< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B (16. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Amazon prime gelmiş bu güncelleme ile
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Güzel ama bu da Turkcell TV gibi üye girişinde sıkıntı yaratıyor varsa işimiz var. Bir de kendi netflix uygulamasında arada sırada böyle takılmalar, değişik görüntü kayıpları olabiliyor. Mi box ile deneyeceğim. işlemciyi ben üst seviyede kullanmamıza zin verip böyle takılmalar sona erecektir diye umuyorum.
tvnin kendi otomatik yazılım kontrolü ile kontrol ettiğim zaman yazılımınız güncel yazıyor bende. İlla usb ile mi güncellemek gerekiyor ?
-
Aynı durum bende de var. USB ile güncellemek yada TV'ye gelmesini beklemek lazım.
Sizin adınıza üzüldüm. Değişim ürün göndermiş olmaları da sıkıntılı bir durum. Servis kendisi böyle bir insiyatif almış olabilir. Sorunu genel merkeze aktarsanız daha kolay sonuç alabilirisiniz belki. 55”’lerin bu kadar sorunlu çıkarken 65”’lerin genel olarak ciddi panel sıkıntısı çıkartmaması da ilginç.
Önceki güncelleme ilk geldiğinde turkcell tv bir süre çalışmadı ancak sonra aktive olmuştu. Bende sorunsuz çalışıyordu, gerçi genelde netflix kullandığım için sık kontrol etmiyorum ama. Sizde düzelmedi mi güncellemeden beri?
Arçelik update log yayınlamıyor sanırım değil mi? Bende son güncellemeden itibaren düzensiz aralıklarla 2-3 haftada bir tekrarlayan enerjiden tam kesmeden standby’dan çıkamama durumu var. Ayrıca yine son güncelleme sonrası gelen bluetooth menüsünden hoparlöre bağlanmadığını keşfettim. Acaba bu update ile çözülen olacak mı?
Panel çok iyi ama board ve yazılım ile uğraşacağız herhalde. Görüntü işleme zaten malum.Harici görüntü kaynaklarında da dahili programlarda da görüntü akıcılığı tatmin edici değil kesinlikle. Yapay kare üretiminde Sony’nin yazılımını aşabilen bir üretici yok sanıyorum.
Sony de fiyat 2.5 katı ama :( bu fiyata bu kadar diyoruz artık:D
Arkadaşlar bende en son indirim olduğunda A65 OLED 9900 5B modelini 9900 TL ye aldım. Panelde ölü piksel falan yok çok şükür. Tv yi misafir odasına koydum.Yanlız buraya gelen anten kablosu mutfaktaki anten hattından paralel geliyor buat içinden. Bu sebeple sinyal gücü yüzde 100 ama sinyal kalitesi yüzde 45 lerde bu sebeptenmi bilmiyorum TV izlerken hareketli sahnelerde sanki karelenme yada bulaniklasma oluşuyor.Bu sorun tvdenmi kaynaklanıyor yoksa sinyal kalitesindenmi acaba.Bu televizyonu kullanan arkadaşlar TV izlerken bu hareketli sahnelerdeki durumu yaşiyormusunuz acaba?Sıkıntı tv denmi sinyal kalitesindenmi emin olamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TV yayınında hiç yaşamadım, Netflix de ara ara kasılmalar oluyor ama, onu da mi box yada PS ile izleyerek çözüyorum
Uydu, teledünya, harici tvbox (mibox), dahili youtube ve netflix ile denediğimde judder denilen kesik kesik veya kare kare diyebileceğimiz akıcılığı iyi olmayan görüntü sıkıntısı tv’de bir şekilde mevcut.
MEMC’yi kapatınca cidden izlenemez hale geliyor benim için. En optimum ayarı ortada buldum. Yüksek ayarda da saçmalama potansiyeli oluyor çünkü. Diğer kontrast, arka ışık, renk geçiş iyileştirmesi, gürültü giderme, microdimming gibi ayarların da etkisi oluyor muhtemelen ve tümünü çeşitli kombinasyonlarda deneyerek en iyisini keşfetmek lazım aslında.
Tüm bu saydığım kaynaklarda MEMC orta ayarda tüm görüntünün bütün halde kayması, bu bütün görüntünün bir kısmına zoom in-out, kayan altyazı ile çok iyi başa çıkıyor ancak görüntünün içinde bir objenin anlık değişiminde toparlayamıyor. Örneğin futbol topu veya elin, kafanın hızlı hareketleri gibi. Bu gibi durumlarda kesintisiz bir görüntü olmuyor, o obje atlamalı bir şekilde kare-kare ilerliyor. Yumuşak akış kayboluyor. Ama benim burada kastettiğim flulaşma ya da pixellenme değil, bir bloknota sayfa sayfa çizgi film karakteri çizip sayfaları hızla geçtiğinizde sürekli aynı fpsyi elle sağlayamadığınız için gerçekleşen akıcılıktaki atlama takılma titremeye benzer bir durumu kastediyorum.
Burada şunu da göz önünde bulundurmakta fayda var ilk başta saydığım tüm kaynaklar da kendi içinde bir sıkıştırma uyguluyorlar, mibox’un ana ekran grafikleri androidin ikonları vs bile üst kalitede değil. Dolayısıyla kaynaktan gelen sıkıştırılmış görüntüde de bir takım sorunlar oluşuyor. Sorunlu görüntünün karelerini kendi yenileme hızına interpolasyonla adapte etmeye çalışırken söz konusu gömülü MEMC yazılımı daha çok zorlanıyor ve bahsettiğim yerlerde patlıyor olabilir.
Burada bize en iyi fikri mümkün mertebe sıkıştırmaya kurban gitmemiş düzgün kaynaklardan (bluray gibi veya kendi 4k kayıt yapan cihazlarımızdan bahsediyorum, youtube gibi bilmemkaçıncı kez elden geçen işlenen görüntülerden değil) 4k videolar, playstation veya bilgisayar gibi doğru kalitede ve yüksek fps görüntü verdiğinden emin olduğumuz kaynaklar verebilir ama benim test etme imkanım olmadı. Uydudan aldığınız görüntü ile digitürk kutusundan alınan görüntü bile farklı olabileceği için açıkcası eşin dostun evindeki tvlerle de pek karşılaştıramıyorum. Samsung qled’lerde MEMC (ordaki adı farklı ama) görüntüyü aşırı sanallaştırıyor ve rahatsız edici derecede manipüle ediyor özellikle en üst ayarlarda, zaman zaman da çuvallıyor. Sony 9 serilerinde en iyi performansı gördüm hem digiturk hem kendi içindeki netflix ile. Onun da çok daha nadiren takıldığı yerler oluyor ama genel deneyim çok pürüzsüz, özellikle digiturk üzerinden futbolda bariz başarılı. Bununla beraber bende digiturk olmadığı için denk karşılaştırma ortamı oluşmuyor. Zaten diğer tvler 49-50” veya 55” iken bendeki 65”.
Dediğim gibi ben kendi çektiğim videolar, bilgisayar, playstation veya bluray player ile bir deneme yapıp sorun kaynakta mı panel yazılımında mı diye bakacağım, yine tatmin etmezse de bu şekilde kabullenip kafaya takmadan devam edeceğim çünkü bu hariç genel görüntü kalitesi, özellikle renkler ve tabi siyahlarda efsane memnunum tvden. Zaten statik veya yavaş akan görüntülerde, daha çok mağazalarda deneme için gösterilen panel üreticilerinin test videolarında zaten çok başarılı. Bu fiyata alabileceklerimiz içinde alternatifsiz bir konumda benim için.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Anlatmak istediğim sorunu Tam tarif edememiş olabilirim.Demek istediğim şey aynen sizin tarif ettiğiniz durum.
TV A55 OLED 9900 5Bquote:
Orijinalden alıntı: caglarr1905
Amazon prime gelmiş bu güncelleme ile
Mevcut yazılım 0053.
Sitede 0060 var.
. Dosyayı indirip açtım.
. Target_NX klasörünü USB'ye kopyaladım.
. TV menüsünde USB ile güncellemeyi seçtim
. Onayladım
Ekran simsiyah oluyor, TV sesi devam ediyor ve öylece bekliyor. TV'yi açıp kapatınca yazılım yüklenmemiş oluyordu.
Sorunu söyle çözdüm.
. USB den güncelleme yaparken, diğer USB portunun da boş olması gerekiyormuş 😊. Kayıt ve zaman öteleme için kullandığım hard diski sökünce güncelleme başladı.
Amazon Video eklenmiş, sorunsuz çalışıyor. Zaten Almanya'da Grundig olarak satılanlarda Amazon vardı, eklemeleri kolay olmuştur.
Başka bir fark göremedim.
Update log da eklemişler klasöre:
. Bu yazılımda Prime Video eklenmiştir ve Bein Connect hata çözümü vardır.50A61,50A62,55E09 panel onaylari eklenmiştir.
Bence şu anda tek eksiği DLNA ile ağ sunucularına erişemiyor olması. 2012 model Philips TV de bile sorunsuz çalışan özellik bunda yok. O da bir süre sonra gelir umuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 2 Kasım 2020; 11:2:49 >
-
Güncelleme dosyasının içinde çok kısa bir update log ver.
0060 için: Bu yazılımda Prime Video eklenmiştir ve Bein Connect hata çözümü vardır. 50A61,50A62,55E09 panel onaylari eklenmiştir.
Benim TV'de de 1-2 kere oldu bu açılmama olayı. Stanby da iken çalışan Panel Gürültü Temizleme den kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Başınıza tekrar gelirse bir de o gözle inceler misiniz?
-
Zor bela uğraştıktan sonra montajdan kaç gün sonra gelen teknik ekip bunların ölü piksel den sayılmadığini ekranın ortasında olması gerektiğini söyleyip gitti.
İlk üründe de benzer yerlerde idi o değişim olunca sorun vardı da şunda sorun yok.
Çok güzel uğraşmak istiyorlar ise ben de uğraşırım bal gibi.
Bundan ala ölü pixel mi olur. Çok ayıp etmişler. Hangi ildesiniz, hangi servis bu?
Arçelik Merkeze yazın, mutlaka düzeltirler diye düşünüyorum.
-
Diyarbakır hocam maalesef sormayın adamlar başından savmak adına uğraşıyor
Fotoğrafları daha net çektim merkeze yazacağım şimdi teşekkur ederim
Gelişmeleri yazacağım
Kesinlikle merkez ile hem telden hem wp den hem mail ile ulaşın, çözeceklerdir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X