Şimdi Ara

Araç sahiplerini çıldırtan zam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zorunlu trafik sigortası yenileyenler büyük zamlarla karşılaşıyor. Üst üste yapılan düzenlemeler vatandaşa zam olarak döndü. Trafik sigortalarında 1 Haziran’da başlayan yeni dönem, primlerin tavan yapmasına neden oldu.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre yapılan düzenleme ile ’eşdeğer parça’ kullanımıyla yapılan onarımlar ve kazalardaki aracın değer kaybından doğan zararlar da artık sigorta kapsamına alındı. Sigorta kapsamındaki genişletme ise primlere direkt yansıdı. Düzenlemeden sonra Zorunlu Trafik Sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. Yani 2013’de 100 liraya sigorta yaptıran vatandaş 2015’e gelindiğinde 1000 liraya ulaşan ücretlerle karşılaşıyor.

FİYAT KARMAŞASI YAŞANIYOR

Geçtiğimiz yıl 498 liraya zorunlu trafik sigortası yaptıran vatandaş bu yıl 1386 liraya sigorta yaptırmak zorunda kalıyor. Örneğin, geçtiğimiz yıl 485 lira olan 1975 model aracın sigortası yapılan düzenlemelerden sonra 1386 liraya ulaştı. Aynı araç 2012’de ise 185 liraya trafik sigortası yaptırabiliyordu.

Hatırlanacağı gibi iki yıl önce aracın kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre trafik sigortası yapılmaya başlandı. Bu düzenleme ile primler yüzde 50’ye yakın artmıştı.

Sigorta şirkteleri arasındaki rekabet aracını sigortalacak vatandaşların çok farklı fiyat politikalarıyla karşılaşmasına da neden oluyor. Aynı araç için şirktelerin tekif ettiği fiyatlar arasındaki fark beş kata kadar çıkabiliyor. Örneğin, bir firma araca 485 lira fiyat verirken, başka bir firma ise aynı araca 1386 lira 98 kuruş fiyat verdi.

AYNI ŞİRKETTEN FARKLI FİYAT

Vatandaşın kafasını karıştıran uygulama bununla da sınırlı kalmıyor. Aynı şirkete bağlı acentalar bile çok farklı fiyat tekliflernide bulunabiliyor. Aynı araç için, aynı sirfota şirketine bağlı bir acenta 808 lira 51 kuruş fiyat verirken, bir başka acenat 906 lira 4 kuruş fiyat teklif etti.

Kaynak :http://www.milliyet.com.tr/arac-sahiplerini-cildirtan-zam/ekonomi/detay/2096504/default.htm

• Şu ülke de hiç mi düzenli, nizami ilerleyen bir şey olmayacak...
  • Şahımız daha çok yesin diyedir.
  • Aracımın sigortası 7 gün sonra doluyor. Az önce acenteyi aradım. Fiyat bildirecek. Buradan yazarım fiyatı.
  • Geçen sene 590'a yaptırmıştım. Araç sıfır ve üstüme kayıtlı ilk araçtı. Bu sene hasarsızlık dahil 588'e yaptırdım. 590 olan Anadolu Sigorta'ydı. Anadolu bu sene 690 verdi. Bu sene ki 588 olan ise Allianz. O da başta 730'du ama tekrar sorgulatınca 588 çıktı nasıl oluysa ve yaptırdım. Gerçekten sigorta fiyatları arttı ama haberdeki abartma gibi 485'ken 1400 vs olmuyor. Zaten haber içeriğindeki örnek 40 yaşındaki araç için verilmiş sanki herkes 40 yaşındaki araçları kullanıyormuş gibi. Algı ile oynama yapmışlar.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bazı üyeler de hemen bu algıya kapılıp yorumu yapıştırıyorlar. Kim ne yiyorsa. Anlamadım ben. Ne bütçeymiş arkadaş. Ye ye bitmiyor.
  • aslında fiyatlar sahte tutanak tutanlar yüzünden arttı,eskiden polisler baktığı dönemlerde artış olmazdı .
    şimdi hasarsızlık indirimi varken bile daha fazla artıyor sahtekarlardan ettikleri zararı çıkarıyorlar.
    bugüne kadarki en pahalı sigortayı 330 tl ye, en sonuncuyu 220 ye yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 3 Ağustos 2015; 14:12:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyseki serbest piyasadayız aynı araca verilen iki fiyat arasında 4.65 kat fark vardı. yani 1 yıl fiyatına 5 yıl sigorta yapılabiliyor.
  • 98 polo classic 26 yasindayim ustume kayitli ilk arac 1 ay once yaptirdim sigortayi fiyat 550 tl. İl kutahya

• Niken nikene bir ülke olduk.Bir sigortacı kalmıştı o da sağolsun başladı iki yıldır.
  • 85model aracima 750diyen de oldu 4bin diyen de. Haberdeki farklar dogru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır şuna da indirim geldi diyemedik.
  • Fiyatlar maalesef artık kaskoyla yarışıyor.

10 kat tabii ki ekstrem bi örnek ama emin olun o kadar yükselenler de var.

Hem de kaza falan yapmadığı halde.

Serbest piyasa falan çalışmıyor.

Hepsi yükseltince nasıl bi rekabet oluyor??
  • değer kaybı bedelini sigorta karşılayacaksa dolandırıcılık deli gibi artar Hacılar. Az para değil.

O yüzde 30 dedikleri hasarsızlığıda arttırmalılar. Iyi sürücü mükafatlandırılmalı.

• bu sene kaskoyla sigortaya aynı parayı verdim bende anlamadım ne iş
  • trafik sigortası bitenler eski ve yeni fiyatları ile araçlarının model yılını yazarsa, kafamızda belli bir şablon oluşur
  • Fiyatlar haberde konu edildiği kadar değil ancak isyan edecek kadar zam geldiği doğru. ( en azından ben ediyorum !)

ve bu "ZORUNLU" işlemlerdeki yüksek fiyatlar insanların sigortasız gezmesine sebep olur. Kuralsızlığa iter.

kasko sistemindeki gibi paketler olmalı ve isteyen zorunlu sigortasının kapsamını belirleyebilmeli.

Ben zaten hem kasko yapıyorum hem zorunlu sigorta. Neden her ikisine de ayrı ayrı para vereyim ki ? değer kaybımı kasko da karşılayabiliyor...
  • Kimi çıldırtıyormuş?Ben çıldıran araç sürücüsü protesto edenini görmedim hee internet üzerinden twitter üzerinden bağıranlar hak ediyor her şeyi oturduğu yerden başarıya ulaşan tek canlı tavuktur. =)
  • Sigortam bitince 1 hafta veya 10 gün sonra yaptırsam arada boşluk olması sıkıntı çıkarır mı? araç satışı yaparken sigorta şart mı?
  • Motorum icin en dusuk 300 buldum yaptirmadim. 1 hadta sonra 150 ye teklif geldi hemen yapistirdim.. aracim icin gecen sene civic 2011 sedan lpg icin 200 tl ye yaptirmistim bu sene bakicaz artik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.