Merhabalar; Aracımda beni rahatsız eden iki ses mevcut. Birincisi frene basınca durmaya yakın frenden sert bir sürtme sesi (biraz boğuk) geliyor (ıslık şeklinde değil) ön tekerlerinin disk ve balataları yeni değişti. arka tekerleklerimde disk yok kampana mevcut işlem yapılmadı. Bunun dışında araç hareket halindeyken çok farkına varamıyorum ama durduğunda araçtan süpürge makinesine benzer bir ses çıkıyor. eğer motoru durdurmazsam yarım dakika sonra duruyor, motoru durdurursam direkt kesiliyor. Teşekkür ederim. |
ARACIMDAN GELEN SESLER
-
-
2. Durum için; fan sesi olmasın🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olabilir de ama yeni yeni fark etmeye başladım. klima falan çalışmayınca da yapıyor.
-
Fanın klimaya alakası yok ki. Motor sıcaklığı belli bir seviyeye ulaşınca fan açar. Sıcaklık düşünce kapanır. Bazı arabalarda kontağı kapatınca belli süre devam eder bazı arabalarda kontak kapanınca fan da durur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sürtme sesini başka bir tamirciye tekeri söküp kontrol ettirin, yeni değişmesine rağmen o ses varsa, yanlış birşey var gibi. Arkaya işlem yapılmadı demişsiniz, arka balatalarda bitmiş olabilir. Onları da bir kontrol ettirin.
Genelde balata bitince gelir o ses.
2.si ise arkadaşların dedii gibi fan sesi, şehiriçinde normal bir durum. Bir süre sonra durması da normal. En azından müşür, fan ikilisinin düzgün çalıştığını gösterir.
Bir ihtimalde aracınız dizel ise, rejenerasyona giriyor dpf için. audi'de karşılaştım hep bununla. Araba durunca, acayip bir fan sesi geliyor.
-
Benim aracımda da sesler var, araç doluyken çığlıklar, boşken uğuldamalar, sanırım araç kullanmayı öğrenmeliyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Motor sıcak olsa ve fan soğutmaya çalışsa stop ettikten sonra bile süpürgeye benzer sesi gelirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X