Şimdi Ara

Arabayı yüksek devirde kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2007 model suzuki swift 1.3 4x4. Daha önce konu açmıştım ancak pek tatmin edici cevaplar gelmedi o yüzden tekrar sormak istedim. Aracımın 1. Vitesi çok uzun özellikle yokuşta 4 bin devirden önce 2 ye geçersem araç boğuluyor. Normal şartlarda bir araçta 2-2.5 devirde 2. vitese geçiyorlar ancak benim aracımda bu mümkün değil titreme yapıyor bu sebepten dolayı aldığımdan beri ( 8 aydır ) 4-5 bin devirde kullanıyorum. Hatta aracın motor sesi hoş olduğundan bazen 6-7 bine kadar çıktığım oluyor. Bu şekilde kullanmaya alışmış durumdayım her ne kadar çoğu kişi bu aracın karakteristik yapısı bunu gerektiriyor aksine alt devirler zararlıdır desede yinede bilgili forum sakinlerinin düşüncelerini almak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 4 bin deviri sadece 1. vitesten 2. vitese kadar çeviriyorsanız pek sorun olmaz diye düşünüyorum fakat her viteste 4-5-6 bin devir yürütmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz ileride sıkıntılar çıkartabilir.

Devir çeviren arabalarda en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında hararet ve yağ gelir.Yağ değişim zamanını kesinlikle geçmeyin.Erken vites atıp yokuşu titreterek çıkmanız devir çevirmenizden daha zararlı.
  • sadece arabayı daha fazla yorduğunuz için,bakımlarına daha sık gitmek gerekir bu kadar arkadaşın dediği gibi yağ ve hararet önemli devirli kullanılan araba yağ eksiltir.
  • Aracınız zaten o devirlerde kullanmak için tasarlanmış bir model sanırım. İçiniz rahat olsun. Bizim araçlarımız 6500 devirde kesiciye girerken sizin aracın sanırım 8000'e kadar yolu olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.