Şimdi Ara

arkadan çarpma üçüncü araç sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar orta şeritten sola sinyal vererek dönüş yapmaya hazırlanıyordum. soldan hızlı gelen aracı farketmemişim o da benim sinyali farketmemiş olacak ben tam dönecekken hizama yaklaşıp fren yaptı. fren yapmasının sebebi döneceğimi düşünmesiydi henüz dönmemiştim yani. bunun üzerine arkadaki araç ona çarptı. bende bir temas yok. önce bir kaç saniye camı açıp öndeki şöfore sinyal verdiğimi ifade ettim. sonra trafik akışıyla ilerlemek zorunda kaldım. olay yerinden uzaklaştım. aynadan gördüm iki şöfor indi arabalarındaki hasara bakıyorlardı sonra beni işaret ediyordu öndeki. o anın paniğiyle geri dönemedim. eminim plakamı almışlardır.

benim merak ettiğim bu olayda ne derece sorumluyum daha doğrusu sorumlu muyum ve olay yerinden kaçmış gibi mi oluyorum ceza falan alır mıyım ?

• sen yırtmışsın arkadan çarpan takip mesafesini koruyamadığı için suçlu.
  • Sizlik bir durum olmaz hocam merak etmeyin.
  • Orta şeritten sola dönmek için yaklaşıyordum kısmını anlamadım. Ayrıca hata sizde sizin yüzünüzden kaza olmuş gibi gözüküyor durup kaza yapan kişilerle konuşmanız gerekirdi diye düşünüyorum
  • Kazaya sebebiyet veren sizsiniz gibi duruyor, ama yolun durumu ve ya dönüşler gibi etkenler önemli burada.
  • bence hatanız yok dediğiniz gibi orta şeritten sol şeride geçeceksiniz baktınız araç geliyor geçmediniz adam fren yaptı diğeri ona çarptı. siz şeride girmediyseniz trafikte kusur olarak sorun yok tamamen en arkadaki araç hatalı. olay şerit değiştirme değilde sola dönüş ise yine diğer şeride geçmediyseniz sorun yok şeride geçtiyseniz hatalısınız.
    ha durup şeride geçmediğinizi belirtip geçmiş olsun diyebilirdiniz. Bence bu durum sizin insanlık ayıbınızdır.
    arkanızdan dönen muhabbet adam birden çıktı yola frene bastım bende vs vs...
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    durmadığıma pişman oldum sonra ama o an mantıklı düşünemiyorsun. bu noktada herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım merak etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldinhoho -- 5 Eylül 2018; 15:7:19 >
  • ronaldinhoho R kullanıcısına yanıt
    kamera görüntüsü bulabilirseniz daha iyi olur, kaza yapan sürücüler tutanakta plakanızı belirtirse ne yazdılar ve ne olacağı tam bilinmez.
  • en arkadaki araç suçlu sizi ilgilendiren bi durum yok.
  • Bildiğim bir zaman önce TCK da -Trafikte kazaya sebep olma suçu düzenlendi -
  • trafik güvenliğini tehklikeye atma sucundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırsınız ve bu suç şikayete tabi değildir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.