Şimdi Ara

Araştırmalara göre her 11 liseli gençten biri elektronik sigaralar ile esrar kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, ortaokullu ve liseli gençler arasında elektronik sigara kullanımının ne kadar yaygın olduğunu saptamak için bir araştırma gerçekleştirdi. Ancak araştırmanın konusu elektronik sigara kullanımından ziyade, daha çok gençlerin elektronik sigaraları ve benzeri cihazları esrar ve çeşitli uyuşturucu maddeler ile birlikte kullanıp, kullanmadıklarıydı.

20.000'den fazla ortaokul ve lise öğrencisi ile gerçekleştirilen araştırmada 5,000'den fazla öğrenci yani katılımcıların %25’i daha önce e-sigara kullanmayı denemiş olduklarını belirtti, Araştırmaya katılan her 11 öğrenciden biri(%9) ise elektronik sigara ile daha önce esrar, tetrahidrokannabinol ve benzeri maddeler kullanmayı denediklerini itiraf ettiler.

Bu verilerden yola çıkacak olursak, lise öğrencilerinin yaklaşık dörtte biri hayatlarında en az bir kez elektronik sigara kullanıyor. Bu Amerika genelinde yaklaşık 2 milyon gencin hayatlarında en az bir kez elektronik sigara kullanmış olduğunu gösteriyor. Gençlerin 11’de biri ise elektronik sigarayla uyuşturucu kullanma amacı ile kullanıyor.

Araştırmanın başında yer alan CPC epidemiyoloğu Katrina Trivers, “Esrar kullanımın bu kadar yaygınlaşmış olması ve bu tarz cihazlarla kullanımı çok endişe verici. Çocuklarda esrar ve uyuşturucu kullanımı, öğrenmeyi ve hafızayı olumsuz etkileyebilir ve akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir.” açıklamalarında bulundu.

• "Ne idüğü belli" dediğiniz paketli sigaraların en kalitelisinin bile içerisindeki ham tütün oranı %20, asıl geriye kalan %80 kimyasalın ne idüğü belli değil...

Elektronik sigara likitlerinin içeriği özellikle de Avrupa'da "ne idüğü belli", ayrıca üretici firmalara güvenmiyorsanız basitçe kendiniz dahi şahsi tüketim için yapabilirsiniz, topu topu bitkisel gliserin ve terapötik nikotinden ibarettir, kişisel tercih olarak ısıya dayanıklı aroma ve propilen glikol de ilave olabilir ki bu maddelerin hepsi günlük tükettiğimiz şeylerin içerisinde bol miktarda mevcut.
  • bizdede durum bu kadar vahim olmasada, şimdiden önlem alınması lazım.

Örneğin, twitch yayıncıları püfür püfür içiyor canlı yayında, küfür desen gırla her çeşitinden var.

Şimdi beni eleştiricek çoluk çocuklar olacaktır. Kendi çocukları olduklarında bu örnek teşkil etmenin önemini anlamış olurlar, ama iş işten geçmiş olur.

• elektronik sigara türkiyede neden yasak bilen varmı

• Bence elektronik içeceklerine delikanlı gibi normal sigara içsinler. En azından ne idüğü belli. Zararları belli. Diğerinin ne olduğuda adam gibi belli değil. Ben 15-16 sene içtim. Son yıllar günde 2 paket. Son 1,5 senedir içmiyorum. Ama ölene kadar bağımlıyım. Bu sigara illeti kolay değil. En iyisi hiç bulaşmamak.

• Ben lisedeyken sınıftakı erkeklerın %90'nı sigara ıcıyordu tuvaletlerde. Kızlarında %50'si sıgara ıcıyordu. Hatta sıgara dılenıyorlardı erkeklerden.

Özenti biri olmadıgım ıcın, hayatımda bir kere bile kullanmadım. Okulda sırf havalı olmak ıcın ve sınıftakı havalı tıplerle aynı grupta olmak ıcın sıgara baslayan cok arkadasım oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben lisedeyken sınıftakı erkeklerın %90'nı sigara ıcıyordu tuvaletlerde. Kızlarında %50'si sıgara ıcıyordu. Hatta sıgara dılenıyorlardı erkeklerden.

Özenti biri olmadıgım ıcın, hayatımda bir kere bile kullanmadım. Okulda sırf havalı olmak ıcın ve sınıftakı havalı tıplerle aynı grupta olmak ıcın sıgara baslayan cok arkadasım oldu.
    Aynen öyle, arkadaş ortamlarından oluyor hep böyle şeyler.
  • Tütün ithalatından, nakliyesine, satışından, kimlerin, ne kadar kazandığını, Tekel'e kimlerin ortak olduğundan, alkol ve sigaradan alınan vergilerin nereye harcandığına araştırmanız kâfi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    "Ne idüğü belli" dediğiniz paketli sigaraların en kalitelisinin bile içerisindeki ham tütün oranı %20, asıl geriye kalan %80 kimyasalın ne idüğü belli değil...

Elektronik sigara likitlerinin içeriği özellikle de Avrupa'da "ne idüğü belli", ayrıca üretici firmalara güvenmiyorsanız basitçe kendiniz dahi şahsi tüketim için yapabilirsiniz, topu topu bitkisel gliserin ve terapötik nikotinden ibarettir, kişisel tercih olarak ısıya dayanıklı aroma ve propilen glikol de ilave olabilir ki bu maddelerin hepsi günlük tükettiğimiz şeylerin içerisinde bol miktarda mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0LDB0Y

elektronik sigara türkiyede neden yasak bilen varmı
    Vergi kaybı
  • Bizdeki liseler de durum aynı meslek liseleri öğrencileri öğrenci demeye bin şahit ister. Okulun ilk günü kafasına göre giyinip gelen mi dersin öğretmenlerle saygısızca konuşan mı dersin ne ararsan var. Aile ortamı düzgün değil ki, okul ortamı düzgün olsun. Temel bozuk bir kere

• "ve akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir." burada önemli olan; kapitali elinde tutanlara daha fazlasını kazandıracak insanların yetişme ihtimalinin azalması.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Aynen bende hiç denemedim hatta başlamaya çalışan bir çok arkadaşımı durdurmuş uzak tutmuşumdur sonuçta havalı olmak için sigara gerekmiyor.

Birde bende yaşça büyük bir çok insanıda bıraktırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigara şu an bulunsa yasaklanacak bişey zaten kullanımı önlemek için yeni kurallar ve zamlar geliyor.

Bu illetin kullanımını kolaylaştıracak her türlü şeyde doğal olarak sıcak bakılmıyor.

• O toplanan paraların tamamı ve benim gibi içemeyenlerin devlete ödediği paranın daha fazlası SSK’da sigara içenlerin ölmeden önce yakalandıkları kanser hastalığının tedavi edilmeye çalışmasında kullanılıyor.

Evet gerçek sigara öldürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 19 Eylül 2018; 10:39:11 >
  • Lisede sigaraya başlamayan ileride kullanmıyor genelde

• quote:

Orijinalden alıntı: xAdli

bizdede durum bu kadar vahim olmasada, şimdiden önlem alınması lazım.

Örneğin, twitch yayıncıları püfür püfür içiyor canlı yayında, küfür desen gırla her çeşitinden var.

Şimdi beni eleştiricek çoluk çocuklar olacaktır. Kendi çocukları olduklarında bu örnek teşkil etmenin önemini anlamış olurlar, ama iş işten geçmiş olur.
    Anne-baba çocuğu umursamıyorsa bu yayıncılar ile ilgili yapacak bir şey yok. Anne-babalığı çocuğun eline tablet verip keyfine bakmak zanneden insanlarla dolu ülke.

Sigara içmeyi bıraksalar çocuklarınıza seyrettireceğiniz kişiler mi bu bahsettiğiniz twitch yayıncıları/youtuberlar?

Onun dışında isteyen istediği yayını yapar uygun bir yaş limiti ibaresi koyarak. Anne-baba çocukla ilgilenmiyorsa o zaman bu durum hakkında bir şey yapmak gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Anne-baba çocuğu umursamıyorsa bu yayıncılar ile ilgili yapacak bir şey yok. Anne-babalığı çocuğun eline tablet verip keyfine bakmak zanneden insanlarla dolu ülke.

Sigara içmeyi bıraksalar çocuklarınıza seyrettireceğiniz kişiler mi bu bahsettiğiniz twitch yayıncıları/youtuberlar?

Onun dışında isteyen istediği yayını yapar uygun bir yaş limiti ibaresi koyarak. Anne-baba çocukla ilgilenmiyorsa o zaman bu durum hakkında bir şey yapmak gerekir.

Alıntıları Göster
    çocuğun var mı ?...

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaC53

bizdede durum bu kadar vahim olmasada, şimdiden önlem alınması lazım.

Sonsuza kadar çocuğunu zararlı alışkanlıklar barındıran çevreden koruyamazsin. Bir şeyleri saklamak yerine onların zararlı olduğunu güzelce eğitirsen onu prensip haline getirtirsen onu gerçekten korumuş olursun
  • Biz sigara ve alkol yasaklanmalı deyince konumuzu kapattırıyorlar halbuki..
  • Konuyu açarken bi araştır be mubarek. Neyin ne olduğunu bilmeden, kalkmışsın bir de amerikadan örnek vermişsin. Bence ne yediğine ne içtiğine bir bak önce daha sonra bu elektronik sigara konusunda haber yap, Allah akıl versin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.