Şimdi Ara

Araçları sel suyuna karışan arkadaşlara geçmiş olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.stargazete.com/guncel/yuzlerce-arac-denize-karisti-haber-212073.htm

Aramızda var mı bilmiyorum ama (varsa da sanırım forumu takip edemiyordur şu an) hepsine geçmiş olsun. Hatta ölümler ve kayıplar var, umarım kayıplar sağ olarak kurtulur, ölenlere Allah tan rahmet yakınlarına da sabır dilerim.

Sanırım kasko vs. yaptırırken sel felaketi de eklenmeli. Bir ara kapsam dışındaydı ama şimdilerde genelde kaskolar sel vs. gibi feleketleri de kapsıyor.

• Off çok kötü olmuş ya :S:S

Umarım fazla can kaybı olmaz...
  • genelde kaskolarda doğal afetlerin hepsi var. yangın dışındakiler sanırım riskleri fazla olmadığından ödenecek miktarı çok fazla artırmıyorda, 3-5 kuruştan kaçmamakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

genelde kaskolarda doğal afetlerin hepsi var. yangın dışındakiler sanırım riskleri fazla olmadığından ödenecek miktarı çok fazla artırmıyorda, 3-5 kuruştan kaçmamakta fayda var.
    Ne kötü olmuştur, neredeyse yok yere gitmiş bütün araçları. Umarım çift ve çocukları da bulunur diyorum. Ellerinden öpüyorum bütün altyapı zekalarının bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Power:. -- 8 Eylül 2009; 16:30:12 >
  • quote:

genelde kaskolarda doğal afetlerin hepsi var. yangın dışındakiler sanırım riskleri fazla olmadığından ödenecek miktarı çok fazla artırmıyorda, 3-5 kuruştan kaçmamakta fayda var.

katılıyorum, bulunduğunuz yerde sel felaketi örnekleri olmamış olabilir ama şimdi İstanbul da olduğunuzu farzedin veya Karadeniz de geçen Giresun da olduğu zaman orada olduğunuzu farzedin, kaskoda bu teminat yoksa eklettirmek lazım...

tabi altyapının eksikliği de ayrı bir konu. herşeyi yeniden tasarlamak da zor iş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slytech

quote:

katılıyorum, bulunduğunuz yerde sel felaketi örnekleri olmamış olabilir ama şimdi İstanbul da olduğunuzu farzedin veya Karadeniz de geçen Giresun da olduğu zaman orada olduğunuzu farzedin, kaskoda bu teminat yoksa eklettirmek lazım...

tabi altyapının eksikliği de ayrı bir konu. herşeyi yeniden tasarlamak da zor iş..

Alıntıları Göster
    Televizyondan izleyince içim acıdı, Allah kimsenin başına vermesin.
    Başına gelen varsada büyük geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: halimselim

Televizyondan izleyince içim acıdı, Allah kimsenin başına vermesin.
    Başına gelen varsada büyük geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    sudan çıkan araçtan hayır gelmez değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu şahsın aracını almayın.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

motoru yıkadığında neler olmuştu bir düşün
  • quote:

benimki cikti, son 2 senedir adam etme cabalarindayim.

ne seli, ne cikan araci Allah dusmanima vermesin.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bende mağdur olan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, hayatını kaybedenlere ise Allah rahmet eylesin.
    Tuzlu su mekanik aksama olduğu kadar boyaya da zararlıdır bu arada.

Arkadaşlar sizlere su geçişi konusunda off-road yaparken uyguladığımız taktikleri aktarmak istiyorum, bunlar arazi araçları kadar binek araçlar için de yararlı ve gereklidir su ile karşı karşıya kalındığında.
    -Eğer lastiği aşacak miktarda veya o civarda bir sudan geçmeniz gerekiyorsa normal bir şekilde aracı kaldırın ve düşük bir süratte *sabitleyin* . Bu çok önemli, çünkü sabit bir hızla giderseniz aracın önünde bir dalga oluşacak ve doğal olarak motor bölümüne göre daha düşük seviyede olacak su. Böylelikle oluşan dalganın arkasından süratinizi bozmadığınız şekilde sağ salim ilerleyebilirsiniz.
    -Diyelim ki motora su geldi ve distribütörünüz ıslandı(sudan en çabuk etkilenen aksamlardan). Ateşleme olmayacağından araç tekleyerek ilerleyecek ve bir yerde duracaktır. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için; eğer suya girmeniz şart ve ıslanmayacağınızı gözünüz kesmiyorsa distribütörden kabloları çıkartıp her birine WD-40 sıkmalısınız. WD-40 yağ tabanlı bir yalıtıcı olduğundan ateşlemenin suyla temasını minimuma indirger.
    -Suda durmanız gerekti ise, mutlaka rölantinin biraz üzerinde tutun motor devrini.
    Yüksek araçlar için sıkıntı olmaz fakat egzoz manifoldu ile çıkış aşağı yukarı aynı seviyede olan araçlarda eğer motor stop eder veya yeterli egzoz basıncı olmazsa içeriye su girebilir.
    Herkese dikkatli sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Bende mağdur olan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, hayatını kaybedenlere ise Allah rahmet eylesin.
    Tuzlu su mekanik aksama olduğu kadar boyaya da zararlıdır bu arada.

Arkadaşlar sizlere su geçişi konusunda off-road yaparken uyguladığımız taktikleri aktarmak istiyorum, bunlar arazi araçları kadar binek araçlar için de yararlı ve gereklidir su ile karşı karşıya kalındığında.
    -Eğer lastiği aşacak miktarda veya o civarda bir sudan geçmeniz gerekiyorsa normal bir şekilde aracı kaldırın ve düşük bir süratte *sabitleyin* . Bu çok önemli, çünkü sabit bir hızla giderseniz aracın önünde bir dalga oluşacak ve doğal olarak motor bölümüne göre daha düşük seviyede olacak su. Böylelikle oluşan dalganın arkasından süratinizi bozmadığınız şekilde sağ salim ilerleyebilirsiniz.
    -Diyelim ki motora su geldi ve distribütörünüz ıslandı(sudan en çabuk etkilenen aksamlardan). Ateşleme olmayacağından araç tekleyerek ilerleyecek ve bir yerde duracaktır. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için; eğer suya girmeniz şart ve ıslanmayacağınızı gözünüz kesmiyorsa distribütörden kabloları çıkartıp her birine WD-40 sıkmalısınız. WD-40 yağ tabanlı bir yalıtıcı olduğundan ateşlemenin suyla temasını minimuma indirger.
    -Suda durmanız gerekti ise, mutlaka rölantinin biraz üzerinde tutun motor devrini.
    Yüksek araçlar için sıkıntı olmaz fakat egzoz manifoldu ile çıkış aşağı yukarı aynı seviyede olan araçlarda eğer motor stop eder veya yeterli egzoz basıncı olmazsa içeriye su girebilir.
    Herkese dikkatli sürüşler.

Alıntıları Göster
    Herkese geçmiş olsun

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    henüz bir iki saat kadar önce döndüm silviriden. babam işleri sebebiyle ankara' daydı bana telefon etti gidip kontrol etmem için. ataşehirden hareket ettim hemen.

televizyona bakamadım ama radyodan felaketi dinledikçe ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum yolda...

tek kelime ile özetleyeyim, silivri harp alanına dönmüş. sular altında kalmayı bırakın, denize sürüklenmiş onlarca araba var. dükkanlar sular altında, bodrum katlar akvaryum halinde. kaç kişinin arabası bodrum katında garajında duruyordu, şu an su içinde yüzüyorlar.

yeni yapılan devlet hastanesi vardı, içindeki bütün tıbbi cihazlar, trilyonluk röntgen cihazları vs. su altında kalmış. hastanenin üst katlarında üç dört saat mahsur kalanlar var. evlerinde mahsur kalanlar olmuş saatlerce. dükkanındaki altınlarını suya kaptıran kuyumcular... bir de çökme tehlikesi olan olan bir bina var merkezde sahile yakın.

e-5' te birsürü araba yolun kenarına, tarlalara sürüklenmiş halde. bir tane q7 gördüm, ters dönmüş iki yolun ortasında duruyor. nasıl o hale geldi akıl ermez.

bizim sahildeki evimiz bir apartmanın birinci katında altımızda bir cafe vardı; sular altında kalmış. zor ulaştım zaten, neyseki bizim dairede birşey yok. bir de parkköydeki yazlığın ilk katında salona kapıdan su girmiş ama pek bir hasar yok. halıyı eşyaları filan çekip çıktım geldim.

bütün etkilenenlere geçmiş olsun ne denebilir ki, şaşkınlık ve şok içindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 8 Eylül 2009; 21:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Herkese geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    çok kötü bir durum büyük geçmiş olsun o arkadaşlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samet

çok kötü bir durum büyük geçmiş olsun o arkadaşlara...

Alıntıları Göster
    Mağdur olan arkadaşlara geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Herkese geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Benim ikinci aracım P. 206 otomatik,seyir halindeyken farlarına kadar gelen yükseklikte sel suyuna giriyor(Hanım kullanıyor).Aracın komple şanzumanı değişti sayılır.Pecolar suya gelmez arabaymış

Ondan beridir,nerde birikmiş su görsem,Peconun kontağı kapanır ya da başka yol bulunur.

Sele kaptıranlara geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B49CD3050

Benim ikinci aracım P. 206 otomatik,seyir halindeyken farlarına kadar gelen yükseklikte sel suyuna giriyor(Hanım kullanıyor).Aracın komple şanzumanı değişti sayılır.Pecolar suya gelmez arabaymış

Ondan beridir,nerde birikmiş su görsem,Peconun kontağı kapanır ya da başka yol bulunur.

Alıntıları Göster
    tam bir afet olmuş. zarar gören tüm vatandaşlara geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B49CD3050

Alıntıları Göster
    Allah sabır versin diyorum.Zor günler yaşıyor oradakiler.
    2.ele yakın zamanda bu sel mağduru arabalar düşer.Dikkatli olmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Allah sabır versin diyorum.Zor günler yaşıyor oradakiler.
    2.ele yakın zamanda bu sel mağduru arabalar düşer.Dikkatli olmak lazım.

Alıntıları Göster
    feanorringeril, geçmiş olsun arkadaşım.

Ben de o bölgede yazlıkları olan tanıdıklarımı aradım hemen olayı görünce, neyse ki hepsi İstanbul'a evlerine dönmüşler. Allah yardımcısı olsun mağdur olanların ne diyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Ben de o bölgede yazlıkları olan tanıdıklarımı aradım hemen olayı görünce, neyse ki hepsi İstanbul'a evlerine dönmüşler. Allah yardımcısı olsun mağdur olanların ne diyelim...

sağol, atiyba.
    hayatını kaybedenler var, ben en çok buna üzüldüm. Bütün etkilenenlere geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

sağol, atiyba.
    hayatını kaybedenler var, ben en çok buna üzüldüm. Bütün etkilenenlere geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Selden zarar görenlere çok geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Ben de bugün otobüsle Edirne'den İstanbul'a geldim. Otobüs tem'den direkt olarak geliyordu. Silivri'ye gelirken sel ihtimalini düşünemedim kendi kendime sordum "yahu bu büyükçekmece gölü bu kadar büyük müydü?" diye. Otoban biraz yüksekte olduğu için birşey yoktu ama gördüğüm kadarıyla birçok tarla ve tali yol sular altında kalmıştı. Gölün de denizin de rengi kahverengiydi. E-5'e girmedik ama tahmin edebiliyorum. Allah göstermesin kimseye.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.