Şimdi Ara

Aralık 1-2-3 'de Küçükyalı'da Yedek Subaylık Sınavına Girecekler Buyrun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neler Hissediyorsunuz?
    Açıkcası bende hafif stres,heycan ve bir sürü soru işareti var..
    Babamızdan,akrabalarımızdan ve daha çoook abilerimizden-arkadaşlarımızdan duyduğumuz o bitmeyen askerlik anılarını bizzat yaşayacak olmanın bilinmezliği sanırım bu...

Allah herkesin yardımcısı olsun şimdiden... Hayırlısı ile gidip gelebilmeyi nasip etsin..

• Az heyecan var ben bayadır bir süredir askere gitmeyi beklediğim için hazırım. Biran önce yerimiz belli olsada gitsek
  • Zaten o belirsiz bekleyiş yoruyor insanı neresi olcak nasıl olcak filan
  • Sınav en rahat şey, asıl önemli olan sınavdan çıktıktan sonra ayın 9-10 una kadar olan süreç
  • niye o arada ne yapıcaz ?
  • Düşün bakalım ne yapacağız Bak ipucu veriyorum birşeyin sonucunu bekleyeceğiz, hadi bakalım kim bilecek
  • yahu sonuç belli zaten, sınav formalite bunu herkes söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteshark

yahu sonuç belli zaten, sınav formalite bunu herkes söylüyor.

Nasıl sonuç belli? Nereye gideceğin belli mi senin, torpil mi var yoksa? Vay be bizde boşa konuşuyoruz valla torpiller ayarlanmış bizde şans olsa zaten, adaletsiz dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Kasım 2011; 12:13:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

yahu sonuç belli zaten, sınav formalite bunu herkes söylüyor.

Nasıl sonuç belli? Nereye gideceğin belli mi senin, torpil mi var yoksa? Vay be bizde boşa konuşuyoruz valla torpiller ayarlanmış bizde şans olsa zaten

Yok kardeşim yahu =) Askeriyede torpil olur mu hiç ama herkes söylüyor zaten. Eğer çok geçerli bir mesleğin yoksa örneğin; mühendislik,doktorluk gibi kısa dönemsin.. he nereye gideceğini tabi ki kimse bilemiyor. onun heycanından bahsediosan. Yaaa Nasip diyelim

• En kötüsüde kısa dönem isteyen adama uzun dönem, uzun dönem isteyen adamada kısa dönem çıkması
  • bana uzun çıksın ama
  • kesinlikle yaa.. İnsan ne yapacağını bilemez zaten hayata dair bütün planlarımı dondurdum bir bilinmezlik içindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: weicell

Arkadaşlar benden size tavsiye,
    339.dönem kısa dönem Kastamonu jandarma bölge komutanlığında askerliğini yapmış biri olarak;
    İçlik dışlık güzellik kremleri efendime söyleyeyim deo parfüm vesaire almayınız.
    NEden mi ?

Acemi birliğinde, Genel itibariyle bu tip şeyler gereksiz olur , bilginize. Bizim acemi birliğinde her şey alınmıştı elimizden.
    Usta birliğinde ise, her şey serbest , usta asker oluyorsunuz artık.
    Ve her türlü ihtiyaç malzemesi genel itibariyle oluyor.
    NEreye düştüğünüz belli olsun ,eger ki sınır karakolu , köy vesaire olmaz ise, almayın bir şey. Sınırda köyde de genelde oluyo o tip şeyler ama.. Siz bilirsiniz yine de.

Özellikle, atlet falan filan almayın. Ben 30tane yeşil atlet aldım.
    Jandarmanın kıyafetinde yeşil atlet giymek yasak..:D
    Şimdi evde içlik olarak giyiyorum. Elinizde patlamasın sonra.

İki valiz götürdüm, %80'nini kullanmadım. Hele ki titiz değilseniz, hiç bir şey lazım değil. Haftada bir dışarı çıkıyorsunuz o kadar.O zaman alırsınız istediğinizi,ya da askeriyenin içinden .
    Çok şey götürmeyin, valiz kaybolabiliyor. ( Cidden kayboluyor, çalınma değpil ) Gittiğiniz yerdeki şansınız bağlı olarak , çalınma olabilir olmayadabilir.Bizim bölükte,ayakkabı dahi çalan vardı. Para çalan vardı. Fakat bulunca var ya!! Anca küsüyordunuz, asker ocağı orası :D Bir şey yapamazsınız. Mahkemeye verirler.

Benim askerlik biraz tehlikeli, ama genel itibariyle ( Kendi hayatımın zorluklarını tamamen egale ederek söylüyorum ) zevkli idi.

Hemen geçip gidiyor. Her şeyi bulabiliyorsunuz, o yüzden BİR ŞEY ALMAYIN! Gerekli olan şeylerden alın ki , en gereklisi, telefon KARTI!!! Mutlaka alın. Kalmayabiliyor kantinde.

Çaylar 25 kuruş bu arada, midenizde tein ağacı çıkıyor, korkamyın, "Uleee, bu ağzımdan çıkan dal da neyin nesi ?" demeyin yani. Ağaç işte.

Kısacası,
    Alınması gereknler,
    Telefon kartı,
    telefon kartı
    telefon kartı
    telefon kartı
    telefon kartı
    stress topu ( Ciddiyim , kas yaparsınız .Ayrıca stress atarsınız )
    Bolca kitap ( onay gerektirir )
    Çorap ve don.
    Not: Soğuk yere düşerseniz, termal orap alın botlar uyduruktan teyyare, ben yaz dönemi gittim , nöbetlerde resmen donuyordu ayaklarım kulaklarım vesairem.
    Ayna alabilirsiniz, traş olmaz için.
    Traş bıçağı falan gerekmez satılıyor.
    Genelde her şey var.
    Bu arada, bot fecahat bir şekilde vuracak ayağınızı (ben tabanlık kullandım, paraya kıyın 50-60 liralık tabalık alın, benim ayağımı pek vurmadı ama, koca birlikte sadece benim ayağımı vurmadı ) Torpil geçip PRADA bot mu verdiler lem ?

Sevgiyle kalınız.
    Hemen geçip gidiyor askerlik bilginize.
    Allah kolaylık versin, Hayırlı tezkereler

Alıntıdır.

Arkadaş burda olayı özetlemiş.

• quote:

Zaten o belirsiz bekleyiş yoruyor insanı neresi olcak nasıl olcak filan

Gelsede süremiz gitsek neresi olayınıda düşünmüyorum artık nasip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.