Şimdi Ara

Aracımdaki Geçmeyen Pis Koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Bundan 3 ay önce aracımı satıp yeni bir araç aldım fakat kadın okadar pis kullanmış ki arabayı içi leş gibiydi. Koltuklar artık beyazlamıştı pislikten öyle söyleyeyim ama koku hiç yoktu. Neyse aracı alır almaz gittim detaylı iç temizliğe verdim. İlk teslim aldığımda bir problem yoktu fakat sonra aracın içinin nemli kaldığını farkettim. Nem ölçer koyduğumda • lere kadar çıkıyordu siz düşünün. Birde bunun üzerine araca mango kokusu aldım koydum. 2 hafta aracı kullanmadım ve araç kapalı kaldı. Bu süreçte aracın içi çürümüş mango kokmaya başladı 😀. Böyle ıslak kirli çamaşır kokusu gibi. Bunun üzerine aracımı iş yerine çektim ve 1 hafta havalandırdım kurutmaya çalıştım. Aldığım yere götürdüm fakat biz şöyle kuruttuk bu aracı nem kalması imkansız geçer bişey olmaz dedi. Şuan eskisi gibi kokmasada araç güneş altında kaldığında o ıslak kirli çamaşır sepeti kokusu tekrar geliyor çok hafif. Bu kokudan nasıl kurtulabilirim tamamen? Tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. Birde tavsiye aracınızı kışın asla yıkatmayın yıkatırsanızda çok iyi kurutun aracı yoksa geçmiyor o koku.

• Hiç denemedim ama nemin giderilmesi için silika torbaları denemeye değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temizlik sonrası araç içi iyice kurutulmadan nemli bir şekilde camları tamamen kapalı bir vaziyette tuttuysanız bu olay olur.şu anda koltukların içinde bakteri üremiş koku onun kokusu..yaz olsaydı güneş altında camları açık vaziyette arabayı bekletin derdim ancak öyle bir imkan şu anda yok..bu durumda yapacağınız arabayı iyice ısıttıktan sonra kaloriferi sonuna kadar açıp camlar hafif aralık bir müddet çalıştırmak. sonra da bir kaç kilo mangal kömürü alıp açık birkaç poşet içinde arabanın içine koymak.ayrıca imkan varsa arabanın camlarını da bir santim kadar açık bırakmak.
  • Hocam şöyle bir sıkıntı oluyor. Araç koltukları temizlenirken iyi vakum yapılmazsa, kalan su koltuğun içindeki süngere kadar işliyor. İşte o süngerleri temizleyebilmek için neler çekmiştim şimdi hatırlıyorum da. Arabaya benzin döküp yakacaktım en sonunda. Süngerleri söküp yıkayıp günlerce güneş altında kurutup tekrar takmıştım ama o lanet koku çok hafif te olsa burnuma geliyodu. İnş sizde benim yaşadığım şeyleri yaşamazsınız.

• veysi89 kullanıcısına yanıt
    Yaptım hocam dediklerinin hepsini. Onu yaptıktan sonra koku %80 azaldı ama yinede geliyor araçtan soğudum resmen. Nem alan ürünlerden aldım koydum her gün yarım çay bardağı su attım arabadan. Aracın içinde aşırı bi nem yok şuan. Havalandırdım uzun süre fakat sindi maalesef kokusu arabaya. Adama geri götürdüm herşeye bi bahane buluyor. Yok o nem alıcı su üretiyor kendi, yok cihazla anlaşılmaz, 3 saat kuruttuk kurumaması imkansız falan, koku alamadım gibi. Sanırım yaza doğru koltukları yıkayacağım başka türlü geçecek gibi değil. @cankut1907 siz nasıl bir çözüm buldunuz?
  • shoegaze S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben neler yaptım neler. Aracın bütün koltuklarını dışarıya alıp taban halısını yerinden söktüm ve en az 3 defa yıkadım. Koltukların orjinal fabrikasyon koltuk kumaşlarını söküp çamaşır makinesinde güzelce yıkadım. Ama dediğim gibi en büyük sorun koltuklarda kullanılan süngerlerdi. Bulsaydım onları yenileriyle değiştirecektim. Daha kesin çözüm yoluna gidip arabayı sattım :D

• Nem alıcılardan alıp arabaya koyun birde Migros’ta odorfin marka koku mıknatısı satılıyor 7-8 lira birşey 2 tane de ondan alıp koyun.. bence 3-5 güne ne nem kalır ne koku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabadaki kötü koku hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kalorifer calistirdiysan havalandirma kanallarindan da gelebilir koku, klima temizligide yaptır istersen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FunnyxD F kullanıcısına yanıt
    Evet ondanda şüpheleniyorum. Klimayı temizledikten sonrada geçmezse artık koltukları söküp yıkıcam başka çare kalmıyor.

• Koku bombası
    Febreze

Klima sıcak ve ic sirkülasyonun açık konuma gelmiş olmasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Mart 2020; 0:41:46 >
  • O tarz ürünlerin geçireceğini sanmıyorum çünkü en kaliteli kokuyuda kullansam araçtaki koku bozuyor ürünün kokusunu bu sefer daha kötü kokuyor araç.

• Merhaba,
    Aracınız belli ki güzel kurutulmadan size verilmiş. Birincisi bundan sonra o yıkamacıya gitmeyin; ikincisi, profesyonel bir yerde taban,tavan dahil tüm döşemeleri güzelce yıkattırın, koku geçme garantisiyle. Geçici çözüm olarak, Sonax'ın koku gidericisini deneyebilirsiniz.

• Yok hocam bir daha asla oto kuaföre para vermem 350 tl para verdim adam kendini öve öve bitiremedi aracı kokar halde teslim aldım. Herkes çakal olmuş. Kendim bi çözüm bulucam artık.

• Geçmiş olsun, Türkiye'de esnafa iş yaptırılmaz. Zorunlu haller dışında esnaf ile muhatap olmamaya çalışıyorum çünkü çok ender memnun kalıyorum.

Karbonat koku çekme konusunda çok başarılı. Ben yerinizde olsam koltukların üzerine karbonat yayarım. Aktarlarda kilo işi satılabilir. Ya da marketten büyük paketlerde birkaç tane alabilirsiniz. Benim aracın halısına turşu sirkesi dökülmüştü, karbonat ile bir gram koku kalmadı...

K.

• Gecmis olsun. Oto kuaföre hayatta araba vermeyin ben de benzer bir durum yaşadım. Ayni şekilde övdü övdü 250tl koltuk yikamaya para biraktim, 1 hafta sonra koltukda ne kadar kir leke varsa kustu. Sonra bir gun kendim 10tlye seyyar bir satici amcadan aldigim genel amacli temizlik spreyi ile girdim ufak bir firca ile yipratmadan citiledim sildim 3 aydir hicbir sey yok. Otomobil esnafinin yuzde 95i para tuzaği.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.