Şimdi Ara

Arkadaşımla plaka değişimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşım geçenlerde araba satın aldı ve plakası 34VLK ile başlıyor.
    Plakayı görünce daha önceleri hiç aklıma gelmeyen birşey geldi ve plakaları değiştirelim mi dedim o da bana tabii ki dedi.
    Benim sorum şu olacak,araba şirketimize ait ve plakaları takas edeceğiz yani arkadaşımda benim arabanın plakasını alacak.
    Forumda araştırım fakat genelde şehirler arası plaka değişikliği konularına denk geldim.Emniyetin web sitesinde de bulamadım.
    Arkadaşım işlerinin yoğunluğundan fazla vakit ayıramayacağını söyledi
    Bu işlemleri ondan vekalet alarak ben yapabilir miyim?
    Bu işlem kaç günde halledilebilir?
    Maliyeti yaklaşık olarak ne kadar tutar ?
    Yardımcı olabilrseniz eğer sevinirim,şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bir başka aracın plakası o şekilde alınabiliyor mu bilmiyorum. Ancak o aracın satılması ve satıldığı kişinin araca başka plaka almasıyla o plakanın boşa düşmesi şeklinde olabilir. Bunun yerine siz gidip plakamı değiştirmek istiyorum deyip vlk harflerinde boş plaka varsa onu talep etmeniz daha mümkün olacaktır. Bu durumda da bir miktar para istiyorlar tabi.

• Arabaları değiştirin daha iyi, plâka değişmeniz imkansıza yakın ( imkansız değil ama).

Arkadaşınızın ve sizin araçlarınızı şehir dışına satmanız Lazım, VLK plâka Boşa çıkacak , sizin sattığınız arabayı tekrar üstünüze almanız ve boşa çıkan VLK plâka için uğraşmanız ( bağış vb. ) lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captaingurkan -- 26 Ocak 2015; 4:40:35 >
  • Öncelikle vekalet alarak halledemezsiniz çünkü taraflardan biri siz olacaksınız, iki taraf adına aynı kişi imza atamıyor. Üçüncü bir kişinin vekil olması lazım.

Süreçte oldukça karışık. Öncelikle arkadaşınızın aracını satıyorsunuz, plaka değişikliği istiyor. Bu araca yeni bir plaka (sizinki değil) veriliyor. Daha sonra bu aracı sahibine tekrar satıyorsunuz.

Bu arada almak istediğiniz plaka boşa çıkıyor. Siz de aracı birine satıyorsunuz, alıcı boşta olan VLK plakayı talep ediyor. Tabi o esnada plakayı başkasının alması ya da emniyetin sizden bağış istemesi gibi bir olasılık yüksek. Yeni plakası ile aracı geri alıyorsunuz. Veya aracı eski plakası ile birine satıp, geri alırken VLK plakayı isteme seçeneği de var, bir şey değişmiyor.

Bu arada masrafa bakarsak:
    1. Araç (VLK plaka olan): min. 100 lira vekalet + 200 lira ilk satış (plaka değişikliği olan) + 100 lira geri satış + plaka basımı 20 lira. Küsüratlarla 450 lira.

2. Araç: 200 lira ilk satış + 100 lira geri satış + plaka basımı 20 lira. Küsüratlarla 350 lira.

Minimum rakam 800 lira. Bağış istenirse 1000 liranın üstüne çıkar. İlla VLK plaka alayım derseniz de emniyette boş plaka sorgulayın, diğer aracı karıştırmadan aracı eşinize vs. satıp halletmeye çalışın. En azndan süreç basitleşir, risk azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Öncelikle vekalet alarak halledemezsiniz çünkü taraflardan biri siz olacaksınız, iki taraf adına aynı kişi imza atamıyor. Üçüncü bir kişinin vekil olması lazım.

Süreçte oldukça karışık. Öncelikle arkadaşınızın aracını satıyorsunuz, plaka değişikliği istiyor. Bu araca yeni bir plaka (sizinki değil) veriliyor. Daha sonra bu aracı sahibine tekrar satıyorsunuz.

Bu arada almak istediğiniz plaka boşa çıkıyor. Siz de aracı birine satıyorsunuz, alıcı boşta olan VLK plakayı talep ediyor. Tabi o esnada plakayı başkasının alması ya da emniyetin sizden bağış istemesi gibi bir olasılık yüksek. Yeni plakası ile aracı geri alıyorsunuz. Veya aracı eski plakası ile birine satıp, geri alırken VLK plakayı isteme seçeneği de var, bir şey değişmiyor.

Bu arada masrafa bakarsak:
    1. Araç (VLK plaka olan): min. 100 lira vekalet + 200 lira ilk satış (plaka değişikliği olan) + 100 lira geri satış + plaka basımı 20 lira. Küsüratlarla 450 lira.

2. Araç: 200 lira ilk satış + 100 lira geri satış + plaka basımı 20 lira. Küsüratlarla 350 lira.

Minimum rakam 800 lira. Bağış istenirse 1000 liranın üstüne çıkar. İlla VLK plaka alayım derseniz de emniyette boş plaka sorgulayın, diğer aracı karıştırmadan aracı eşinize vs. satıp halletmeye çalışın. En azndan süreç basitleşir, risk azalır.

Maliyet 1.000 TL gibi olur diyorsunuz yani , satılık plaka ilanlarında 1.000TL ye plaka hiç görmedim , millet uçmuş 3.000TL den başlıyorlar.
    Hocam çok detaylı bir şekilde anlatmışsın , teşekkür ederim .

Vakit alacak işlemler bunlar , en iyisi Emniyet te plaka sorgulatmak :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.