Şimdi Ara

Arkadan carpma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun aksam Küçükkuyu Otogarı civarinda solda kavşaktan geçmek isteyen bir sürücü fikir değiştirip aniden sağa geçti ve önüme çıktı. Hizim 70di ama duramadim. Karşı tarafın sadece sağ arka farı kırıldı. Benim aracta kaputun ortası içeri göçtü. Farlarimda bir şey yok. Hava yastığı açılmadı. Boyle bir durum arkadan carpmaya girer mi? Kusur 8/8 bana mi yazılır?

Arkadan carpma

29.08.2014 Arkadaslar, eksperleri uzlaşamadı. İs komisyona gitti. Komisyon iki tarafa da %50 kusur verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caymayandalgaci -- 29 Ağustos 2014; 10:02:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aniden sinyal vermeden önünüze kırdığını ispatlarsanız size kusur verilmez.

• Combalac kullanıcısına yanıt
    İspatlayamam. Yolda kamera vs yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: caymayandalgaci

İspatlayamam. Yolda kamera vs yok.
    ya da karşı taraf durumu tutanağa dediğiniz gibi yazacak yoksa ihale size kalacak. hiç olmadı cebinizden yaptırın.

geçmiş olsun allah beterinden saklasın
  • ceycey11 kullanıcısına yanıt
    Amin.

• quote:

Amin.
    Geçmiş olsun, olan zaten sana olmuş arkadan çarptığın için. Yani hasar anlamından. Adam anladığım kadarıyla sola dönecekti ve sende doğal olarak sağ şeritten gidiyordun ve adam sinyal vs. vermeden birden sağa geçti ve olan oldu.
    Bayramın 3. günü benzeri başıma geldi. Neyse ki kurtardım ben. 4. vites 60 km/h gibi bir hızla İçerenköy / Carrefour'un arkasında ki hal yolunda gidiyorum. Sol şeritteyim ben. Önümde sağ şeritte ilerleyen beyaz Ford Transit Connect var. Sağ sinyalini de yakmış ve belli ki sağa sapacak. Bu adam birden sola bir kırdı ve geçti önüme, ben asıldım frene ki güç bela durdum. Geçtim sağına, yanaştım ve açıp camı "delimisin sen, aynaya bakmıyor musun hiç, sana vuruyordum arkadan" dedim ve pişkince "özür dilerim" dedi. Ayna kullanımı sıfır ama ne hikmetse elde telefon direksiyon başında facebook ve tango, whatsap'da takılmak o biçim.
    Baktın iş zora gidiyor, kendi sigortanı kullan. Hasarsızlık indirimin de bozulacak artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Geçmiş olsun, olan zaten sana olmuş arkadan çarptığın için. Yani hasar anlamından. Adam anladığım kadarıyla sola dönecekti ve sende doğal olarak sağ şeritten gidiyordun ve adam sinyal vs. vermeden birden sağa geçti ve olan oldu.
    Bayramın 3. günü benzeri başıma geldi. Neyse ki kurtardım ben. 4. vites 60 km/h gibi bir hızla İçerenköy / Carrefour'un arkasında ki hal yolunda gidiyorum. Sol şeritteyim ben. Önümde sağ şeritte ilerleyen beyaz Ford Transit Connect var. Sağ sinyalini de yakmış ve belli ki sağa sapacak. Bu adam birden sola bir kırdı ve geçti önüme, ben asıldım frene ki güç bela durdum. Geçtim sağına, yanaştım ve açıp camı "delimisin sen, aynaya bakmıyor musun hiç, sana vuruyordum arkadan" dedim ve pişkince "özür dilerim" dedi. Ayna kullanımı sıfır ama ne hikmetse elde telefon direksiyon başında facebook ve tango, whatsap'da takılmak o biçim.
    Baktın iş zora gidiyor, kendi sigortanı kullan. Hasarsızlık indirimin de bozulacak artık.

Alıntıları Göster
    size yazacaklardır suçu. çünkü, arkadan çarpmalarda bahaneler ne olursa olsun arkadan çarpan suçlu. niye? çünkü hızına uygun yeterince takip mesafesi bırakmadın. bırakacağın takip mesafesini, önündeki aracın hata yapabileceğini de düşünerek güvenli şekilde bırakmalıydın diyor kanun. yani "adam aniden bir tarafa döndü, sinyal vermeden" diyorsun, kanun da diyor ki, "bunu da öngörüp, ona göre takip mesafeni artıracaksın. belki önündeki adam ainden rahatsızlanacak, kalp krizi geçirecek, ya da önüne bir yaya, bir hayvan çıkacak ve sinyal veremeden aniden durmak ya da kaçmak zorunda kalacak. yani sebebi ne olursa olsun, ani bir hareket yapabileceğini düşünüp, sen de bu durumda güvenle durabileceğin bir mesafede olacaksın" diyor kanun. eğer duramamış çarpmışsan, ayırdığın mesafe doğru değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren ayagı cekınce gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gecmis olsun.buyuk ihtimalle kusur size verilecek.eger hasar fazla degilse cebinizden yaptirin gitsin.tutanak tutarsaniz trafik sigortasi sadece karsinin hasarini oder.sizinki gene cebinizden cikacak.daha kotu tarafi,seneye trafik sigortaniz belki 700 800 gibi bir rakama firlayacak.hesabinizi ona gore yapin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

size yazacaklardır suçu. çünkü, arkadan çarpmalarda bahaneler ne olursa olsun arkadan çarpan suçlu. niye? çünkü hızına uygun yeterince takip mesafesi bırakmadın. bırakacağın takip mesafesini, önündeki aracın hata yapabileceğini de düşünerek güvenli şekilde bırakmalıydın diyor kanun. yani "adam aniden bir tarafa döndü, sinyal vermeden" diyorsun, kanun da diyor ki, "bunu da öngörüp, ona göre takip mesafeni artıracaksın. belki önündeki adam ainden rahatsızlanacak, kalp krizi geçirecek, ya da önüne bir yaya, bir hayvan çıkacak ve sinyal veremeden aniden durmak ya da kaçmak zorunda kalacak. yani sebebi ne olursa olsun, ani bir hareket yapabileceğini düşünüp, sen de bu durumda güvenle durabileceğin bir mesafede olacaksın" diyor kanun. eğer duramamış çarpmışsan, ayırdığın mesafe doğru değildir.

Yok öyle işte.

Sen sol şeritten 60 km hızla önündekinden 30 mt takip mesafesiyle gidiyorsun,orta veya sağ şeritteki araç sen dümdüz önüne bakarken birden senin şeridine atlıyor ve sen duramıyorsun.Zaten mantığını çalıştıran biri bu tür kazayı arkadan çarpana yüklemez çünkü hatalı şerit değiştirme diye asli kusur ilk önce göz önüne alınır.

Senin dediğin adamın önünde seyreden yani aynı şeritteki araç.Ama durum farklı arkadaşın çarptığı araç diğer şeritten atlamış önüne.Bu durumda takip mesafesi cart curt önemsiz.

Kusur ne kadarda arkadan çarpmış olsanız bile eğer siz kurallar dahilindeki hızla gidiyorsanız 8/8 karşı tarafa aittir,çünkü sizden önce karşı taraf hatalı şerit değiştirme asli kusurunu yapmıştır.

Tabi bu tür kazalardan ve ispat edememekten korktuğum için gps li araç içi kamera aldım,hem o andaki hızınız,hemde kazanın oluş şekli görünüyor olsaydı hiçbir şekilde siz hatalı çıkmazdınız.

En yakın zamanda gpsli bir araç içi kamera edinin,hatası başkasında olan bir kaza sebebiyle kendi cebiniz yanmasın.

• aya kullanıcısına yanıt
    Onum boştu, ne takip mesafesi?

• quote:

Onum boştu, ne takip mesafesi?
    Aadam sinyal vermeden sağa döndüm gibi bir ifade kullanırsa kurtarma şansın var
  • PIERzig kullanıcısına yanıt
    Sanmam. Kadın benim arkadan captigim için suçlu olacağımı biliyor. Tek kurtuluş eksperin caprazdan çarpmayı yorumlaması. Ama sanmam.

• Kamera falan yoksa adam demesse suc bende diye size kalır masraflar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

Kamera falan yoksa adam demesse suc bende diye size kalır masraflar
    Böyle durumlarda kamera kayıtları yoksa şahit önemli ikiside yoksa eksperin insafı... neyse sonucu bekliyorum bu arada adalet yerini bulur inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Böyle durumlarda kamera kayıtları yoksa şahit önemli ikiside yoksa eksperin insafı... neyse sonucu bekliyorum bu arada adalet yerini bulur inş.

Arabayı bugün çekici alacak. Muhtemelen yarin sonuçlanır. Bana öyle dediler en azından.

• 8/8 sen suclusun gecmis olsun

• quote:

Sanmam. Kadın benim arkadan captigim için suçlu olacağımı biliyor. Tek kurtuluş eksperin caprazdan çarpmayı yorumlaması. Ama sanmam.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizdehmen

Çarptığın yani sinyal vermeden birden senin şeridine önüne dalan kadınmıydı? 8/8 suçlusun. O kadın kesin ortalığı ayağa kaldırır. 2 yıl önce şirket arabası ile işe gidiyoruz. Arabayı arkadaş kullanıyor. Kırmızı ışık yandı ve durduk. Yokuş yukarı yol. Arkadan bir kadın bize vurdu. Arkadaşla indik arabadan ve bir şey yok arabada. Kadın sürücü çarpan. Ve bize aynen şunu dedi şok olduk. Siz çarptınız bana, kaydırdınız arabayı göz göre göre, arkadaşım dedi saçmalamayın hanımefendi, duruyorum ışıkta siz çarptınız. Kadın açtı çenesini ve biz dedik en iyisi gidelim. Bununla baş edilmez. Bu neredeyse bunlar bana laf attı bile der deyip bindik arabaya. İşin çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: cengizdehmen

Çarptığın yani sinyal vermeden birden senin şeridine önüne dalan kadınmıydı? 8/8 suçlusun. O kadın kesin ortalığı ayağa kaldırır. 2 yıl önce şirket arabası ile işe gidiyoruz. Arabayı arkadaş kullanıyor. Kırmızı ışık yandı ve durduk. Yokuş yukarı yol. Arkadan bir kadın bize vurdu. Arkadaşla indik arabadan ve bir şey yok arabada. Kadın sürücü çarpan. Ve bize aynen şunu dedi şok olduk. Siz çarptınız bana, kaydırdınız arabayı göz göre göre, arkadaşım dedi saçmalamayın hanımefendi, duruyorum ışıkta siz çarptınız. Kadın açtı çenesini ve biz dedik en iyisi gidelim. Bununla baş edilmez. Bu neredeyse bunlar bana laf attı bile der deyip bindik arabaya. İşin çok zor.

Alıntıları Göster
    İspatlayamıyorsan adamda ben önüne kırdım haklısın falan demiyorsa bence hiç uğraşmayın adamdada bişe yokmuş sizdede bişe yok. sanayiye gidin usta usta dolaşın en uygun fiyata onu düzelten ustaya verin gitsin. aynısı başımıza gelmişti o kaputu düzeltiyor sonra ince işçilik üstüne boya fln filan kapatılıyor yani o göçük o kadar kafanıza takmayın. Değişmesi gerekmez o kaputun değiştirmeyin boşuna. sonra satarken kaputu değişmiş bir araba sıkıntı olur.

• Balotelli kullanıcısına yanıt
    Maalesef sorun sadece kaput değil. Karbüratör de delinmiş. Motorda bir şey yok ama panjur vs zarar görmüş. İsin ayrı bir garip tarafı, Broadway hasar almadı ama bende epey hasar var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.