Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi Değişti: Opel Corsa - Opel Astra - Citroen C4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle ilk kez araba alacağım ve İstanbul'da genellikle hafta sonları kullanacağım. Kriterler, Otomatik vites, Ekonomik yakıt, hatchback. Aralık ayına kadar vaktim var o zamana kadar uygun birşey bekleyebilirim.

Fiyatları ve forumu baya bir inceledim bütçeme göre 3-5 marka belirledim diyebilirim. Ancak öne çıkan 2-3 araç var. Tavsiyelerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Bütçeme göre çokda eski olmayacak şekilde Opel Corsa, Opel Astra, Honda Jazz, WV Golf, Toyota Corolla, Yaris, Ford Fusion, Ford Focus, Ford Fiesta, Suzuki SX4, Fiat Sedici modellerini beğendim diyebilirim.

Bunların arasından en optimali 2006 2007 model Opel Corsa gibi gelsede yüksek araçlara ilgim dolayısıyla Ford Fusion ve Fiat Sedici, Suzuki SX4'ler daha çok cezbetti.

Forumda ilgili araçların modellerini inceledim. WV, Toyota güvenilir diye aklımda yer etmiş ama bütçeme göre temiz bulamam diye düşündüm.

Ford Fusion'un yeni modelleri artık yurt içinde satılmıyor anladığım kadarıyla, aracın dışarıdaki sesleri çok içeri alması ve tıkırtılar dışında büyük bir kronik sorunu yok gibi duruyor. Yakıt tüketimi de uygun gibi. Ancak ikinci elde görebildiğim 2008 en fazla 2009 modelleri var ve bütçemi 26 binlere kadar çıkarmam gerekebilecek gibi.

Fiat Sedici ve Suzuki SX4 ikiside aynı gibi ama Fiat Sedici artık desteklenmeyecekmiş. Normalde Fiat'dan nefret ederim ancak bu aracın özellikleri beni tatmin ediyor. Ancak yakıt tüketimi sanırım biraz yüksek şehir içi 9-10 lt gibi. Bu araçlarda LPG olayına sıcak bakılabilir mi? Bu araçlardan Fiat mı yoksa Suzuki mi tercih edilmeli?

Dediğim gibi araç sadece haftasonları kullanılacak ayda 400 Km ya kullanılır ya kullanılmaz.

Yukarıdaki araçlardan hangi model, kaç km yapmış, dizel, benzin&lpg olarak değerlendirmek gerekirse hangisini seçmeliyim. Yada bunların dışında öneriniz olur mu?

Son olarak alacağım aracı en az 4-5 sene kullanacağım, bunuda göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAtEisdEAtH -- 8 Temmuz 2013; 16:15:21 >

• Çok mu zor soru sordum ?

Arkadaşlar yorum düşüncesi olan yok mu?
  • Uzun süre Ford Fusion 1.4 tdci dizel kullanmış birisi olarak bahsettiğiniz ses sıkıntıları dışında problemsiz bir araç. Tabi sözlerim manuel vites için geçerli. Otomaik vitesi nasıldır bilmiyorum. Yinede fusion'a yeni kartal demek mantıklı geliyor bana. Araç hala ailemde kullanılıyor ama bugünkü düşüncem ile otomatik bir araç alıyor olsam ve araştırdığınız modeller aklımda olsa tek tercihim cvt şanzımanlı Honda Jazz olurdu. Otomatik şanzımanda japon tercihi iyidir
  • ben olsam sizin seçenekleriniz arasından jazz ve sx4 düşünürdüm. ikinci el değerini önemsemezseniz sx4 daha tatmin edici olur, tam otomatik şanzıman olduğunu varsayarak jazz'a göre daha ömürlük bir seçim. ikinci el önemli marka değeri önemli derseniz tek seçenek jazz. otomatik araç alacaksam diğerlerini hiç düşünmem.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.

Açıkçası ikinci el piyasa olayını tam ekstiremiyorum. Alacağım aracı 4 yıl kullanıp sonra satıp sıfır birşey almayı düşünüyor. Satarken normalde gideceği fiyatın 2-3 bin TL altına gitmesini umursamam. Ama kısa zamanda satabilmeliyim. Bu anlamda Suzuki'yi kısa sürede satma şansım nasıldır. (Birde Fiat değilde Suzuki mi kesinlikle, Fiat'ı da Suzuki yaptı neticede?)

Birde Opel Corsa ve Toyota Corolla, Yaris vs için neler düşünürsünüz. Opel'in satışı daha kısa süre olur diye düşündüm. Bilemedim.
  • suzuki ne sürede satılır bilmiyorum. toyota corolla tam otomatik şanzımansa iyi bir seçenek olur. hem ikinci el hem sorunsuzluk olarak. yaris'te oldukça şikayet alan yarı otomatik şanzıman var diye biliyorum, corsa'da öyle. multimode ve easytronic diye bir aratsanız sizde vazgeçersiniz muhtemelen bu araçlardan. fiat suzuki olayına gelince sadece bir his ama sx4 sedici'den daha kolay satılırmış gibi geliyor bana.
  • up
  • Arkadaşlar,

Yukarıda yazdığım araçlardan birçoğundan vazgeçtim.

Fiyat aralığım 28 Bin TL'ye kadar çıkabilir. En düşük 2008 model Opel Corsa ve Citroen C4 arasında (biraz daha dolu modelleri) kaldım diyebilirim. (Fiyatıma göre Opel astra bulamam diye düşünüyorum.)

Citroen C4 ve Corsa modellerinin sayfalarını okudum. Açıkçası Citroen C4'ün ufak tefek de olsa sorun çıkarıyor olması beni düşündürüyor. Yoksa aracın şekline donanımına bayıldım diyebilirim. Biraz daha konforlu olur diye düşünüyorum amadediğim gibi sorunlar can sıkıcı. İlk aracım olacak sürekli problemlerle boğuşmak istemiyorum.

Bu açıdan değerlendirince Corsa biraz daha güvenli seçim gibi duruyor.

Dediğim gibi ilk arabam olacak, acemi sürücüye sizce hangisini almalıyım. Fiyatlar düşer derseniz almak için sonbaharı bekleyebilirim.

Sadece haftasonu ve hafta içi 1 gün şehir içi kullanım olacağı için Benzin bile olabilir. Yakıt çok problem olmaz diye düşünüyorum.

Lütfen yorum görüş bildirin arkaradaşlar.

Teşekkürler,

• corsa ile c4 kıyaslanamaz. Aynı segmentte bile değiller.
  • Çok katkı veren bir cevap olmuş teşekkürler.

Aynı segment olup olmaması benim için şu aşamada önemli değil. Tecrübeli değilim. İlk aracım olacak. Cebimden çıkan para saydığım modeller için aşağı yukarı aynı. Özellikler olarak kıyasladığımda ise yine aşağı yukarı aynı şeylerle karşılaşıyorum. C4 biraz daha donanım/özellik olarak ağır basıyor gibi ama problemleri düşündürüyor.

Ben mümkünse araçları kullananlar yada fikir sahibi olanlardan görüş istiyorum.
  • Çok mu garip sorular soruyorum anlamıyorum. İnceleyip fikir edinip başlık açıp fikir almaya çalışıyorum ama nafile 2-3 yorum dışında ses çıkmıyor.

Herhalde sansasyonel bilgi vermeden detay yazmadan boş başlık açmak lazım cevap alabilmek için. pes yani.
  • C4 konfor,genişlik v.b konularda corsa'dan daha iyi bir araç,corsa ise acemi bir kişi için konuşursak boyutlarının ufak olmasından dolayı hem kullanımı daha kolay hem de özellikle büyükşehirlerin park sorunu göz önüne alındığında c4'e göre daha avantajlı.
    Burada sizin tercihleriniz öne çıkıyor,küçük boyutlarda kullanımı kolay bir araç mı,yoksa konforlu,geniş,uzun yol için daha uygun bir araç mı?
    Ayrıca corsa alternatifi olarak fiesta,punto,i20 gibi araçlar,c4 alternatifi olarak ise focus,astra h gibi araçlara da bakılabilir.
  • C4le corsayı karşılaştırmamalısın. C4 corsadan daha iyi bir seçim olacaktır.
  • bir 2010 model Corsa kullanıcısı olarak size büyük şehirlerde Corsa'yı tavsiyye ederim.

Benim de ilk arabam Corsa ve iyi ki tercih etmişim diyorum. Acemiliğimi bu arabayla attım. Ufak tefek çamurluk ve tampon sürtmeleri yaşadım ve içim çok da cız etmedi :))

- Yakıtı çok iyi
    - Boyutları itibariyle büyük şehirlerde park sorunu yaşamıyorum.
    - Bu boyutlarına rağmen iç hacmi geniş ve ferah.
    - Ön konsolu aynı segmentteki rakiplerine göre daha şık ve kaliteli
    - 1.5 senedir Allaha şükür hiç bir arızası olmadı.

Tavsiye ederim
  • Corsa'ya bindim, içinin ferahlığı konusunda tatminsizliğim olmadı. Saydığınız tüm özellikleri gözlemledim ve ağırlıklı tercihim olmasında etkisi yüksek.

Ancak diğer arkadaşların da dediği gibi C4 daha üst bir araç gibi. tek endişem sorun çıkaracakmış gibime gelmesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.