Şimdi Ara

Araçlarda Güvenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim ki walksvagen passat ve clio hb iki araç ve abs, esp, .... bunlar ikisinde de aynı. Peki walsvagen passat güvenlik acisindan clio hb ten nasil bir farkı oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum arabanin sasisi duzgun olmadiktan sonra guvenlik donaniminin bir onemi yok Mesela 2010 focus hb bunlarin ikisindende iyi yol tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: inevitable05

Arkadaşlar diyelim ki walksvagen passat ve clio hb iki araç ve abs, esp, .... bunlar ikisinde de aynı. Peki walsvagen passat güvenlik acisindan clio hb ten nasil bir farkı oluyor?

Volkswagen.
    Ayrıca forumda bunu açıklayabilecek babayiğit olduğunu sanmıyorum.
    İki cümlelik konu değil.
    İki araç çok farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD1AF284D -- 25 Ekim 2015; 18:21:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

quote:

Arkadaşlar diyelim ki walksvagen passat ve clio hb iki araç ve abs, esp, .... bunlar ikisinde de aynı. Peki walsvagen passat güvenlik acisindan clio hb ten nasil bir farkı oluyor?

Volkswagen.
    İki cümlelik konu değil.
    İki araç çok farklı.

Yani artik teknoloji gelisti. Kafadan en basit b sinifi araclarda bile anti-lock break system ve electronic stability system var. E bu durumda ben neden 40 bin liralil clio yerine 70 bin liralik passatı tercih edicem? Yok mu doyurucu bi açıklama.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp8700

Dostum arabanin sasisi duzgun olmadiktan sonra guvenlik donaniminin bir onemi yok Mesela 2010 focus hb bunlarin ikisindende iyi yol tutar

Yani artik teknoloji gelisti. Kafadan en basit b sinifi araclarda bile anti-lock break system ve electronic stability system var. E bu durumda ben neden 40 bin liralik clio yerine 70 bin liralik passatı tercih edicem? Yok mu doyurucu bi açıklama?

• çarpışma testleri araçların karoser ve kaportasının gücünü gösteriyor.örneğin volvo subaru gibi markalar sunduğu yüksek güvenlik standartlarından ötürü kendinden üst sınıftaki araçlardan daha iyi koruma sağlayabiliyor.önemli olan arabanın kaportasının sağlamlığı,kaza anına ne kadar uygun tasarlandığı.
    mesela passatın 2013teki versiyonunun kaza testi burda,clioyu buraya soksan nasıl çıkar tahmin bile edemiyorum
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/passat-4-door-sedan/2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 25 Ekim 2015; 18:57:27 >

• Önce passat'a sonra clioya bindikten sonra sorunuzun cevabını kendiniz bulacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

quote:

Volkswagen.
    İki cümlelik konu değil.
    İki araç çok farklı.

Yani artik teknoloji gelisti. Kafadan en basit b sinifi araclarda bile anti-lock break system ve electronic stability system var. E bu durumda ben neden 40 bin liralil clio yerine 70 bin liralik passatı tercih edicem? Yok mu doyurucu bi açıklama.

Abs,güvenlik önlemidir.
    ''Abs var zınk diye durur,bişey olmaz '' görüşü var.
    Çok yanlış.Çoğu arabada var zaten bu güvenlik önlemleri.
    Adı üstünde zaten,önlem sadece.
    Kaza anında sonrası d segmentiyle b segment araba çok fark eder.

• quote:

Birazdan seni harcarlar bro burada cabuk o mubarek markanin adini dogru yaz

• inevitable05 kullanıcısına yanıt
    İş sadece güvenlikle bitseydi her araç aynı fiyatlara alınırdı. İşçilik kalitesi, iç donanım farkı, motor kalitesi, yalıtım vs.vs. birçok konu işin içine girdiği için fiyatlar değişkenlik gösterir. Günümüzde artık her firma her türlü güvenliğin standart donanımda sunulmasından yana buna ek olarak yukarıdaki detaylara göre fiyat oluşur.

• Sadece esp,abs,airbag koymakla olmuyor bu işler.
    Doğan a bu donanımları koysan güvenli mi olacak ? Ortadan ikiye ayrılmayacak mı ?

Bu arada benim için en büyük güvenlik kaza yaptırmaması.
    Bunun içinde yol tutuş,direksiyon ve performans gerekli.Ne kadar çabuk sollarsan, ne kadar yoldan çıkmazsan, ne kadar yola hakim olursan o kadar güvendesin demektir.
    Ha tabi sadece bunlarla da olmaz gelir başkası seni kazaya sokar bu seferde airbaglar,şasiler konuşur.

Böyle iki satırla anlatılacak şeyler değil.Bende cahilim bu konuda birisi açıklasında öğrenek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahtalıKöyünMarangozu -- 25 Ekim 2015; 19:07:45 >
  • Olay salt abs esp değil. Abs var abs var. Sürekli geliştirilen bir sistem ve nasıl windows android de sürümler varsa abs de aynı şekilde esp diye biliyorum. Kaldı ki aynı şekilde airbaglerde aynı şekilde çeşit çeşit. Kaldı ki bunların konumlanması ve diğer birleşenlerle birlikte sonuçlar çok farklı oluyor. Small overlap testlerde bazı hava yastıkları koruma sağlarken bazıları etkesiz kalıyor. Artık teknik bilgi bende yok zaten mobildeyim bakamıyorum ama bosh abslerin sürümlerini olduğunu biliyorum.

• 2013 Dacia Sandero Stepway kullandım Esp var biraz zorlayınca o ışık orda sürekli yanıp sönüyor yani Esp arabayı yolda tutmak için elinden geleni yapıyor, ancak arabanın alt yapısı kötü olduğu ve araç yerden yüksek olduğu için Güvenlik sistemleri bir yere kadar.
    2012 Focus kullandım çok üst limitlere çıkmadıkca saçma sapan şeyler yapmadıkca esp lambasının yandığını görmedim.

Sonuç itibariyle sadece 3 harfli güvenlik sistemleri olması o arabanın iyi olduğu anlamına gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

2013 Dacia Sandero Stepway kullandım Esp var biraz zorlayınca o ışık orda sürekli yanıp sönüyor yani Esp arabayı yolda tutmak için elinden geleni yapıyor, ancak arabanın alt yapısı kötü olduğu ve araç yerden yüksek olduğu için Güvenlik sistemleri bir yere kadar.
    2012 Focus kullandım çok üst limitlere çıkmadıkca saçma sapan şeyler yapmadıkca esp lambasının yandığını görmedim.

Sonuç itibariyle sadece 3 harfli güvenlik sistemleri olması o arabanın iyi olduğu anlamına gelmez.

Demekki bu kisaltmalarin a arabasindaki performanslariyle b arabasindaki performanslari da farkli. Sistemlerin ne kadar guncel oldugu ne kadar kaliteli oldugu ve araba ile nasil uyum icinde oldugu. Okiş anlamdim. Herkese çookk tesekkurler..

• Yani Passat Jettadan daha guvenli diyebilir miyiz? Yani segment ve kalite arttikca fiyat arttikca. Aractaki guvenlik sistemlerinin kalitesi uyumlulugu artiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inevitable05 -- 25 Ekim 2015; 20:06:48 >
  • inevitable05 kullanıcısına yanıt
    Markadan markaya cok degisiyor esp. Abs de ayni sekil. Bunlarin ayarlari var. Her marka kendine gore hazirliyor.

Simdi yine marka fanatikligi diyecekler ama, deneyimlerime gore bmw nin esp ayarlari hic bi markada yok. Bmw nin dsc'si dengeyi bozmadan, azicikta oynamaya izin vererek harika calisiyor. Mesela oyle bir viraja giriyorsunuz ki arac disa dogru acilmaya basliyor, kaydiginizi hissediyorsunuz ama dsc isiginin yandigi falan yok. Nerede ve hangi seviyede mudahalede bulunacagini cok iyi biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp8700

Dostum arabanin sasisi duzgun olmadiktan sonra guvenlik donaniminin bir onemi yok Mesela 2010 focus hb bunlarin ikisindende iyi yol tutar

B8 passattan iyi yol tutamaz. Highline(buyuk jant-lastik ebatlari) test etmedim ama sagdan soldan izledigim ve okudugum kadariyla inanilmaz yol tutuyor.

• Arkadaşlar bahsetmiş volvo gibi araçlarda muhtemel katlanma noktaları bile bellidir. Kabine ulaşana kadar ön kısmın ne kadar basınç emerek içeri gireceği bellidir. Abs vs sistemleri 2 koddan ibaret değil farklı durumlarda farklı çalışan sistemler. Süspansiyonlar falan her bir şey güvenlik düşünülerek tasarlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRK Sigorta -- 25 Ekim 2015; 20:27:24 >
  • Büyük ve ağır araçlar küçük ve hafif araçlardan çok daha iyi koruma sağlarlar (iihs internet sitesi konular, ağırlık ve boyut kısmono okuyun) dolayısıyla clio passatan daha az koruma sağlayacaktır,passatta örneğin captivadan daha az koruma sağlayacaktır. Güvenlik için büyük,ağır gelişmiş güvenlik ekipmanı olan ve iihs ve euroncap tan tam not almış araç tercih edilmeli tabi bütçe uygunsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.