir.

Arabanın  Sağ Ön Tarafını Görmek

Arabanın  Sağ Ön Tarafını Görmek

• Peki arkadaşlar sileceklerden sağ ön tarafı hiza almak doğru bir şey mi
  • Ek aynayla halledilebilir diye düşünüyorum ama çok iğrenç olur. Boş zamanlarda park yerinde çalışarak öğrenilebilir eğer çok çabuk öğrenmek istiyorsanız arabayı bi kaç git-gelde tanıyabilirsiniz. (Yanlış anlaşılmasın iyi şoförüm demiyorum ama) ben bile kendi aracımdan başka bi araca geçtiğimde emin olmadığım zamanlarda 3-5 menavra yaptığım bile oluyor. En tecrübeli şoförler bile sürtebilir bence.
  • Arabayı tanıdıkça alışırsın.
  • Kardeş sen nasıl ehliyet aldın araç ne ? alışırsın zamanla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.