Şimdi Ara

Aracım manueldi otomatik oldu galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar cahilliğimden soruyorum lpg takılmadan önce belki farkında değilim belki yoktu bilmiyorum.

Aracı 1. vitese takıyorum saatte 10 km hıza kadar yükseliyor hız gaza basmasamda kendi kendine gidiyor yokus asağı yukarı düz yolda farketmiyor.

Gazi kesiyorum buna rağmen 8-10 km arasi bi hizla ufak ufak seyrediyor.

Lpgyle ilgili bir durummu var yoksa bu otomatik jigle dedikleri bu isemi yariyor

• Otomatik jikle olsa gerek.Bizim yeni focusdada vardı devir yüksek olduğu için debriyaja bastığımda devir düşmüyor Hatta3.viteste bile hızlanıyor gaza basmasam da Motor ısınınca geçmesi lazım Ama bir türlü uzun mesafede süremediğim için göremedim
  • rölanti torkumu öyle bir ismi var onun. Her arabada vardır araç stop gitmesin diye o hızlarda otomatik olarak gaz verir azar azar benim yariste de 6-8 km arası gidiliyor öyle
  • Benim bildiğim lpg ye özel bir durum değil. Her arabada var.
  • Başlığı okuyunca dedim noluyo
  • Rölanti hızı oluyor o , genelde 6 ile 15 km hız arası olabilir rölanti deviri ve motora göre
  • Hatta araç soğukken yüksek devirde çalışıyor araç bazen... Sanırım ondandır ya:)

Bir gün "bu araba niye böyle yüksek devirde çalışıyor " diye hayıflandım...1-2 gün öyle geçti.. o 1-2 günde aracı sürerken bu gaz pedalı sertlemiş diyordum.. İnsanın bazen basireti bağlanıyor . Gaz pedalına baksam olay çözülecek.. 1-2 gün sonra baktım gaz pedalına. Meğersem paspas pedalın üstüne gelmiş :D Ben paspasa basıyormuşum :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 1 otomatik sorun var
    15 yıl önce açıldı
    Megane 2 Otomatik Vites Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik jikleden olmaması lazım.

R9'da otomatik jikle yok ancak devir 1500'ün altına inince vitesteyken otomatik gaz veriyor, sabit hızda ilerliyor. Sebebi cut off olabilir.
  • Yeni arabaların hemen hemen hepsinde var. Bence gereksiz bir şey. Motor freni yapacağım diye debriyajdan çekiyorum araba daha da hızlanmaya başlıyor :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Yeni arabaların hemen hemen hepsinde var. Bence gereksiz bir şey. Motor freni yapacağım diye debriyajdan çekiyorum araba daha da hızlanmaya başlıyor :S

10 la giderken motor frenine ihtiyacınız mı oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Yeni arabaların hemen hemen hepsinde var. Bence gereksiz bir şey. Motor freni yapacağım diye debriyajdan çekiyorum araba daha da hızlanmaya başlıyor :S

Sıkışık trafikte frene basmayı pek sevmiyorum. Ayrıca düşük devirlerde, üçüncü viteste falan bile oluyor bu olay.
  • Bizim sirkette ki transitte de var.yokusu cikmadsn once vitesi kucultup girdiginde, yokusu 1.500 , 1.800 devir arasinda kendilginden cikiyor tabi hiz 10-20 arasinda oluyor.devir dusmeye basladikca gaz veriyor kendilginden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sıkışık trafikte frene basmayı pek sevmiyorum. Ayrıca düşük devirlerde, üçüncü viteste falan bile oluyor bu olay.

Anladım hocam bide dizellerde daha bi belirgin bu durum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam bide dizellerde daha bi belirgin bu durum

Evet tork fazlalığından. Beni rahatsız eden kontrol bende değilmiş gibi hissettirmesi.

• O çoğu araçta var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.