Şimdi Ara

Arkadaşlar 115 veya 123 kasa ne dersiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Foruma yeni katıldım ve hemen ilk aradığım bölüm mercedes oldu. Bende sizler gibi hastasıyım bu araçların. Pek fazla teknik olarak araç hakkında bilgiye sahip değilim ama bilirsiniz herkesin dilindedir mercedesin sağlamlığı konforu vs. Hatta başka bir marka araç sağlamsa eğer mercedes gibi araba derler.

Okuduğum başlıklarda şunu gördüm ki forumda mercedesler hakkında baya bilgisi olan arkadaşlar var. gerçekten bu beni çok memnun etti. Bu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle. Bizimle bilgilerini paylaştıkları için.

Arkadaşlar benim sormak istediğim bir kaç konu var. Maddi imkanlarım pek iyi olmadığından dolayı 124 kasa alamayacağım 115 ve 123 düşünmemin ilk ve zorunlu nedeni bu.

Sorularıma gelince;

115 kasa mı 123 kasa mı ? Özellikle bu araçlara sahip olan veya bilen arkadaşlar varsa onlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Bildiğiniz üzere bu araçlar 70-80 li yılların araçları. Çok mu eski bir araba almış oluyorum ? Beni ne kadar götürür ?

Kısacası alınır mı bu araç. Kardeş bu araba alınır diyebilirmisiniz ?

Arabanın şu klasik görünümü beni bitiriyor özellikle gövde rengindeki jant kapakları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logistic -- 9 Mayıs 2008; 18:21:27 >

• Hocam merhaba...
    Benim sana tavsiyem 123 kasa alman. Çünkü,
    1) Daha yeni bir model
    2) Bence tasarımı daha hoş
    3) Parçaları daha kolay bulunuyor
    4) Daha tok ve kalıplı duruşu var.

Kısacasaı 123 kasa en ideali bence. Bir de beyaz rengini buldun mu tadından yenmez vallahi...

Bu arada lojistik işiyle mi ugraşıyorsunuz? Ben uluslar arası lojistik okuyorum üniversitede...
  • Teşekkürler kardeş verdiğin bilgiler için..Evet işim lojistik ama nakliyat vb. değil.Okulun bitince güzel bi iş bulursun inşallah. Bu zamanda mesele okumaktan çok okul sonrası iş bulmaya döndü.
  • Kardeş ben sana asıl gerçekleri söliyeyim ben 2 kasasına da bındım.115 kasa efsanedir.bunun altını çizeyim.Ondaki GÜÇ KONFOR GÜVENLİK dier mercedeslerde yok.69 ve 76 yılları arası bu kasalar üretilmiş.ve hepsinde hidrolik direksiyon var genelinde de merkezi kilit otomatik vites var .BAK 1970 lerden bahsediyoruz ve bu özellikler var daha 90ların sonunda çoğu firma bu ozellikleri kattı.ekonomik diyorsan 230.4 güç istiyorsan 230.6 bu araç yolda 70 80 le giderken temiz asfaltta lastık yakıyor.ama tipi eski oldugu ıcın ben antıkaya bınmem anlayışı bu araçları ölme durumuna getirdi.Ben 15 yıl 230.4 kırmızısına bındım bı ara 3 tane vardı bende.biri otomatik vites biri elektrikli camlı biri de üstü açılırdı :D benım tavsiyem 115 kasa al ama temizinden ömür boyu bınersın bozulmadan!!!! 1500 ytl den 15000 ytlye kadar çıkıyor fiyatı bu aracın temizine bin ömür boyu bın kardeşim 5 6 7 bine al bi temiz.kullan torunlarında kullanır.. :D:D parça sorunu yok çünkü hurdaya cıkmıs bir sürü araç var!!!

123 kasalarda ii ama 115 in verdiği konforu ve gücü hissettirmiyor..ve 123 ler le 115 ler aynı fiyattir (geneli) çünkü kalite 115 te :D

• işte benim mercedes aracım.. bu araç bence çok özeldir..

• resim 2

• bu da resim 3

bu araç ingiltereden getirildi tarafımdan yaklaşık 6 sene önce.. bu arada forum resim yüklemeye çalışırken çok sorun çıkardığı için 3 ayrı mesaj olarak yollayabildim resimleri..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu da son resim.. aracı İstanbuldaki kullanırken oldukça komik şeylerle karşılaşıyorum.. sürücü nerede diye bakanlar vs özellikle köprülerden geçerken biraz akrobasi gerekiyor..

• 123 kasa görünüşündeki ağırlıkla, konforuyla, sağlamlığıyla E serisinin en mkemmeli kanımca, ee ne demişler ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca

Temiz bir 123 uzun yıllar rahatça kullanılır, bugün iyi bakımlı 115 kasalar ihtişamıyla kullanıcısını memnun edebilmesi Mercedes'in uzun vadedeihtyacı karşılayan hatta daha fazlasını sunan marka olduğunu kanıtlıyor. 123 kasalarda 115 gibi gözdeliğini koruyor.

Ufak tefek modifikasyonla arika bir makineya dönüşebiliyor 123...

Bendeki 1995'in ikinci dönem 123 kasa, otomtik vites, tek şikayetim benzin
  • vallaha kardeş aracı alıp almadığını bilmiyorum ama bana sorarsan 123 kasa en iyi tercihtir hatta durumun varsa w 116 280 se leride tavsiye ederim ama normal bişeyse tercihin 123 en iyisi 280 lerine yanaşma biraz can yakar 82 veya üzeri siyah motor diye tabir edilen 230e bulabilirsen hiç kaçırmamanı tavsiye ederim üstündeki motor 124 kasa 230e lerin motoruyla aynıdır. 115 biraz uğraştırır temizini zor bulursun bulsan bile 8-9 dan aşağı istemez tavsiyem budur hayırlısı olsun. saygılar.
  • arkadaşlar bende son aylarda 123 kasa mercedeslere kafayı takmış durumdayım..ancak çok kararsız kalıyorum..bu konuda kullanmış ya da şuanda kullanan arkadaşlar var ise lütfen tecrübelerini paylaşsınlar..
    83 model 200D: araç düz ama döşeme sağlam kaporta diri (yeşil) : 6000 TL
    83 model 250 : klima,BRC lpg, diri kaporta, döşeme temiz (beyaz): 6500 TL
    83 Model 280E: w123, otomatik, lpg, cam-ayna otomatik (kahve) : 6000 TL
    81 model 240D : sadece resmini dıştan gördüm araç diri gibi duruyor ( turuncu) : 5000 TL

şimdi arkadaşlar bu araçların yedek parçaları kolay bulunur mu ?
    bulunsa bile fiyatları sanıldığı kadar pahalı mıdır?
    yukarda yazdığım motorlardan en uygunu hangisi ? ya da motorları hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi?
    merkezi kilit, otomatik vites, otomatik cam ve ayna gibi aksamlar bu yaştaki arabalar için bozulma riski yüksek olan özelliklermidir..yani düz bir araba almak daha mı mantıklı?
    bu araçlarda vergi nasıl oluyor..gelirler gov.tr adresinden 16 yaş üstü 2800cc araç için nerdeyse 300 TL yıllık isteniyor..bunlar doğru mu ?

aslında bu fiyatlara sonuçta zevk için binildiği için birtakım şeylere bende göz yumabilirim..benden yaşlı bu arabalara hala ayakta durdukları için saygı duyuyorum.:) sadece kafam biraz karıştığı için bunları soruyorum. zaman ayırıp cevap yazma zahmetine katlanan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..
    saygılar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.