Şimdi Ara

Aracıma çarptılar tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün park halindeyken aracıma çarpmışlar hasar büyük değil ancak fikirlerinizi almak istedim. Çukurdan kaçmaya çalışan bir vatandaş arkamdaki araca çarpmıi oda sürüklenerek bana çarpmış. arka tamponum tamamen ezilmiş ve bagaj kapağımda da kastırmadan dolayı ufak bir yamulma olmuş. Bagaj kapağında herhangi bir çizik filan yok sadece tamponun kastırmasından dolayı yamulma var. Açıkçası bagaja boya vurdurmayı düşünmüyorum sadece merak ettiğim boya vurmada düzeltilebilmesi mümkün olabilir mi acaba böyle bir yöntem varmıdır? Varsa ise uygulamak isterim ancak yok ise açıkçası bu şekilde kullanmayı düşünüyorum 1 ay önce aylarca araştırıp boyasız kasasız bir araba aldım böyle bişeyden dolayı boya vurdurmak istemiyorum.

Asıl hasar ise tamponda, elimle bi hayli düzelttim tamponu fotoğrafta elimle düzelttiğim hali gözüküyor, ilk başka komple ezilip tamamen içe göçmüştü hatta bagaj kapağının açılmasına engel oluyordu elimle aşağı bastırarak bi hayli düzelttim (hatta fotoğraftan sonrada biraz daha düzelttim). Sizce tampona ne gibi bir işlem yaptırtmalıyım? Kaza tutanağı polis tarafından tutulmuş tamamen kusursuzum polis istediğim yere götürüp hasarı yaptırabilirsiniz dedi. Servise götürsem tamponu değiştirecekler ama sigorta karşılayacağı için bir hasar kaydı oluşacak ve arka tamponun fiyatı nedir bilemiyorum ama 1000 liranın altında olduğunu sanmıyorum, sizde tamponu değiştirtsem aracın satış fiyatını olumsuz etkiler mi tampon değişmiş diye? Fotoğraftan görüldüğü üzere belki biraz daha düzeltilip adam edilip boyanabilir (ezilme yerlerinde boyada çatlaklar var heliyle) ama sonuçta tapmon tamamen ezildiği için tam orjinali gibi düzeltilebilir mi ve düzeltilse bile sağlıklı olur mu tampon esneme özelliğni kaybeder mi onu merak ediyorum. Hani yaparlarda düzgün olmazsa yarın bugün değiştireyim desem cebimden karşılamam gerekicek yani sanırım bi düzelttirmeyi deniyelim olmazsa değiştirelim gibi bir şansım olmaz sanırım.

• Bence degistirin hocam nasilsa sizden cikmayacak kusursuzsunuz. Ama tramerde cikar fiyati duser derseniz sanayide yaptirin derim. Kasilma olduysa tampon ayaklari catlamis yada kirilmis olabilir en ufak bi dokunmayla yerde bulabilirsnz tamponunuzu. Gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tampon 2.el fiyatını etkilemez. Bagaj kapağı ise çekiç ister, bu da boyanacak demektir, olayın resmini önceden çekin ki ileride satarsanız gösterirsiniz, o da çok büyük bir değer kaybı yapmaz.
  • Fotoğrafları çektim sadece 1 tanesini buraya ekledim. Ama arkamdaki araçlar pert olduğu için çekiciyle götürmüşler onları görmedim bile, sadece yukarıdakine benzer fotoğraflar çekebildim. Tramerde yanılmıyorsam belli bir fiyat altında hasar kaydı veya miktarı çıkmıyor. Onuda merak ediyorum açıkçası. Bagaj kapağı boyanacaksa bu şekilde kullanmayı düşünüyorum çizilme olmadığı için çok göze batan bir durum yok çünkü. Tamponu değiştiricem sanırım...

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 21 Şubat 2013; 12:51:49 >
  • Şu parkdan anlamayıpda çarpanlar yokmu.
  • dıştan bakıp ta ne kadar masraf çıkacağı belli olmaz öncelikle tampon sökülmeli içinde zarar gören parçalar olabilir panelde eğilmiş olabilir.bagaj kapağı içinde sanırım Ankara dasınız boyasız çok ince işçilikle(sanayi işi değil) düzelttirmek isterseniz önereceğim bir yer var isterseniz özelden mesaj atın
  • Aylarca boyasız kazasız araç aradınız ve şimdi değer düşecek diye boya yaptırmak istemiyorsunuz, lütfen yanlış anlamayın ama araca binmek demek bunlarla karşılaşmayacaksınız anlamına gelmez. değer düşecek diye takıntı yapıyorsanız araca binmemenizi tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracıma sürtmüşler
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Dün park halindeyken aracıma çarpmışlar hasar büyük değil ancak fikirlerinizi almak istedim. Çukurdan kaçmaya çalışan bir vatandaş arkamdaki araca çarpmıi oda sürüklenerek bana çarpmış. arka tamponum tamamen ezilmiş ve bagaj kapağımda da kastırmadan dolayı ufak bir yamulma olmuş. Bagaj kapağında herhangi bir çizik filan yok sadece tamponun kastırmasından dolayı yamulma var. Açıkçası bagaja boya vurdurmayı düşünmüyorum sadece merak ettiğim boya vurmada düzeltilebilmesi mümkün olabilir mi acaba böyle bir yöntem varmıdır? Varsa ise uygulamak isterim ancak yok ise açıkçası bu şekilde kullanmayı düşünüyorum 1 ay önce aylarca araştırıp boyasız kasasız bir araba aldım böyle bişeyden dolayı boya vurdurmak istemiyorum.

Asıl hasar ise tamponda, elimle bi hayli düzelttim tamponu fotoğrafta elimle düzelttiğim hali gözüküyor, ilk başka komple ezilip tamamen içe göçmüştü hatta bagaj kapağının açılmasına engel oluyordu elimle aşağı bastırarak bi hayli düzelttim (hatta fotoğraftan sonrada biraz daha düzelttim). Sizce tampona ne gibi bir işlem yaptırtmalıyım? Kaza tutanağı polis tarafından tutulmuş tamamen kusursuzum polis istediğim yere götürüp hasarı yaptırabilirsiniz dedi. Servise götürsem tamponu değiştirecekler ama sigorta karşılayacağı için bir hasar kaydı oluşacak ve arka tamponun fiyatı nedir bilemiyorum ama 1000 liranın altında olduğunu sanmıyorum, sizde tamponu değiştirtsem aracın satış fiyatını olumsuz etkiler mi tampon değişmiş diye? Fotoğraftan görüldüğü üzere belki biraz daha düzeltilip adam edilip boyanabilir (ezilme yerlerinde boyada çatlaklar var heliyle) ama sonuçta tapmon tamamen ezildiği için tam orjinali gibi düzeltilebilir mi ve düzeltilse bile sağlıklı olur mu tampon esneme özelliğni kaybeder mi onu merak ediyorum. Hani yaparlarda düzgün olmazsa yarın bugün değiştireyim desem cebimden karşılamam gerekicek yani sanırım bi düzelttirmeyi deniyelim olmazsa değiştirelim gibi bir şansım olmaz sanırım.

hasarın onarımı ne kadar geçerli bilmiyorum. 2-3 sene geçerliliği var ise , yani 2-3 sene içinde bu hasarı yaptırabilecek iseniz , şimdi yaptırmayın. aracı satarken alıcıya dersiniz, ister yaptyırayım satayım , isterseniz böyle alın diye.

• 2-3 yıl bu araca bincekseniz bence yaptırın, zaten aracın yaşı büyüdükçe hasara bağlı kayıp farkı azalmakta, hasara bağı kayıplar en çok 2-3 yaşa kadar geçerli ki biz 1.5 yaşındaki aracımızı sol arka kapı ve sol arka çamurluk değişmiş sol tarafı komple boyanmış (ön çamurluk ve kapı mecburen şerbetleme denilen ton farkı olmasın diye) aracı sadece 1500 aşağısına verdik, tabi aracın onarım gördüğü yetkili servis kayıtları ve fotoğraflarını adama izah ederek yalansız dolansız verdik, hele sizin şu tablo ya göre kaybınız olmaz bile, günümüzde boyasız araç mı kalmış, rahat olun bence. Fotolarını saklayın yeterli olur.
  • Öncelikle Geçmiş Olsun Hocam boyatmamanızı yada parca işlem yaptırmamanızı tavsiye etmem malumunuz burasi turkiye hemen mezarcılıga baslanıyor
    Size tavsiyem AUTOKING gibi boyasiz göcük vb. tadilat işlemleri yapan firmalar var biraz maliyetli ama ilerde basınızı agrıtmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.