Şimdi Ara

Aracım için çıkan bakım ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2001 Model Renault Clio 1.4 aracım var, muayene öncesi oto sanayiye bakım için götürdüm.

Usta aracı inceledikten sonra fotoğraftaki listeyi çıkardı, bence çok fazla, ama malum fiyatlar çok hızlı artış gösterdi, emin olamadım.

Gerekirse başka yerlerden de fiyar alacağım, sizce fiyat nasıl?

Aracım için çıkan bakım ücreti

• Kaç litre hidrolik kullanıyor ki 500 lira yazmış. Zaten sanayideki en ucuz ürünleri kullanacaktır... (çoğu markasız)

Sol iç aks körüğü 150 lira civarı yan sanayi, mais ise 350 liraya birçok yerde bulunabiliyor... 640 lira yazmış... (acaba hangi marka)
    ozderrenault.com
    Clio 2 - II Aks Körüğü İç Bilyalı Sol 7701470567
    https://ozderrenault.com/urun-7701470567-sol-ic-bilyali-aks-korugu

Dış aks körüğü 90 - 100 liraya yan sanayi bulunabiliyor, 170 yazmış... (tahminim usta zaten bu yaştaki bir araçta hepsini yan sanayi kullanacak -bazı parçalar orj. bulunamayabilir gereksiz fiyatlı olabilir, bnce kullanılmasında sıkıntı yok-, ancak görünen o ki parçadan da kar etmeyi düşünmüş)

Bakım 1350 lira demiş, altta da işçilik için 1250 yazmış...

Başka yerlerden de fiyat alın... Bana uymadı bu usta...
  • Sanki çoğu malzemelerin üzerine de ayrıyeten işçilik eklenmiş gibi. Başka yerlerden de fiyat alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 17 Aralık 2022; 16:19:10 >
  • Hocam muayeneye sokun ne eksikse, ağır kusuru varsa onları yaptırın sadece, ben olsam öyle yapardım
  • Cok fazla gibi.birkac parcacidan fiyat alin.isciligi yaptiracak yer illaki bulursunuz.
  • Kaç litre hidrolik kullanıyor ki 500 lira yazmış. Zaten sanayideki en ucuz ürünleri kullanacaktır... (çoğu markasız)

Sol iç aks körüğü 150 lira civarı yan sanayi, mais ise 350 liraya birçok yerde bulunabiliyor... 640 lira yazmış... (acaba hangi marka)
    ozderrenault.com
    Clio 2 - II Aks Körüğü İç Bilyalı Sol 7701470567
    https://ozderrenault.com/urun-7701470567-sol-ic-bilyali-aks-korugu

Dış aks körüğü 90 - 100 liraya yan sanayi bulunabiliyor, 170 yazmış... (tahminim usta zaten bu yaştaki bir araçta hepsini yan sanayi kullanacak -bazı parçalar orj. bulunamayabilir gereksiz fiyatlı olabilir, bnce kullanılmasında sıkıntı yok-, ancak görünen o ki parçadan da kar etmeyi düşünmüş)

Bakım 1350 lira demiş, altta da işçilik için 1250 yazmış...

Başka yerlerden de fiyat alın... Bana uymadı bu usta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 17 Aralık 2022; 19:13:16 >

• oraya bir daha ugramayın.

• Tuv e gir çık eksiği öyle yaptır
  • Bugün tanıdık parçaciya arkadaşı götürdüm bakım malzemeleri almaya. O sıra telefonda (ustaydı sanirim) parça fiyatı 2750 mi, 3000 yazarım o zaman diyordu elemana, tesadüfen duydum.

Sanayi esnafı acımaz :)
  • buji kablosu ne ara 750 lira oldu ya

• Rot balansçıya gidip rot ayarı ve alt takım kontrol yaptırın 200 tl kadar birşey tutar. Sonra rot balansçının verecegi listeyle elinizdekini karşılaştırırsınız.
    Motor yağını kendiniz alıp filtreyle beraber yağ değişimi yapan yerlerden işçlilik ücreti sorarak yaptırın.
    Şanzıman yağını da vitesler düzgün geçiyorsa ve ses yapmiyorsa aciliyeti yoksa erteleyebilirsiniz.
    Buji kablosunun değişmesi gerektiğini nasıl anlamış ?
    Tekleme vs oluyor mu ?
  • Biraz geçirmiş gibi geldi 6 binlik listeye 7.600 yazmış Ocak zamlı fiyatları ile yazmis abimiz
  • 500 liralık hidrolik 6-7 arabaya yeter.

• motograter M kullanıcısına yanıt

Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Arabada hafif tekleme oluyordu, onu fark edince degismesi gerektigini soyledi usta.

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Evet bana da oyle geldi, fiyat alayim, tesekkurler yardiminiz icin.

• websosyal kullanıcısına yanıt

Benim de icime sinmedi, baska yerlere goturecegim, tesekkurler.

• Servis daha ucuza yapar, bu ney böyle?
  • Malzemeleri kendiniz alın hocam. Parçaları asla sanayi esnafına aldırmam. Üçse beş yazıyorlar. Balata spreyine kadar kendim alıp öyle bırakıyorum araçları.
    Geçenlerde babamın opel astra g kasanın baskı balata değişti. Sanayiden bir kaç ustadan fiyat almış 6 bin 7 bin fiyat çekenler olmuş. 1300 liraya iyi bir markanın debriyaj setini aldık 1000 lirada işçilik verdik. Diğer ustalara kalsa debriyaj setleri 4binden başlıyordu
  • Bu malzemelerin aynisini netten daha ucuza alirim ki hep öyle yapip gidiyorum sanayiye. En gözüme takilan Silecek oldu 150 lira yazmis netten kuponla falan 50 liraya mal edilebilecek birsey. Hatta a101lerde falan satiliyo 2 silecek 20 liraya. 7630 lira tutan ürünleri ben 5000 liraya kapatirim

Örnek : sanayide 250 lira olan antifirizi 130a aldim. 1300 liralik amortisoru 700 liraya aldim 3 litre motul hidrolik yagi 50 liraya almistim 2 sene once sanayide 150 liraydi vs vs vs

Usta kendi eksik malzemelerinide sana iteklemis

Ustanin 750 lira yazdigi buji kablosu 230 tl. Orjinalide max 500dür

https://m.n11.com/renault-clio-14-16-16v-1999-2008-buji-kablosu-7700273826-P459953098

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 18 Aralık 2022; 11:47:12 >

• İzmirdeyseniz yardımcı olabilirim her şeye koymuş üstüne

• Muayeneye sokun kalirsa yaptirin gereken yeri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.