Şimdi Ara

USTALAR KONUYA!!Bu günlerde araç hararetiniz kaç derece!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, 10 gün önce termostat arızası nedeni ile peugeot 307 comfort aracımın termostatı değişti. başta normal seviyelerde kullanıyordum ancak bu son 3-4 gündür aracımın hararet göstergesine göre harareti 77-78 derece seviyesinde, aracı 8 km kullanarak ve orta-az trafikte kullanıyorum. Hava bugün için ankarada -5,-8 derece civarı. Yeni termostatta bir sıkıntı mı var sizce yoksa normal ve siz de yaklaşık bu değerleri mi alıyorsunuz arkadaşlar çok tecrübem yok!

• İstanbul

Hararet rölantide 3-4 dakika çalışında sıfırdan optimuma geliyor ve sabit kalıyor.
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Nerdee hocam ya eve vardigimda 80 anca oluyor 15 dk sürüyor varmam
  • Aynı sorunu eski aracımda yaşamıştım termostat değiştirmek işe yaramadı.

Usta radyatörün arkadını naylon branda ile örttü sorun kalmadı.
  • Pazar akşamı saat 10 gibi Keçiören'deki (Aktepe) evimden Bahçelievler'e gittim. Tam olarak kapımın önünden 13 kilometre ediyor gittiğim mekan. 3 dakika falan rolantide ısınmasını bekleyip devam ettim yoluma, o saatte pek trafikte yoktu. Şöyle bir 15 - 20 dakika arasında gitmişimdir. Gidene kadar hararetim 90'a ulaşmadı. 70 civarında kaldı. Neyseki dönüşte tam anlamıyla soğumamış sanırım yolun yarısında 90'ı gördü Uzun zaman sonra yeniden dizel araca döndük çok garibime gitti bu durum
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Yani sizdeki duruma paralel bir durum o zaman ankarada durum böyle diyebilir miyiz. Bir iki kişi daha yazsin bakalim:)

Bu arada ben de Fatih lisesinin karşısındayım ve incirliye gidiyorum komsuymusuz:)
  • Bende hararet göstergesi yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bir sıkıntı yok Hocam ben o bahsettiğim akşama kadar bu derece olduğunu fark etmemiştim Hava ne kadar -8 falan gözükse de bir bakıyorum telefondan hissedilen hep -14 -16 falan oluyor 99'dan beri Aktepe'deyiz biz de İncirli ne için iş için falan mı Hocam ?
  • 15-20 km civarı yol yapmadan ısınmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendeki albea'da o şekilde 14km'lik orta dereceli trafikte 7-8 dk gittikten sonra anca hararet düzene giriyor.(yaşadığım yerde sabah sıcaklık -1 -2 civarı )
  • Ankara'da şu günlerde eğer araç dizelse normal. Ben de geçen kış 1.4 dizel poloyla Oran'dan çıkıyordum, İstanbul yoluna çıktığımda anca 90 dereceye gelmiş oluyordu. Dizeller böyle malesef. Aynı güzergahta Cruze 2-3km sonra 90 derece olmuş oluyordu. Dizeller daha verimli çalıştığı için geç ısınıyorlar.
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Dizellerin geç ısınmasınin nedeni benzindeki gibi ateşleme olmamasından kaynaklanıyor. Zaten dizel motorun kısa mesafede çok yakması da bu nedendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

Dizellerin geç ısınmasınin nedeni benzindeki gibi ateşleme olmamasından kaynaklanıyor. Zaten dizel motorun kısa mesafede çok yakması da bu nedendir.

Araç lpgli hocam
  • korkusuzmo kullanıcısına yanıt
    Sizin lpgli mi dizel mi hocam
  • Kaloriferi kullanmassam 8-9 dakika da 90 a geliyo (yer kayseri iki üc gundur gunduzleri bile sifirin altinda sicaklik)

kullanirsam 90 hiç bulmuyo 80 den yukari cikmiyo

• Benzinli arabanin gozunu seveyim ya :)

Sabah hava -12ydi Eskişehir'de.

Tek marş, 2 dakika rolanti, 3-4 km sonra hararet istenilen duzeyde sabit :))

Auris 1.33 :)

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    valla anlamıyorum ki hocam normal diyen arkadaşlar da oldu şimdi kafam allak bullak oldu
  • normalde 80 dereceye gelmeden 2500 deviri gecmem. bugun acelem var diye 2700 devirde gittim 4 dakikada 87 dereceye geldi. dizel arac

• Ben arabamı aldım alalı ki 7 senedir bir kere öndeki fanın çalıştığını görmedim...

Dci motorun gözünü sevem...
  • Ha birde arac isinmadan en azinda. 50-60 derecelere gelmeden sicak hava uflemeyi kapatin. Motorun sicakligini caliyor ve gec isiniyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.