Şimdi Ara

Araç klima soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 Albea dizel aracım var. Malum sıcaklıklarda klima hiç bir şekilde gündüz öğlen vakitlerinde yeterli olmuyor.(Manuel klima) Benim merak ettiğim klimanın fanını 2. kademedemi açmak içerisini daha iyi soğutur. Yoksa 4. kademede mi açmak?
    Her kademede artışında soğuk hava üfleme derecesinin düştüğünü biliyorum ancak ortamı serinletme bakımından fanın yüksekte mi düşükte mi olması içeriyi daha iyi soğutur, bunu çözemedim ? Cevaplarınız için Tşk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biozard -- 15 Ağustos 2014; 15:38:19 >

• gazı eksik olabilir kontrol ettirin.
  • Üstadım yanlış anladınız herhalde.Benim sorduğum klimaların çalışma prensibiyle alakalı. Yani örneğin;
    Fan 1. kademede iken 5 derece üflüyorsa,
    2. kademede 7 derece
    3. kademede 9 derece
    4. kademede 12 derece üflüyor ise,

Mantıken 1. kademede çalıştığında daha düşük derecede (yani daha soğuk) hava üflediği için iç ortamın sıcaklığını daha iyi düşürmesi gerekmez mi?
    Yoksa 4. kademede çalıştığında daha yüksek derecede hava çıkışı olduğu halde sıcak havayı daha hızlı tahliye ettiği için,en iyi soğutma 4. kademede mi olur?

Sorum açıklayıcı şekilde böyledir. Tşk..
  • İçerisi çok sıcaksa 4. kademeden başlanır dereceler dengelenmeye başlayınca yavaş yavaş düşürülür.
  • Sanırım kimsenin test etmediği bir soru sordum.
    Şöyle değiştireyim : Örneğin dış ortam sıcaklığı 30 derece iken aynı şartlarda klima fanı 2. kademede ve 4. kademede ayrı ayrı 15'er dakika çalıştırılsa,hangi kademede ölçülen aracın iç ortam sıcaklığı(klima ağzı değil) daha düşük olurdu? 15 dakika sonra ölçsek 2. kademede çalışan klima,içeriyi 23'e düşürebilirse bence 4. kademe 20'ye düşürür diye tahmin ediyorum.

Bu soruyu sormamın nedeni eskiler hep klima en iyi, fanı 2. kademede iken soğutur derler. Bu doğrumudur sizce ?
  • Bu fan hızlarında derece farkı olmuyor diye biliyorum ben yanlış mıyım ? 4. derece hızda üflerken daha çabuk soğutur 1. derece hızda daha yavaş soğutur, böyle olmuyor mu ?
  • Klima kompresörün gazı yetiştirip soğuta biliyosa 4. kademede daha fazla hava dolaşımı olucağından daha çok soğutma yapar. Ama içerideki havayı doğutma kısmını açmalısınki içerideki hava dha çabuk soğusun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dizel motoru ısıtma
    17 yıl önce açıldı
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şahsi fikrim fan şiddeti yüksekken daha çabuk soğuttuğu yönünde. Eğer böyle olmasaydı otomatik klimalar ilk başta şiddetli üfleyip içerisi serinlemeye başladıktan sonra fan şiddetini düşürmezdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biozard

Üstadım yanlış anladınız herhalde.Benim sorduğum klimaların çalışma prensibiyle alakalı. Yani örneğin;
    Fan 1. kademede iken 5 derece üflüyorsa,
    2. kademede 7 derece
    3. kademede 9 derece
    4. kademede 12 derece üflüyor ise,

Mantıken 1. kademede çalıştığında daha düşük derecede (yani daha soğuk) hava üflediği için iç ortamın sıcaklığını daha iyi düşürmesi gerekmez mi?
    Yoksa 4. kademede çalıştığında daha yüksek derecede hava çıkışı olduğu halde sıcak havayı daha hızlı tahliye ettiği için,en iyi soğutma 4. kademede mi olur?

Sorum açıklayıcı şekilde böyledir. Tşk..

Sıcaklık farkının artışı ısı transfer hızını arttırır, akışkan (klimadaki hava) hızı arttığında da gene ısı transfer hızı artar.

1. kademede sıcaklık farkı 4. kademeye göre daha fazladır, ancak havanın hızı düşüktür. 1 ve 4. kademe arasındaki sıcaklık farkı çok fazla olmadığından etkili olan havanın hızıdır.

Kısacası 4. kademede aracı daha hızlı şekilde soğutursunuz.

Saygılar...

• 2. ve 3. kademe daha iyi soğutuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.