Bir önceki arabamda bir klima gaz dolum yerine gitmiştim. Aracın klimasında sorun yoktu , araç 10 yaşındaydı klima gazını yenileleyeyim diye düşündüm. Gaz boşaltıldı sonra tekrar dolduruldu. Ama oda ne ? Klima devreye giriyor 5 saniye sonra devreden çıkıyor. Gaz dolum yapan yere götürdüm , davar usta , klima kompesörün bozuk diye arabaya bok atmaya başladı. Dedim gazı fazla basmış olabilirmisin diye sordum , hayır ben bu işi 10 yıldır yapıyorum diyor. EE önceden çalışıyordu dedim. Yine kıvırmaya başladı. Anladımki bu davar işi çözemeyecek. Elime yıldız uçlu bir tornavida aldım. Klima borularında L ( low basınç) kapağını söktüm. Genelde üstte olur. Nefesimi tutup 10 saniye boyunca basılı tutup gazın bir kısmını boşalttım. Kapağı kapattım buz gibi soğutmaya başladı. Hiçbir problem yok. Başına gelenler denesin derim. Önemli: R410a gazı akciğerlere zarar verir. Gazı açık alanda boşaltın ve hiçbir şekilde gaz boşalırken nefes almayın. Uzak bir yere gidip orada nefes alın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ağustos 2022; 11:13:18 > |
Bildirim