Şimdi Ara

Aracın Merkezi Kilit ile Dörtlü Yakması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Model Alfa Romeo 156 kullanmaktayım. Aracımda standart olarak merkezi kilit bulunmakta. Lakin kilit durumu sadece kapılarda camın önünde bulunan ve kitlendiğinde içeri kaçıp, kilit açıldığında dışarı çıkan plastik düğmelerden anlaşılabiliyor. Birde kitlendiğinde kendine has bir ses çıkarıyor. Ama ses araca 1-2 metre mesafede değilseniz duyamayacağınız bir seviyede. Ben de işimi biraz daha kolaylaştırabilmek adına bir "modül" arayışına girdim.

Kapılarımı kilitlediğimde ve kilidi açtığımda dörtlü yakarak görsel olarak beni ikaz edebilecek bir sistem arayışındayım. Aracıma takabileceğim veya taktırabileceğim bir ürün bulunmakta mı? İnternette bulamadım maalesef. Birkaç modifiyeci ve elektrikçiye de danıştım, "Amerikan park modülleri gibi bişeyler olabilir ama bizde yok" gibi cevaplar aldım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

• merkezi kilit sisteminin ana akımından dörtlü rölesine veya korna pozitif e akım verilmesi çözebilir. tabi sürekli pozitif besleme yoksa. varsa tam tersi topraklamadan devrelenmesi lazım. elektrikçi işi

• elektrikçi kolaylıkla çözer. modüle falan gerek yok basit bir iş.

• Bir sürü merkezi kilit modülünde bu özellik mevcut aslında.

Eğer kendim yaparım dersen, ELO zamanlı tetik röle al, sürekli açık 12v bağlantıyı bu röleye getir. Ön sol kapıdaki merkezi kilit motorundan tetiği röleye getir. Röle zamanlı çıkışını da 4’lü flaşöre bağla. İşlem tamamdır. Rölenin bağlantı şeması rölenin Web sitesinde mevcut.

Her kilitlendiğinde ya da açtığında flaşörlere tetik verir.

Aynı marka Benzer bir röleyi yükseklik ayarlı far tesisatı kurarken kullandım. Yıllardır sıkıntısız çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik sisteminden kendimden emin hareket edecek kadar anlamadığım için muhtemelen bir elektrikçiye yaptırırım. Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için :)

• Yapılmasına yapılır ama akü bitebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.