Şimdi Ara

Araç klima gaz dolum sonrası soğutmuyor neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir önceki arabamda bir klima gaz dolum yerine gitmiştim. Aracın klimasında sorun yoktu , araç 10 yaşındaydı klima gazını yenileleyeyim diye düşündüm. Gaz boşaltıldı sonra tekrar dolduruldu. Ama oda ne ?

Klima devreye giriyor 5 saniye sonra devreden çıkıyor. Gaz dolum yapan yere götürdüm , davar usta , klima kompesörün bozuk diye arabaya bok atmaya başladı. Dedim gazı fazla basmış olabilirmisin diye sordum , hayır ben bu işi 10 yıldır yapıyorum diyor. EE önceden çalışıyordu dedim. Yine kıvırmaya başladı.

Anladımki bu davar işi çözemeyecek. Elime yıldız uçlu bir tornavida aldım. Klima borularında L ( low basınç) kapağını söktüm. Genelde üstte olur.

Nefesimi tutup 10 saniye boyunca basılı tutup gazın bir kısmını boşalttım. Kapağı kapattım buz gibi soğutmaya başladı. Hiçbir problem yok.

Başına gelenler denesin derim.

Önemli: R410a gazı akciğerlere zarar verir. Gazı açık alanda boşaltın ve hiçbir şekilde gaz boşalırken nefes almayın. Uzak bir yere gidip orada nefes alın.

Araç klima gaz dolum sonrası soğutmuyor neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ağustos 2022; 11:13:18 >

• İki ihtimal var. Ya borularda, radyatörde filan kaçak var ya da kompresör içindeki bobin arızalı.

• por favor kullanıcısına yanıt

sadece başlığı okuyup yazmak neyin kafası?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Ya da gazı basan usta olabilir :D

• hardcrss kullanıcısına yanıt

bu iyiydi :D

• hata sizde klima sisteminde soğutmada problem yoksa değişmek gereksiz. ne demiş atalar çalışıyorsa kurcalama

• Klima gazı ithalat ve ihracatı yapan biri olarak söylüyorum. Klima gazı eksilen bir şey değildir. Şimdiye kadar hiç bir aracımda da bu gazı yenilemedim. 2009 model aracımın kliması 2021 model aracımla aynı soğutuyor. Klima sogutmuyorsa ve gazdan şüpheleniyorsanız öncelikle sistemde kaçak olup olmadığını kontrol edin. Kaçak yoksa ve sogutmuyorsa başka bir yerinde sorun vardır. Kaçak varsa sorunu düzeltmeden tekrar gaz basmanın da bir anlamı kalmıyor zaten.

R410a tüpten boşalırken patlayıcı veya kolay alev alabilen bir gaz değildir. Ancak tüpteki basıncı ve klima sistemindeki basınç farklı olabilir. Oksijenle yer değiştiremeyecek kadar basınç az ise tutuşabilir. Kendi kendinize bu tip işlere kalkışmanızı tavsiye etmem.

Örnek video : https://www.youtube.com/watch?v=-an1uhpfVsM&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

malum kesimin iq bu kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.