Şimdi Ara

VW grubu araçlarda sileceklerin kaldırılmaması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çeşitli forumlarda VW grup araçların kontak ve silecek koluna müdahale edilmeden sileceklerinin kaldırılamadığına dair bilgiler gördüm. Ama yakın bir zamanda apartmanımızın otoparkının önüne park etmiş bir 8v kasa Audi A3 sedanın ve bisiklet yoluna park etmiş bir Seat Leon MK3'ün sileceklerini dışarıdan kaldırdıydım. Acaba bu sileceklerin kalkmaması olgusu şehir efsanesi mi yoksa VW grubu araçların tümünde değil de bir kısmında olan bir durum mu? Aydınlatırsanız sevinirim.

• Evet kalkmıyor servis moduna alıp kaldırılıyor
  • Zorlayınca kaldırılıyor. Benim araçta da normalde zor kalkıyor kontaktan müdahale etmeyince. İlk aldığım zamanlar okulda arkadaşlar 1-2 kere şaka amaçlı kaldırdı ve zorladıkları için kaputun silecek ile temas ettiği yerde biraz boya soyulması oldu hala öyle ufak rötuşla geçer gerçi. Normalde kontak 1 tık açıyor sonra geri kapatıp sileceği çalıştırınca silecek park modunda duruyor bu şekilde silecek bakımı yapılıyor. Yoksa normal şekilde yapmaya çalışırsan kaputa çarpıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Mayıs 2018; 11:26:0 >
  • Sadece vw de degil mesela fluence de de silecek kolunu en alt kademeye alinca silecegi kaldirabiliyorsun, cogu bundan habersiz kaldiracagim diye kaputun denk gelen yerini ciziyor zorlayarak
  • Aslında kötü bir özellik. Yanlışlıkla park ettiğiniz bir yerde uyarı vermek isteyenler araca/boyaya zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Aslında kötü bir özellik. Yanlışlıkla park ettiğiniz bir yerde uyarı vermek isteyenler araca/boyaya zarar verir.
    Öyle, benim de Insignia’da kaput çizilmişti bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Alıntıları Göster
    • Ulan! Arabayı ne biçim koymuş?

• Dur şunun sileceğini kaldırayım da...

- Haaart!!?........

• Oha! Adamın arabasını çizdik.

Kaç kaç kaç...........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çizmekten de fenası forumda biri reno latitude aracının sileceğini kaldırmak için zorlayınca ön camı patlattığını yazmıştı yalan mı doğru mu bilemiyorum tabi.

saçma bir özellik ama nedense yeni araçlarda çoğunlukla bu şekilde yapıyorlar. misal pejo 308 de bu şekilde.
  • Citroen c4 ün iki kasası da böyle.
  • Silecekler tam yukardayken kontağı hemen çekip çıkarın , caddy'de işe yarıyordu
  • Silecekler çalınmasın diye yapılan bir özellik. Vw araçlarda kontak aç kapa, silecek kolunu bir kere ağaşı tıklat servis moduna girer silecekler o şekilde değişir. Muhtemelen audi falan da aynıdır. Bunu yapmadan zorlarsanız silecek gövdesi kaputun kenarına takılıp boyasını kazır. Milleti uyaracağım diye bu şekilde zorlayıp kaputun boyasına zarar vermek de şerefsizliktir. Not yazarsın, olmadı trafiği arar çektirirsin. Ama mala zarar vermeye kimsenin hakkı yok ve suçtur.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    :)) gibi bir şeydi evet
  • bizim arkadaşta golf var kaldırınca kaputa vuruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Saçma bir mantık yürütmüşsün. O otoparka parkedemezsin.
  • Egea aracımın kullanım kitapçığında da şu şekilde yazıyordu ve ne işe yaradığını çokta idrak edememiştim, şimdi anladım.

quote:

“Servis konumu” fonksiyonu
    Bu fonksiyon silecek lastiklerinin değiştirilmesine veya üzerlerinde toplanan buz ve/veya karlardan korunmasına olanak sağlamaktadır.
    Fonksiyon sadece motor stop edildikten sonra aktif olabilir. Servis Konumu fonksiyonu araç stop edildikten sonra sonra iki dakika içersinde ve cam silecek lastikleri doğru bir şekilde boşta yani durma pozisyonuna döndüklerinde kullanıcının açık bir talebi üzerine seçilebilir. Kullanıcı bu fonksiyonu kumanda kolunun üzerindeki çentikli düğmeyi O döndürerek üç kezden fazla yukarıya
    doğru MIST konumuna getirmesi ile devreye alabilir. Bu devreye alma işlemleri arzu edilen silecek lastiği pozisyonlarının elde edilmesi için kullanılır.

Fonksiyon motorun bir sonraki çalıştırılmasında devreden bir cam silme talebi yapıldığında veya araç hareket halinde iken (maksimum hız 5 km/saatin üzerinde) devreden çıkmaktadır.

• Emekli amcanın birini yakaladım eski Megane 3 aracimin on sileceğini kaldırmaya çalışırken kırmış kaputa sallarken yakaladım suç üstü. Ses etmedim. Sonra emekli amcayi doğduguna pişman ettim. Baya canı yanmıştır herhalde
  • Amaan kalkmayan sadece silecek olsun. Dert ettiğiniz şeye bakın
  • referans video;

Volkswagen Ticari Araçyoutube
    Caddy'de silecekler nasıl kaldırılır?
    https://www.youtube.com/watch?v=aPTX8S-Qh94&list=PL0mvTHRfUiLUbAyZxFUx5DDggLHVfAskf&index=4

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Alıntıları Göster
    İyi de Insignia'da hiçbir yere takılmadan silecekler kalkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

İyi de Insignia'da hiçbir yere takılmadan silecekler kalkıyor

Alıntıları Göster
    Açıkcası iletiyi yazdıktan bir süre sonra ben de emin olamadım çünkü hepsi beyaz olmak üzere 2011 Astra J, 2014 makyajlı Insignia ve 2016 Astra K sahibi olduk, -emin olamamakla birlikte- Insignia da kollardan birini hızla açarken kaputa değdirdiğimi ve değen kısımda mercimek tanesine yakın bir boya atmasına neden olduğumu anımsıyorum, net olansa aracın beyaz olduğu!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.