Şimdi Ara

Aracıma Tablet Montajı geri görüş kameralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
13
Favori
13.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimden geldiğince iyi bir çalışma çıkarmaya çabaladım. Umarım birilerinin faydasına olur. video paylaşacağım. Gerekli her konuda yardımcı olmaya çalışacağım.
    Bu kullandığım aparatlar veya sistem her tablette işe yaramaz. Otg y kablosu desteklemeyen tablet bu işlemleri farklı bir şekilde yapabilir. Örnek samsunglar çok soruluyor. Samsungları bu sistemde ya evde şarj edip araçta normal otg ile kullanacaksınız ya da araçta sürekli takılı kalacak usb veya geri görüş kullanmayacaksınız. (geri görüşün çözümü var 35$-40$ arası bir kamera ile)

Malzemeler

Tablet: Nexus 7 8gb 2.el garantili 150₺

Geri görüş kamerası: 15$

Geri görüş kablosuz aktarıcılar: 11$

Easycap aparatı: 6$

Easycap uygulaması: 10₺

Bluetooth Aparatı: 5$

Tablet kılıfı: 7.40$

Bt gamepad: 5.46$

12 den 5v dönüştürücü: 4.24$

Telefon tutacağı: 2.60$

Wireless şarj Aparatı: 4.23$

Usb çoklayıcı: 15₺

Göğüsü sökmek için plastik aparatlar: 3$

Malzemeler bunlar arkadaşlar. $ olanlar Çin’den gelenler. ₺ olanlar Türkiye’den aldıkları. O günkü kur ile bugünkü kur farklı olduğu için $ fiyatlarını yazdım.

wireless geri görüş bağlantı ve işleyiş
    https://www.youtube.com/watch?v=CX4BBT_9NgI

Tablet bağlantısı ve aparatları
    https://www.youtube.com/watch?v=kjpaJteeTkw

Tablet montajı son hali
    https://www.youtube.com/watch?v=QQVHfZQ0dW8

Aparatları nereden nasıl temin ederiz?
    https://www.youtube.com/watch?v=UYfUMCGTmx8

görüş ve önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobeduck -- 23 Kasım 2015; 4:19:10 >

• Almış oldugun ürünlerin liklerinide eklersen yapmak isteyenler için daha iyi olur.
    Eline sağlık kesene bereket gayet güzel bir uygulama olmuş.

Edit:
    çoklu kamera kontrolü takıp kamera sayısı arttırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acypower -- 30 Eylül 2015; 18:27:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acypower

Almış oldugun ürünlerin liklerinide eklersen yapmak isteyenler için daha iyi olur.
    Eline sağlık kesene bereket gayet güzel bir uygulama olmuş.

Edit:
    çoklu kamera kontrolü takıp kamera sayısı arttırılabilir.
    eyvallah. Çevre görüş sisteminin en ucuzu 200$ şuan için fazla. ama daha sonra yapmayı düşünüyorum.

Linleri şu nedenle koymadım hepsinin alternatifleri var. Kişi göre değişen zevk ve bütçe seçenekleri var. bu nedenle koymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobeduck

eyvallah. Çevre görüş sisteminin en ucuzu 200$ şuan için fazla. ama daha sonra yapmayı düşünüyorum.

Linleri şu nedenle koymadım hepsinin alternatifleri var. Kişi göre değişen zevk ve bütçe seçenekleri var. bu nedenle koymadım.

Alıntıları Göster
    Uzun zamandır nasıl yapsam diye düşündüğüm bir uygulama idi , teşekkürler emeğiniz için
  • quote:

Rakamsal olarak biraz yanlışın var 35-40 usd arasında bulabılırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acypower

quote:

Rakamsal olarak biraz yanlışın var 35-40 usd arasında bulabılırsın.

Alıntıları Göster
    elinize sağlık iyi günlerde kullanın gayet başarılı olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

elinize sağlık iyi günlerde kullanın gayet başarılı olmuş

Alıntıları Göster
    zor iş ya. valla helal olsun bravo..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acypower A kullanıcısına yanıt
    35-40 $ Durmam hemen bağlarım. ben 45 dolara sadece kameraları buldum.
    Bildiğiniz bir yer varsa link atarsanız sevinirim.

İlgilenen, cevap yazan herkese teşekkürler. Zorluk kısmı tasarlama ve ne neyle uyar kısmındaydı. Bundan sonra yapmak isteyenler için zor bir kısım yok aslında.

umarım birilerine fayda sağlar.
  • Son video linki açılmıyor. Bilgiler için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

35-40 $ Durmam hemen bağlarım. ben 45 dolara sadece kameraları buldum.
    Bildiğiniz bir yer varsa link atarsanız sevinirim.

İlgilenen, cevap yazan herkese teşekkürler. Zorluk kısmı tasarlama ve ne neyle uyar kısmındaydı. Bundan sonra yapmak isteyenler için zor bir kısım yok aslında.

umarım birilerine fayda sağlar.

+1

• enigma33 E kullanıcısına yanıt
    Şimdi denedim. hemen açıldı bi sıkıntı yok. tekrar denerseniz sonuç alabilirsiniz.
  • acypower A kullanıcısına yanıt
    İlgilenip araştırıp bulduğu ürünü benimle paylaştığı için @acypower teşekkür ederim. Aynı sistemden bahsetmiyoruz ama yolladığı aparat gayet iş görür. Hatta fiyat düşünülürse çok da iyi.
  • quote:

İlgilenip araştırıp bulduğu ürünü benimle paylaştığı için @acypower teşekkür ederim. Aynı sistemden bahsetmiyoruz ama yolladığı aparat gayet iş görür. Hatta fiyat düşünülürse çok da iyi.
    Tebrik ederim gayet güzel bir iş çıkarmışsınız. Ben aracımda android multimedia sistemi kullanıyorum. Sizin yaptığınız tablet ile bütün orijinal multimedia imkanlarını elde etmişsiniz. En çok kablosuz şarj tutucusunu beğendim. Ama görünüm olarak tutucunun biraz iyileştirmeye ihtiyacı var. Onun dışında çok başarılı bir sistem hem de her şeyi ile. Ama aklıma şu geldi wireless geri görüş kamerası sizi baya uğraştırmış, o kadar aparat yerine direk kablolu kamerada kullanabilirmiş diye düşündüm sonuçta ön tarafa tek görüntü kablosu gidecekti..

• Legendary! L kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. ufak tefek geliştirmeler hala yapılmakta. İnanın wifi geri görüş kamerası en basitiydi. o aradaki kablolar sadece onun için değil.Tablet şarj, usb bellek, wifi şarj, geri görüş için. Arkadan öne kablo çekmek bi eziyet bence. bu daha hoş ve kolay geldi bana.
  • kobeduck K kullanıcısına yanıt
    Son video açılmıyor

• quote:

İlginiz için teşekkürler. ufak tefek geliştirmeler hala yapılmakta. İnanın wifi geri görüş kamerası en basitiydi. o aradaki kablolar sadece onun için değil.Tablet şarj, usb bellek, wifi şarj, geri görüş için. Arkadan öne kablo çekmek bi eziyet bence. bu daha hoş ve kolay geldi bana.

Merhaba, son videoyu henüz açabildim.
    Tekrar eline sağlık, güzel olmuş.

Müsaadenle nacizane birkaç yorum/öneride bulunmak ve soru sormak isterim:

Yorumlarım/Önerilerim:
    Eğer aracı sürerken tableti kullanacaksan bence ikonları maksimuma büyüt, dikkatini dağıtmamış olursun. Nova Launcher bu özelliği destekliyor. Başka "launcher" uygulamaları da vardır sanıyorum bu özelliği destekleyen.
    Tasker kullanman çok iyi olmuş. Ben de uygun vaktim olunca tasker programlama derslerini okuyacağım.
    Ben de tabletten telefona gelen çağrıları karşılayıp mesajları okuyabiliyorum. Bunu yapabilirsin, ancak bluetooth ya da wifi ile oluyor. O yüzden kaliteli bir 3.5 mm jak'lı ara kablo ile sesi aracın ses sistemine aktarmayı düşünebilirsin.
    Kablosuz şarj aparatı fikrini beğendim, bunu araştıracağım mutlaka.
    Aux girişli aparattan bende de var, üzerinde de çal/durdur, ileri ve geri tuşları var, bunun sayesinde müzikleri direkt kontrol edebiliyorum, bir nevi direksiyon kontrolü gibi, ama direksiyondan kontrol gibi olmuyor tabi. İçindeki batarya şarjlı, şarjı tükenince sinyal sesi ve ışık veriyor, çıkarıp şarj etmek durumunda kalıyorum, sürekli bir bağlantı henüz sağla(ya)madım.

Sorularım:
    Aux girişli bluetooth aparatına elektriği nasıl sağladın?
    Araç seyir halinde iken interneti sanırım telefonun 3G'sinden sağlıyorsun, doğru mu?

Tekrar eline sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: enigma33

quote:

Merhaba, son videoyu henüz açabildim.
    Tekrar eline sağlık, güzel olmuş.

Müsaadenle nacizane birkaç yorum/öneride bulunmak ve soru sormak isterim:

Yorumlarım/Önerilerim:
    Eğer aracı sürerken tableti kullanacaksan bence ikonları maksimuma büyüt, dikkatini dağıtmamış olursun. Nova Launcher bu özelliği destekliyor. Başka "launcher" uygulamaları da vardır sanıyorum bu özelliği destekleyen.
    Tasker kullanman çok iyi olmuş. Ben de uygun vaktim olunca tasker programlama derslerini okuyacağım.
    Ben de tabletten telefona gelen çağrıları karşılayıp mesajları okuyabiliyorum. Bunu yapabilirsin, ancak bluetooth ya da wifi ile oluyor. O yüzden kaliteli bir 3.5 mm jak'lı ara kablo ile sesi aracın ses sistemine aktarmayı düşünebilirsin.
    Kablosuz şarj aparatı fikrini beğendim, bunu araştıracağım mutlaka.
    Aux girişli aparattan bende de var, üzerinde de çal/durdur, ileri ve geri tuşları var, bunun sayesinde müzikleri direkt kontrol edebiliyorum, bir nevi direksiyon kontrolü gibi, ama direksiyondan kontrol gibi olmuyor tabi. İçindeki batarya şarjlı, şarjı tükenince sinyal sesi ve ışık veriyor, çıkarıp şarj etmek durumunda kalıyorum, sürekli bir bağlantı henüz sağla(ya)madım.

Sorularım:
    Aux girişli bluetooth aparatına elektriği nasıl sağladın?
    Araç seyir halinde iken interneti sanırım telefonun 3G'sinden sağlıyorsun, doğru mu?

Tekrar eline sağlık.

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.
    Üstteki arkadaşın belirttiği launcher konusuna katılıyorum, tabletin ekranını görünce ilk aklıma gelen o oldu.
    Güzel bir launcher bulup, oto multimedya sistemlerindeki gibi ikonları büyük yapabilirsiniz sizin için daha kullanışlı olur.
    Bir de sony qx10 kamerayı araç kamerası olarak takmışsınız sanırım, gelen görüntüden tam olarak anlayamadım, dışarıyı mı yoksa içeriyi mi görüntülüyorsunuz bu kamera ile?
    Sürekli kayıt halinde değil bu kamera sanırım. Çünkü ona da bir elektrik kablosu çekmek gerekir sürekli kayıt yapacaksa. Şarjı ne kadar gidiyor bu aletin?
    Kablosuz şarjlı telefon tutacağı güzelmiş ayrıca. Genel işçilikte gayet temiz olmuş ilk videolarda görünen o kadar kablonun nasıl kaybolacak merak ediyordum.
    Bir de her şeyi beğensem de, geri vitese taktığınızda kameraya bağlanma süreci biraz fazla geldi bana. 4-5sn kadar sürüyor bip sesinden sonra.
    Wireless olması ve ek bağlantılar gibi hususlar bunda etkili oluyordur tahminimce, ki normaldir.
    Bu sebeple kendi aracımıza bağlatırsam kablolu bağlatırım diye düşünüyorum. (belki de ben biraz aceleciyimdir.)
    Tabi bu bir "kendin yap" projesi olduğu için, siz elinizden geleni yapmışsınız ve başarılı buluyorum.
    Ayrıca after effects kullanıcısı olarak sondaki animasyon güzel olmuş bunu da ekleyeyim:)

Ekleme: Videoyu kaydederken ışığı ayarlamada sorun yaşamışsınız bununla ilgili şöyle söyleyebilirim, kamera kadrajdaki ışığı dengelemeye çalıştığı için ve çektiğiniz alanda 2 farklı şiddette ışık bulunduğundan kararsız kalıyor.
    Dışarıdaki gün ışığı ile tablet ve aşağısında kalan alandaki ışık farklı olduğundan orta dengeyi bulmaya çalışıyor bu sebeple ya çok karanlık ya çok aydınlık oluyor.
    Bunun için kameranızı, dışarıdan gelen ışığı görmeyecek şekilde sadece tablete ve konsola doğru kadrajlayıp çekerseniz daha iyi görüntü alabilirsiniz.
    Bir de video kayıt ayarlarında ışık metreleme ayarı var iste matris seçeneğinin seçilmesi ya da otomatik kontrast gibi bir seçenek varsa açık olması da faydalı olacaktır.
    Bekli biliyorsunuzdur ama yine de eklemek istedim. Tekrardan elinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 11 Ekim 2015; 3:29:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.
    Üstteki arkadaşın belirttiği launcher konusuna katılıyorum, tabletin ekranını görünce ilk aklıma gelen o oldu.
    Güzel bir launcher bulup, oto multimedya sistemlerindeki gibi ikonları büyük yapabilirsiniz sizin için daha kullanışlı olur.
    Bir de sony qx10 kamerayı araç kamerası olarak takmışsınız sanırım, gelen görüntüden tam olarak anlayamadım, dışarıyı mı yoksa içeriyi mi görüntülüyorsunuz bu kamera ile?
    Sürekli kayıt halinde değil bu kamera sanırım. Çünkü ona da bir elektrik kablosu çekmek gerekir sürekli kayıt yapacaksa. Şarjı ne kadar gidiyor bu aletin?
    Kablosuz şarjlı telefon tutacağı güzelmiş ayrıca. Genel işçilikte gayet temiz olmuş ilk videolarda görünen o kadar kablonun nasıl kaybolacak merak ediyordum.
    Bir de her şeyi beğensem de, geri vitese taktığınızda kameraya bağlanma süreci biraz fazla geldi bana. 4-5sn kadar sürüyor bip sesinden sonra.
    Wireless olması ve ek bağlantılar gibi hususlar bunda etkili oluyordur tahminimce, ki normaldir.
    Bu sebeple kendi aracımıza bağlatırsam kablolu bağlatırım diye düşünüyorum. (belki de ben biraz aceleciyimdir.)
    Tabi bu bir "kendin yap" projesi olduğu için, siz elinizden geleni yapmışsınız ve başarılı buluyorum.
    Ayrıca after effects kullanıcısı olarak sondaki animasyon güzel olmuş bunu da ekleyeyim:)

Ekleme: Videoyu kaydederken ışığı ayarlamada sorun yaşamışsınız bununla ilgili şöyle söyleyebilirim, kamera kadrajdaki ışığı dengelemeye çalıştığı için ve çektiğiniz alanda 2 farklı şiddette ışık bulunduğundan kararsız kalıyor.
    Dışarıdaki gün ışığı ile tablet ve aşağısında kalan alandaki ışık farklı olduğundan orta dengeyi bulmaya çalışıyor bu sebeple ya çok karanlık ya çok aydınlık oluyor.
    Bunun için kameranızı, dışarıdan gelen ışığı görmeyecek şekilde sadece tablete ve konsola doğru kadrajlayıp çekerseniz daha iyi görüntü alabilirsiniz.
    Bir de video kayıt ayarlarında ışık metreleme ayarı var iste matris seçeneğinin seçilmesi ya da otomatik kontrast gibi bir seçenek varsa açık olması da faydalı olacaktır.
    Bekli biliyorsunuzdur ama yine de eklemek istedim. Tekrardan elinize sağlık.

Alıntıları Göster
    tebrikler güzel çalışma olmuş.

• Elinize sağlık da keşke daha iyi bir tablet ya da programdan kaynaklı ise daha iyi bir program kullansaydınız. Trafikte deli eder adamı bu, bir tuşa basıyorsunuz yarım saat sonra tepki veriyor çok yavaş bir sistem.
  • enigma33 E kullanıcısına yanıt
    Müsaade ne demek herkes belirtsin ki fikrini yeni şeyler bulalım.
    Yorum-öneri-eleştiri bunlar olmazsa zaten gelişme olmaz demi.
    Nova launcher kullanmaktayım. İcon boyları yeterli geliyor bana. Bi sıkıntı yok ancak 7' küçük gelmeye başladı :)
    Kablosuz şarj olayıda geliştirme aşamasında. Kablosuz şarj cihazı ile telefon tutacağını birlestirdim. Ayrı parçalar yanı. Ama birlikte olanları var. Benim yaptığımın 4 katı fiyatına geliyor. :) bunun yanı sıra hiç biri benim arabadaki o boşluğa uymuyor.
    Tasker androidin yıldızı beyni bence. Sınırı yok geliştirme olayında. Sınır sizin hayal gücünüz. ;)
    Arabanın kendi bluetooth ile bağlarsam her türlü kontrol ediyorum tableti. Ancak arabanın BT'sini araca binince telefonum kullanıyor. Tablete harcayamam.
    Şimdi gelelim sorulara ve cevaplara.
    Arabadaki bluetooth aparatı şarjlı değil.Teybe bağlı usb okuyucuya 2 girişli bi Çoklayıcı yaptım biri hali hazırda usb okurken diğeri BT ses alıcıya güç sağlıyor. Sizin cihazın hem güç hem aux girişli olanı var. Yeni bi proje için sipariş verdim. Kontak ile çalışacak ve kapanacak. Şuan ince güzel bi aux kablo ile ses almayı değiştirdim.Bu sayede BT ile kumanda bağlantısı kurarak tablete dokunmadan kontrol etmeye başladım. (Deneme aşamasında)
    İnterneti usbden 3g modem ile alabiliyorum ancak sınırsız ve ucuz bi 3g bulamadım. Diğer türlü de dediğiniz gibi telefondan sağlıyorum.

Sıra benim soruma geldi. Tabletinin markası modeli nedir? Lg değilse qpair programı dışında nasıl telefon ile tableti eşleştirdin de msj ve aramaları alabiliyorsun?

Lütfen öneri eleştiri ve varsa beğendiğiniz başka bir durum belirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobeduck -- 16 Ekim 2015; 16:14:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.