Merhaba, Fotoğrafta görebileceğiniz üzere, yapay zekaya sorduğum sorunun içinden çıkamadığımız için sizlere danışmak istedim. Tayland'dan aldığım 2022 model Ford Ranger Open Cab XLT aracım var. Lastik basıncının tam olarak nasıl olması gerektiğini öğrenmek istiyorum. Araç kapısında yazan lastik basıncı değerlerinin fotoğrafını yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim Yapa zekanın verdiği yanıtlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç lastik basıncı ford ranger xlt open cab 2022
-
-
Merhaba normal lastik değerleri 1 ila 3 kişi için bagaj yüklü olmadan ön 30 psi arka 30 öneriyor psi öneriyor.
Eğer 4 ila 7 kişi ve bagajda yük de oluyorsa araçta ön için 38 arka için 44 psi öneriyor.
Ayrıca ekonomik tüketim odaklı olsun isteniliyorsa da ön 38 arka 38 öneriyor yüklü olacaksa da arka lastik 44 öneriyor yine fakat araç bir tık sertleşebilir sürüşü bozuk yollarda yakıt tüketimini de birazcık azaltabilir bu değerlerle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuzrek -- 25 Mayıs 2024; 14:48:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eco ibaresini siz deyince şimdi gördümŞimdi neden iki tane olduğunu anladım. Daha önce anlam veremiyordum. Çok teşekkür ederim. Bayiden aldığımda 29 PSI ile gelince tereddütte kalıyordum. Şu ana kadar ön 38, arka 38 kullandım. Aracı da hep Eco modda kullandım, iyi denk gelmiş.
-
hocam ön ve arkalara 30 psi basın.
eko değerler olarak ön ve arka 38 psi önerilmiş fabrika tarafından ancak araç konforsuz olacaktır ve yol tutuşu azalacaktır.
en optimal konfor ve yol tutuş güvenliğini 2 kişi için 30 psi da alırsınız.
ha ben çok zorlamıyorum aracı, yoldaki zıplamalar sertlikler vs. çok gözüme batmıyor. sakin kullanırım derseniz eko olarak 38 psi da kullanabilirsiniz tabii ön arka olacak şekilde.
etiketi tam olarak açıklamak gerekirse,
ön tekerden çıkan parantez içi yani sol kare ön tekeri ilgilendiriyor,
1-3 kişi için 30 psi, 4-7+ bagajlı tam yük için 38 psi. bir altındaki satır eco, her iki durum için de 38 psi önermiş.
arka tekerden çıkan parantez içi yani sağ kare ise arka tarafı ilgilendiriyor,
1-3 kişi için 38 psi, 4-7+ bagajlı tam yük için 44 psi. bir altındaki satır eco, 1-3 kişi için 38, 4-7+ bagajlı tam yük için 44 psi.
en alttaki satır ise stepne. o da 44psi hava basılı olacak şekilde araçta muhafaza edilmeli denmiş. kullanılacağı zaman yine üst satırdaki değerlere göre ayarlanacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 26 Mayıs 2024; 18:36:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X