Araçlarda neden akü göstergesi yok !
-
-
Cunku akunun sadece voltajini olcmek yaniltici olur. Araba zaten ozellikle yeni modelse akuyu takip eder, ona gore stop/start ozelligini kapatir, akuyu korumaya calisir. Akunun sagligini anlamak icin akunun yuk altindaki voltajini olcmek gerekir. Gostergede 12.5v yazsa bile aku arabayi calistirmayabilir. Bazi araclarin gizli menulerinde aku voltaji okunabiliyor ama gostergede yok.
Ornek: arabayi calistirdik, gittik bir yere, arabanin icinde oturduk birinin gelmesini beklerken radyo dinledik adam gecikti. O arada aku zaten zayifsa kapasitesi baya dutu. Sonra mars basmadi. Aku degismesi gerekir. Bir de standart akuler haddinden fazla desarj olursa omrunun onemli bir kismini yitirir.
Aku zayifsa pat diye bitebilir aman dikkat.
Benzer sekilde bazi araclarda hararet gostergesi yok. Hararet yapinca uyari veriyor sadece. Termostat acik konumda takili kaldiginda motor isinmaz ve arac cok yakar. Hararetin normal seviyeye cikip cikmadigini goremezsin mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrun -- 4 Şubat 2021; 9:13:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pahalı arabalarda olduğunu görmüştüm.
-
Vw grup ta sanırım açılabiliyordu göstermesi. Misal egea da gösteriyor urban sonrasında. Ancak bu akü sağlığı açısından net bilgi veremeyeceği için tüm araçlarda gösterilmeyebilir. Akünün performansını ancak yük altında ölçerseniz öğrenebilirsiniz. Yük altında ölçüm içinde akü test cihazları var. -
VW golf 7 kadrandaki tuştan yüzde olarak ne kadar dolu olduğunu gösteriyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Değil hararet göstergesi, aracında devir göstergesi bile olmayan biri olarak elim kolum bağlı konuyu takip ediyorum
not: 30 liraya bir avometre aldım aküyü ayda bir ölçüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 4 Şubat 2021; 11:27:3 > -
Bu 2 video yeterince açıklayıcı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LampdaLamp -- 4 Şubat 2021; 11:31:51 >
-
kendiniz ölçü aleti (avometre) ile yada çakmaklığa takılan aparat ile ölçebilirsiniz ama ölçtüğünüz besleme gerilimi değerinin çok bir anlamı yoktur. asıl lazım olan cep telefonundaki gibi akünün doluluk oranının yüzde kaç olduğunu görebilmektir. buda çoğu araçta yok maalesef.
Yaris mi Aveo mu?
-
twingo -
Hocam keyifli arabadır....
Golfte var.
Gerek yok çünkü sabah bir marşta alır akü akşam basmaz arada ölçülebilir bir tepki vermez.
-
Boş haldeki akü voltaj değerleri akünün doluluk oranını gayette gösterir. Cep telefonlarındaki mantıkla yine aynı şekilde çalışır. Cep telefonunda 3.7 volt tam dolu bataryayı ifade eder. Voltaj azaldıkça doluluk düşer. Araç aküleri yeni sarjdan çıktıysa daha yüksek voltaj (13v+) değerleri görülebilir ancak kısa sürede yine normal aralığa iner. Voltaj doğrudan akü sağlığını belirlemez yük altında ne kadar voltaj kaybı kontrol edilerek anlaşılabilir. En basit örnek marş yaparken akü voltajı 8v altına iniyorsa o akü ölmüş denilebilir. Aşağıda ortalama voltaj-akü doluluk oranları görülebilir. Saygılar.
12.70V %100
12.50V %90
12.42V %80
12.32V %70
12.20V %60
12.06V %50
11.90V %40
11.75V %30
11.58V %20
11.31V %10
10.50V %0
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beğenilmeyen Egea'da mevcuttur.
-
Bende bir ara araştırdım Aku seviyesini ölçmek için ekstradan bir sürü ekipman gerekiyor ( öyleyken bile tam doğru ölçümü yapabilmesi mümkün değil) bu da arac maliyetine ekstradan bayağı bir yük demek. Sonuçta 3-5 yılda bir kere aklına gelecek bir olay için adamlar maliyetine sevmeyeceğim düşünüp koymuyorlar. -
Merhaba hocam, egea'da bulunduğuna dair birşey bulamadım ama bununla ilgili bir haber veya kaynak var mı acaba. Benim bildiğim seri üretim hiçbir araçta yok çünkü. -
Öncelikle böyle bir özelliğin akünün kendisinde olması lazım. Sonra da aküler ile araç arasında standard bir protokol belirlenip, akünün sunduğu bu bilginin bir bğlantı ile arabaya aktarılması lazım, vs. vs. yani çetrefilli iş. Dünyanın bir sürü ülkesinde yüzlerce akü markası var.
-
Bunu alıp arada bir bakabilirsiniz. Ben arabayı yıkadığım zaman kaputu açıp 2-3 haftada bir bakarım.
-
Benimkimde var.
Beğenilmeyen Egea'da mevcuttur. |
StaatSanWalt demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
Boş haldeki akü voltaj değerleri akünün doluluk oranını gayette gösterir. Cep telefonlarındaki mantıkla yine aynı şekilde çalışır. Cep telefonunda 3.7 volt tam dolu bataryayı ifade eder. Voltaj azaldıkça doluluk düşer. Araç aküleri yeni sarjdan çıktıysa daha yüksek voltaj (13v+) değerleri görülebilir ancak kısa sürede yine normal aralığa iner. Voltaj doğrudan akü sağlığını belirlemez yük altında ne kadar voltaj kaybı kontrol edilerek anlaşılabilir. En basit örnek marş yaparken akü voltajı 8v altına iniyorsa o akü ölmüş denilebilir. Aşağıda ortalama voltaj-akü doluluk oranları görülebilir. Saygılar. 12.70V %100 12.50V %90 12.42V %80 12.32V %70 12.20V %60 12.06V %50 11.90V %40 11.75V %30 11.58V %20 11.31V %10 10.50V %0 |
Cunku akunun sadece voltajini olcmek yaniltici olur. Araba zaten ozellikle yeni modelse akuyu takip eder, ona gore stop/start ozelligini kapatir, akuyu korumaya calisir. Akunun sagligini anlamak icin akunun yuk altindaki voltajini olcmek gerekir. Gostergede 12.5v yazsa bile aku arabayi calistirmayabilir. Bazi araclarin gizli menulerinde aku voltaji okunabiliyor ama gostergede yok.
Ornek: arabayi calistirdik, gittik bir yere, arabanin icinde oturduk birinin gelmesini beklerken radyo dinledik adam gecikti. O arada aku zaten zayifsa kapasitesi baya dutu. Sonra mars basmadi. Aku degismesi gerekir. Bir de standart akuler haddinden fazla desarj olursa omrunun onemli bir kismini yitirir. Aku zayifsa pat diye bitebilir aman dikkat. Benzer sekilde bazi araclarda hararet gostergesi yok. Hararet yapinca uyari veriyor sadece. Termostat acik konumda takili kaldiginda motor isinmaz ve arac cok yakar. Hararetin normal seviyeye cikip cikmadigini goremezsin mesela. |
Değil hararet göstergesi, aracında devir göstergesi bile olmayan biri olarak elim kolum bağlı konuyu takip ediyorum not: 30 liraya bir avometre aldım aküyü ayda bir ölçüyorum |
Benzer içerikler
- hgs geniş araçtan geçtim
- araç için etanol
- taurus lastik kimin
- dacia dokker 1.6 eco-g yorumları
- megane 4 hangi motor alınmalı
- byd 2025
- bmw 120 fiyat listesi
- mg es5
- pejo 3008 fiyat listesi 2024
- dacia duster 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X