Şimdi Ara

ARACIM BİR GÜN ÇALIŞIYOR ERTESİ GÜN ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1989 model Opel Omega 2.0 SAF BENZİN ARACIM VAR. LPG YOK.

Aracım bir gün çalışıyor ertesi gün çalışmıyor.

Hır hır hır yapıyor ama motor ateşlemiyor.

Usta bujileri değiştirmişti düzeldi sandık yine arada çalışmamaya başladı.

En önemli nokta araba sabah çalıştı diyelim o gün gün içerisinde tek marşta alıyor hiç zorlanmadan. Ama uzun bir saat geçtikten sonra tekrar çalışmıyor.

Az bir su eksilmesi var.

Neyden kaynaklanıyor olabilir.

Şimdiden teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOLF99 -- 5 Mart 2023; 20:8:10 >

• Benzin pompası kontrol
    Orijinal enjektör ateşleme kablosu mutlaka olmalı
    Bozuk buji
    Diyafram LPG vs
  • Başkan son iki yazdığından kaynaklacağını düşünmüyorum BUJİLER yeni değişti ve araçta LPG yok.

İlk yazdıklarını değerlendireceğim

• Eski opellerden anlayan iyi bir Oto elektrik ustasına gidip marş bastığınız zaman benzin pompasına elektrik akımı gidiyor mu baktırmanız lazım. Sorun sigorta panelinde, soketlerde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Mart 2023; 20:58:22 >
  • Motor sıcakken yapsa Hyundai Accent eralarda Krank mili sensörü sorumludur. Soğuyana kadar çalışmaz.
    İmmobilizer varsa o da neden olabilir.
    Erada ilk bunlara bakılır sonra benzin pompası vesaire.
    Arıza kodu bakmaz için bir yöntem varmış galiba youtube videosunu bırakıyorum. Arıza kodunu bulursanız nokta atış yaparsınız.

AutoFachforumyoutube
    Opel Fehlerspeicher auslesen OBD-1 (10 Polig)
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=I827Rh7qCYk

• yakıt deposundaki benzin pompası hortumların çürümüş. ayrıca benzini hiç bir zaman çeyrek altına düşürme.

• mdindas kullanıcısına yanıt

Hocam söylediğinle alakalı mı bilmiyorum ama araca gaz verdim benzin yerinden benzin fışkırdı. (usta benzin geliyor mu diye kontrol ederken bi kabloya baktı) benzin geliyor yani motora

• Aynı durumun bir değişik versiyonu tipo aracımda yaşadım. İşi gideceğim araba bazı sabahları çalışmıyor. Ustayı yolluyorum araca tek kontak aracı çalıştırıp getiriyor. Bir sabah usta çalışmazsa ben geleyim dedi geldi baktı oda araç çalışmıyor. Tüm bakılacak yerlere baktı sorun yok. Aküyü takviyeledik araç tek kontak çalıştı. Akü ölçümü tam olsada bazen akü ölebiliyor. Sorun aküden çıktı tüm ölçümlerde akü tam gösteriyordu
  • Indüksiyon bobini problemine benziyor. Zamanla izolasyonu bozulunca nem almaya başlarlar, kuruyunca düzelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.