Şimdi Ara

Aracın Arkası Yola Tutunmuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Carisma model aracım, 110 civarı km'lerin üstünde arkadan oynamaya başladı. Bu sorunla daha önce de karşılaşmıştım. İstanbul'daki bir lastikçi benim aracımı bu sorunun üzerine Rami'de bir yere götürmüştü ve ''Salıncak ayarı'' (yanlış hatırlıyorum sanırım) yaptırmıştı. Ondan sonra sorun hallolmuş, aracın arkası 160 da bile yere sağlam basıyordu. Bu ayar için yaklaşık 60 TL almışlardı. Her neyse, şimdi tekrar aynı sorunla karşı karşıyayım, bu lastikçi de iflas ettiğinden taşındı gitti, ben bu ayarı nereye sorsam ''Öyle bir ayar yok'' cevabı alıyorum. Ama iki saat içinde sorunun giderilmiş bir şekilde arabama kavuştuğumu da hatırlıyorum. Allah aşkına yardımcı olun, bu ayarın adı nedir (arka tarafın savurma değil de oynamasını engelleyecek) ve bunu nerede yaptırabilirim?

Şimdiden teşekkürler..

• ben de çok anlamam ama hiç cevap veren olmamış diye aklıma gelen şeyi paylaşayım istedim..
    aracın yolda sağlam durmasını ve arkasının savrulmamasını sağlayan bir parça var "viraj denge çubuğu".. onu bi araştırın isterseniz.
    onda arıza olabilir mi bilmiyorum ama takılı olduğu yerler gevşemiş veya çubukta eğilme yamulma kırılma esnekliğini kaybetme gibi bişey var mı diye araştırabilirsiniz belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulenttt324

Merhaba arkadaşlar,

Carisma model aracım, 110 civarı km'lerin üstünde arkadan oynamaya başladı. Bu sorunla daha önce de karşılaşmıştım. İstanbul'daki bir lastikçi benim aracımı bu sorunun üzerine Rami'de bir yere götürmüştü ve ''Salıncak ayarı'' (yanlış hatırlıyorum sanırım) yaptırmıştı. Ondan sonra sorun hallolmuş, aracın arkası 160 da bile yere sağlam basıyordu. Bu ayar için yaklaşık 60 TL almışlardı. Her neyse, şimdi tekrar aynı sorunla karşı karşıyayım, bu lastikçi de iflas ettiğinden taşındı gitti, ben bu ayarı nereye sorsam ''Öyle bir ayar yok'' cevabı alıyorum. Ama iki saat içinde sorunun giderilmiş bir şekilde arabama kavuştuğumu da hatırlıyorum. Allah aşkına yardımcı olun, bu ayarın adı nedir (arka tarafın savurma değil de oynamasını engelleyecek) ve bunu nerede yaptırabilirim?

Şimdiden teşekkürler..

aracın arkasımı saga sola oynuyor?
    aracın arkasında titreme var ise önce aracın bijonlarını kotrol et.Gevşeme yok ise bir balanscıya git arka tekerlerinin balansını yaptır.100 km hızdan sonraki araçdaki titremeler arka tekerlerin balasının kaçıklığından dolayı kaynaklanır.Gelelim savurma işlemine arka amatisörlerinizi kontrol etiriniz sıkıntı yok ise carisma nın arka sistemini tam olarak bilmiyorum,salıncaklı sistem var ise arka torsiyon ayarı diye telefuz ediyoruz biz başkası nasıl talafuz eder bilemem.ankarada iseniz yardımcı olurum.
    sıkıştığınız yer olursa araçla ilğili pm atın elimden gelediği kadar yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazooli -- 28 Temmuz 2009; 18:25:36 >

• kardeşim bildiğim kadarıyla araçların arkasında "salıncak burcu" diye tabir edilen parça oluyor ve haliyle bunlarında ayarı oluyor bu ayarı yaptır
  • selam bu dediğin ayar torsiyon ayarı yukarda bi arkadaş daha aynısını yazmış ya torsiyon burcun çatlak yada ayarı bozuk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Sürekli Yaylanıyor !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.