Şimdi Ara

Araç alırken telefonda ne sorulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
14.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı görmeye gitmeden önce telefonda neler sorulur?
    Başka şehirdeyse gitmeden önce telefonda pazarlık yapılır mı?

• eğer boya değişen var mı diye sorarsan hepsi yok der ama computeste ortaya çıkar. döşemelerde yırtık, çalışmayan donanım ,tuş vb var mı dersen yok der ama genelde yalandır. orjinal kilometre diye mi sormak zaten saçma. ben sadece şunları soruyorum o da direk son fiyatı sorup adamı kızdırmayım diye.

lpg kaç binde takıldı?
    lpg markası?
    bakım faturaları mevcut mu?
    lastiklerin durumu?
    aklınızdaki oluru nedir? iyi pazarlık yaparsanız verdikleri son fiyattan 250-500TL (bazen daha fazla) inebilirler.
  • bir defasında araba.com da gezinirken 18.000 tl'ye bir focus II hb gördüm zaten ilandada kazalı diyordu.aradım ilan sahibini aracın sigortacı tarafından perte çıktığını ve hava yastıklarının açılmadığını söyledi.bende direk konuya girip en son ne olur demiştim.kafamda en fazla 500-1000tl gibi bi indirim beklerken bana direk en son 15.000 tl ye veririm demişti daha pazarlık bile yapmamıştım.araç gerçekten perten çıkmada olsa güzeldi ve 3000 tl indirim olunca psikilojik olarak insan etkileniyo ve şeytana uyup almak istiyor ama aklım o an teşekkür edip telefonu kapatmamım daha mantıklı olucanı sölüyordu yani trakon'un dediği gibi fazla detaya girmeden belli başlı şeyler sorulup direk fiyat konusuna girilmeli ne olursa olsun araca serviste baktılıp alınacağından bence sehirdışındaki araç alımlarında en önemli şey fiyatta az çok anlaşmaktır.

• Müsait mi
    Araç satıldı mı
    İlanda yazılanların dışında husus var mı
    Son olurunu
    Kendi teklifini
    Ortada buluşmak mümkün mü
    Devrini almak için ne zaman müsait olduğu
  • Arabanın ruhsata sahibi olup olmadığı,
    Aracın ilk sahibi olup olmadığı,
    Servis bakımlı olup olmadığı,
    Açık plakası görünmüyorsa kontrol için plaka alınabilir.
    Birde serviste kontrol ettireceğinizi söylerseniz,boya darbe bakım vs konularında size karşı daha açık olacaktır.
  • ilk sahibi misiniz sorusuna da doğru cevap vermeye biliyorlar. şuan benim bildiğim sahibinden.com da 3 tane ilk sahibiyim diyerek aslında alıp satan kişi var.
  • bence, cevabını bildiğimiz sorular sormalıyız hem satıcının sattığı otomobili ne kadar tanıdığı hakkında bilgi diniriz hem de satıcının ses tonundan satıcının karakteri hakkında bilgi edinebiliriz. Gerçekten satın almaya karar verdiğimiz bir modeli otomobilini tanıyan ve dürüst bir satıcıdan güvenle alabiliriz. Ama ama bi şansımızı deneyelim niyetinde isek kaza boya varmı diye sorup direk satıcının istediği fiyatın %20 düşüğünü teklif edebiliriz, olursa kelepir fiyatına bir otomobil satın almış oluruz olmazsa kaybedecek bir şey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence en önemli sorulardan biri de aracın muayenesinin ne zaman yapıldığı. Yakın zamanda yapılmış ise sorun yok.Muayene zamanı yaklaşmışsa muayenenin satıcıya yaptırılıp alınması.
  • arabada kaza degişen parça boya olup olmadıgını muayenesinin ne zamana kadar oldugu kesin alıcı olup fiyatın ne kadar olacagı birde arabayı istedigimiz yere gösterip gösteremeyecegimizi sorabilirsin
  • - iyi günler araç duruyormu
    - aracı ne zaman gelip görebiliriz
    - tam adresinizi alabilirmiyim

bence tel. pazarlık olmaz zaten orda bir fiyat var boya o istediği kadar var yada yok desin ben kendim baktıracam zaten o istediği kadar motor süper desin ben zaten gösterecem ne gerek varki o kadar konuşmaya almaya niyetliysem zaten gideriz adamla baktırız araca içime sinerse hoşuma giderse pazarlık yaparım ama kalkıpta %20 gibi bir pazarlık yapmam 500-1000 gibi bi rakam indirebilirsem iyi olur zaten içime sindiyse o verdeceğim fazla rakamıda umursamam ama kalkıpta uçuk paralar isteyenlerin aracına bakmam bile

aslında araç almak ve satmak çok kolay bir iştir yeterki satıcıyken dürüst olun ve kendinizi alıcının yerine koyun alıcıykende tam tersini yapın son 5 senede 23 e yakın araç değiştirdim hiçbirini satarken zorlanmadım araç alırkende aynı şekilde milletin ne söyleyeceğini değil siz içinizden gelen sesi dinleyin akıl veren çok olur hele araba konusunda herkez uzman zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_2120 -- 26 Ekim 2010; 15:48:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

- iyi günler araç duruyormu
    - aracı ne zaman gelip görebiliriz
    - tam adresinizi alabilirmiyim

bence tel. pazarlık olmaz zaten orda bir fiyat var boya o istediği kadar var yada yok desin ben kendim baktıracam zaten o istediği kadar motor süper desin ben zaten gösterecem ne gerek varki o kadar konuşmaya almaya niyetliysem zaten gideriz adamla baktırız araca içime sinerse hoşuma giderse pazarlık yaparım ama kalkıpta %20 gibi bir pazarlık yapmam 500-1000 gibi bi rakam indirebilirsem iyi olur zaten içime sindiyse o verdeceğim fazla rakamıda umursamam ama kalkıpta uçuk paralar isteyenlerin aracına bakmam bile

aslında araç almak ve satmak çok kolay bir iştir yeterki satıcıyken dürüst olun ve kendinizi alıcının yerine koyun alıcıykende tam tersini yapın son 5 senede 23 e yakın araç değiştirdim hiçbirini satarken zorlanmadım araç alırkende aynı şekilde milletin ne söyleyeceğini değil siz içinizden gelen sesi dinleyin akıl veren çok olur hele araba konusunda herkez uzman zaten

bazı satıcılar 23000 yazıyor, 22750 den aşağı inmiyor. 22 e alırım umuduyla gittiğiniz arabadan servis parası vererek ayrılıyorsunuz.
    Bazıları 23000 yazıyor, 21000 e direk iniyor vs. vs.

telefonda pazarlık yapmak biraz gerekli gibi. Hele başka şehirdeyse şart

• Başka şehirden alıcıysanız telefonda pazarlık yapmanız ve ancak koşullar işinize geliyorsa gelip almanız şart..Aksi durumda o kadar yol geldikten sonra inisiyatifi satıcıya devretmiş olursunuz..Ayrıca araçtaki masraflar konusunda net bilgiler edinmek gerekir.. Satıcı bilmiyorum gelin gösterin gibi sözler sarfediyorsa o araçtan uzak durun derim ayrıyeten arabasını bulunmaz hint kumaşı sanan ve hiç esneklik göstermeyen satıcılardan da uzak durmak gerekir..Adama telefon açıyorsun 500-1000 km uzaktan geleceğim diyorsun ister al ister alma benim fiyatım bu deyip kibarlık yapmıyorsa telefonu direk yüzüne kapatabilirsiniz..
  • quote:

Başka şehirden alıcıysanız telefonda pazarlık yapmanız ve ancak koşullar işinize geliyorsa gelip almanız şart..Aksi durumda o kadar yol geldikten sonra inisiyatifi satıcıya devretmiş olursunuz..Ayrıca araçtaki masraflar konusunda net bilgiler edinmek gerekir.. Satıcı bilmiyorum gelin gösterin gibi sözler sarfediyorsa o araçtan uzak durun derim ayrıyeten arabasını bulunmaz hint kumaşı sanan ve hiç esneklik göstermeyen satıcılardan da uzak durmak gerekir..Adama telefon açıyorsun 500-1000 km uzaktan geleceğim diyorsun ister al ister alma benim fiyatım bu deyip kibarlık yapmıyorsa telefonu direk yüzüne kapatabilirsiniz..

+1
  • Ben bir araba için Mardin'den Ankara'ya gitmiştim. Oradan da Çankırı'ya geçmiştim "Adam çok temiz." dedi diye. Aracı bir gördüm hem adama hem de arabaya çekiçle girecektim. O kadar gittiğim yollar aklıma geldi delirdim. Aracın bak burası şöyle diyorum, "Oraları benim için önemli değil. Sen motoruna bak." diyor. Yahu dedim en sonunda dayanamayıp; "Siz galiba motorun üzerine otursanız sesiniz çıkmayacak. Karosere gereksinim duymuyorsunuz galiba." dedim.

Bu tipte insanlar heryerde var. Çok dikkatli olmak gerek. Sonra gittim İzmir'den buldum bir araç...
  • sadece boya değişen var mı diye sordum, arabayı almaya gidince arabanın muayenesi geçmişti, bakım zamanı gelmişti. ve kaportada ufak tefek cizikler vardı. arabayı yine aldım öteki türlü çok temiz çok uygun fiyatlı araba bulmak zor. ya sıfır alacaksın ya da ikinci el arabaya değerinden fazla para vermek zorunda kalacaksın ikinci el piyasası bir garip doğrusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.