Şimdi Ara

Arkadaşlar çok acilen lütfen yardım işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım 1333 fsb destekliyor.
    Elimdeki işlemci ise 1600 fsb
    Çalışmaz mı yoksa 1333 gücünde mi çalışır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uyumsuzluk nadir olur evet anakartın destekleği mak hızda çalışacaktır
  • Gerçekten mi inşallah öyledir birisi çalışmaz dedi çok korktum bide anakart parası

• Anakart marka ve modeli ve de işlemci marka ve modeli nedir? Yazarsanız daha ayrıntılı cevap yazabiliriz. Böyle destekelr ya da desteklemez gibi cevap vermek istemiyorum, net bir şey değil bu çünkü. Bios updatei ile destek veriyordur belki ama vermiyordur da maks 1333 te veriyor olabilir. Siz bir yazın dediklerim bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foxconn g41mxe-k anakartım

İşlemcim intel xeon x5482

• gunduze140 G kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef anakart 1600 fsb işlemci desteği sağlamıyor. Son bios update'i ile de mümkün değil gibi gözüküyor. Anakartın kendi sitesinde CPU Support List bölümü var oradan desteklediği işlemcilere bakabilirsiniz.

G41MX-K
    http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000423

G41MXE
    http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000483

• Şu sayfada da anakartınızın son Bios güncellemesi ile destek aldığı işlemci listesi bulunmakta. Maalesef en fazla yine 1333fsb işlemciler var.

http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&socket=Socket%20775&model=G41MXE&cputype=Intel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 18 Ocak 2017; 14:29:07 >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama çalışmaz mı anlamadım

• gunduze140 G kullanıcısına yanıt
    Yani hocam, uyumsuz oluyor çalışmaz %99 ihtimâl.

• Anlıyorum kötü oldu

Teşekkürler

gunduze140 G kullanıcısına yanıt
    Hımm. İlk defa duydum 1600 mhz hızda çalışan 771 pin işlemcinin 1333 mhz destekli anakartta çalışmayacağını.

Çalışır hocam çalışır.

Xeon işlemcinizi 775 pin anakartta çalıştırabilmeniz için anakart cpu yuvasında küçük bi işlem yapmanız gerekiyor veya işlemci çentiklerini kırmalısınız. Ayrıca mod stiçker kullanmanız lazım. Araştırın internetten.
  • Karacaoglan70 kullanıcısına yanıt
    Araştırmamıza gerek yok. Çalışmaz. Neden mi ? - Çünkü uğraşmaya değeceğini düşünmüyorum.

Bu zaten chipset ile alâkalı bir durum. Her 775pin anakarta da 771pin işlemci modlama ile olsa bile takılmaz.G31,G35,G41 ve G43 chipsete sahip anakartlar ile modlama olarak bu işlemci bu şekilde o anakarta takılır(Arkadaşın anakartına oluyor onda sorun yok). Yalnız bu işlere eli yatkın birisi yapmazsa bu işi kişinin daha fazla zararlı çıkacağı aşikâr. İşlemci çentikleri keseyim derken dalgınlık olur, eli kayar pinleri falan kırabilir, yamultabilir, ne olur ne olmaz. Ayriyetten adam nereden bulacak mod stickerı? Aliexpress'e, Amazon'a falan 1 ay bekelyecek en aşağı. Ayriyetten bu işleri bilmeyen bir arkadaş olarak forumda soru soran birisi kaldı ki eli de büyük ihtimâl bu işlere yatkın değil belli ki. Biraz sıkıntılı işler. Neyse yine de aydınlatıcı bilgielr için teşekkürler, yazmışsınız o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 9 Şubat 2017; 17:52:03 >

Sakin dostum.

Öncelikle el yatkınlığı kısmına birşey diyemicem. Ama basit bi işlem neyse. Video burda https://www.youtube.com/watch?v=E6ZLnvPnNoQ

Bu işlemciyi aldığı yer mutlaka mod sticker'ı yanında vermiştir. Tersi olsa bile daha ucuza araştırma yaparak bulunabilir. İşlemciyi çöpe atmaktansa. Sizce de mantıklı değil mi.

"Ayriyetten bu işleri bilmeyen bir arkadaş olarak forumda soru soran birisi kaldı ki eli de büyük ihtimâl bu işlere yatkın değil belli ki."

Bu cümlen bu konuyu açan arkadaşa haksızlık dostum. Forumun amacıda zaten bilgiyi paylaşmak değil mi? Siz doğrusunu söyleyin bırakın yapıp yapamamak para falan filan konuyu açan arakaşa kalsın.

İyi forumlar.

• Karacaoglan70 kullanıcısına yanıt
    Cğmle hakaret ve ya aşğılama ve ya kötüleme içeriğine sahip değil. İnsan nasıl anlamak istiyor ise öyle anlıyor işte maalesef. Ben sadece bilgisi olmadığından elinin yatkın olmadığını düşündüm. Cümle net zaten. İşlemciyi çöpe atmalı demiyorum. İşine gelecek ise bir araştırıp deneyebilir tabii ki. İşlem basit olsa da, montaj ve ya Ssd nasıl takılır diye konu açan birçok arkadaş görüyoruz neticede. Psu'yu nasıl çıkartırım kasadan diye konu açanlar bile oldu. Neyse açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.

İyi forumlar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.