Şimdi Ara

Arkadaşlar Ferroli Romeo RF oda termostadını nasıl bilirsiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 Aralık ayında ev aldım (darısı hepinizin başına) yani 1,5 sene evvel. Evimde Ferroli DOMIprojeck F 24 kombi var. Daha önce kirada oturduğum evde en kötü kış günü dahi 130 lira fatura ödüyordum sanırım kombi ECA idi iyi hatırlamıyorum. Şimdiki evi aldıktan sonra faturam neredeyse hiç 250 liranın altına düşmedi üstelik yeni evimde geçirdiğim iki kış boyunca İstanbul da doğru düzgün bir kışta yaşanmadı. Farkettim ki benim kombi ev ne kadar sıcak olsada sürekli çalışıyor. Burada ki konuları araştırınca oda termostadının (günlük, haftalık Programlanabilir) benim sorunuma çare olacağını düşündüm ve servisi arayarak bir tane takmalarını istedim. Takacakları termostad için marka konuşmadık ancak kablosuz olacak, ferroli Servisi olduğuna göre romeo rf takacaklardır diye düşünüyorum.
    Şimdi sizden ricam bu termostad iyimidir taktırayım mı yada başka bir markayamı yöneleyim. Servis hem bakım yapacak hemde termostadı takacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ferroli romeo rf,ferroli'nin ürün gamında yer alan bir o.t,tercihiniz doğru
    romeo, modülasyonlu ve günlük/haftalık program yapabilen bir oda kumandasıdır sizin seçtiğiniz (wi-fi) kablosuz modeli aynı oda termostatın kablolusu da var bir tanıdığım ferroli econcept tech ile birlikte kablolu romeo mod. ot kullanıyor son derece memnun
    sizin tercihiniz kablosuz olduğu için net bir yorum yapamam,kombiniz domiproject ferroli'nin diğer kombileri gibi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor,romeo rf ile bu özelliğini aktif hale getireceksiniz,bence ferroli dış hava sensörü de taktırabilirsiniz
    modülasyonlu oda kumandası+dış hava sensörü ile birlikte kombinasyonda tasarrufunuz artacaktır
    yalnız oda termostatı monte ederken kombiye yakın bir yere monte ettirmeyin,kombiye biraz uzak bir noktaya evin genel derecesini yansıtabilecek REFERANS bir noktaya monte ettirin genellikle koridor,hol gibi yerler veya yaşam odaları:oturma odası,salon gibi yerler en uygun noktalar

ilave tasarruf için kombiye en yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar taktırabilirsiniz,kombiye yakın radyatörler her zaman erken ısındığı için trv vana bunu dengeler,radyatörler kısılır,kombiye daha az yük biner ayrıca uzaktaki radyatörler daha iyi sirküle olur,termostatik vanada gaz sensörlü danfoss ra 2000 öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

ferroli romeo rf,ferroli'nin ürün gamında yer alan bir o.t,tercihiniz doğru
    romeo, modülasyonlu ve günlük/haftalık program yapabilen bir oda kumandasıdır sizin seçtiğiniz (wi-fi) kablosuz modeli aynı oda termostatın kablolusu da var bir tanıdığım ferroli econcept tech ile birlikte kablolu romeo mod. ot kullanıyor son derece memnun
    sizin tercihiniz kablosuz olduğu için net bir yorum yapamam,kombiniz domiproject ferroli'nin diğer kombileri gibi oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor,romeo rf ile bu özelliğini aktif hale getireceksiniz,bence ferroli dış hava sensörü de taktırabilirsiniz
    modülasyonlu oda kumandası+dış hava sensörü ile birlikte kombinasyonda tasarrufunuz artacaktır
    yalnız oda termostatı monte ederken kombiye yakın bir yere monte ettirmeyin,kombiye biraz uzak bir noktaya evin genel derecesini yansıtabilecek REFERANS bir noktaya monte ettirin genellikle koridor,hol gibi yerler veya yaşam odaları:oturma odası,salon gibi yerler en uygun noktalar

ilave tasarruf için kombiye en yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar taktırabilirsiniz,kombiye yakın radyatörler her zaman erken ısındığı için trv vana bunu dengeler,radyatörler kısılır,kombiye daha az yük biner ayrıca uzaktaki radyatörler daha iyi sirküle olur,termostatik vanada gaz sensörlü danfoss ra 2000 öneririm

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende koridoru düşünüyorum, evde iki kişiyiz ama genelde bütün petekleri yakarım (soğuk kalan odanın evin genel ısısını düşüreceğine ve yakıt israfına sebep olacağına inanıyorum) yani koridor evin genel ısısı konusunda en iyi referans olacaktır. Ev güney cephe sabahın ilk güneşiyle başlıyor akşamın son güneşine kadar sürekli güneşleniyor ayrıca ısı yalıtımım ve kapalı balkonum da var buna rağmen ayda minumum 250 lira fatura bana kendimi enayi gibi hissettirdi. Birde peteklerin arkasına izopan almayı planlıyorum. Bütün sistemi kurduktan sonra oldukça fark edeceğine inanıyorum ki beklentim en az 100 lira civarı bir tasarruf. Bu arada kombiyi sabah 7 de kapanıp akşam 17 de tekrar çalışacak şekilde programlamayı planlıyorum. Eski evimde bu şekilde yakıyordum çokta memnundum (işten saat 19-20 gibi geliyoruz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 13 Ağustos 2014; 20:52:01 >

• alicavush kullanıcısına yanıt
    eviniz hem yalıtımlı hemde güney cephe,aslında faturalarınızın daha az gelmesi gerekir
    yalıtımın etkisiyle ısı kayıplarınız az ve güney cephenin avantajıyla kış güneşinden faydalanacaksınız bence kombiye yakın radyatörlerde termostatik vana kullanımı şart,büyük faydasını görürsünüz emin olun,yalıtımın etkisiyle trv vanalar radyatörü ideal derecede kısar ve kombiye ek yük binmez
    bence kombiye yakın radyatörlerde veya fazla ısınan radyatörlerde trv vana seçeneğini düşünün
    ayrıca oda termostatı için düşündüğünüz yer doğru
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Tavsiyenize uyup termostatik vana takıcam fakat bir şey sormalıyım. Elimdeki tesisat sanırım her peteğe ayrı ayrı su göndermiyor mutfaktan başlayarak evi dolaşıyor. Bu durumda trv işe yaradı?
    tesisatınız klasik pprc sistem,termostatik vana kullanımına engel değildir sonuçta bütün radyatörlere termostatik vana taktırmayacaksınız,kombiye en uzak radyatörlerde termostatik vana olmayacak kombi devir daim eder,sıkıntı olmaz
    evinizde kullandığınız klasik kalorifer sistemlerinde trv vana kullanımı şart
    çünkü kombi tesisat için ısıttığı suyu pompalarken en yakın radyatörler her zaman erken ısınır,bunu da ancak trv vanalar ile dengelersiniz

örneğin 1metre pkkp 22/600 panel radyatörde ortalama 5,5 & 5,9litre civarında su hacmi bulunur bu radyatöre trv vana taktırdığınız ve set edilen derecede bu radyatör kapandığında sadece bu radyatör için bile kombi tesisat suyu hazırlamayacak,kombiye ek yük binmeyecek,ısınan radyatör kısılacak,bu döngü ay sonunda size tasarruf olarak dönecek,yalıtım+güney cephe büyük avantaj,modülasyonlu oda termostatı ve trv vanalarla tasarrufunuz büyük olur
    trv vanalarda en ideal ayar 3,5'tur 21c-22c iç ortam sıcaklığına denk gelir,sıcağı az seviyorsanız 3 numara (20c) veya sıcağı çok seviyorsanız 4 numara (24c)

Hocam çok teşekkür ederim :) bu durumda mutfağa ve oturma odasına birer tane taktırıcam, zaten petekleride temizletmeyi planlıyordum ikisini bir arada hallederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kusura bakmazsanız sizi tekrar rahatsız ediyorum. Aklıma takılan bir iki şey var.
    Normalde internetten araştırma yaptığımda her yerde bu model satılırken

Bana servisin getirip taktığı aşağıda ki

Kombime takılan model eskimi yenimi anlayamadım. Ama ilk serilerde anladığım kadarıyla bağlantı kopmaları yaşanıyormuş, ben cihazı en uzak odaya deneme amacıyla bıraktım ve bir haftadır orada ama hiç bir kopma olmadı. Üstelik teknik servis alıcı üniteyi bakım sonrası kombinin içine sakladı.
    Servisten gelen arkadaşlar kalorifer su sıcaklığını 85 dereceye ayarlamışlardı ben 50 dereceye indirdim iyimi yaptım kötümü bilmiyorum.
    Kombi üzerindeki düğmelerin hiç bir fonksiyonu kalmadığı söylendi acaba ne kadar doğru

servisin sizin eve taktığı eski seri romeo rf,bu ürün 2-3 yıldır gelmiyordu,

http://www.ferroli.com.tr/uploaded_files/file/oda%20termostat%C4%B1%20sayfas%C4%B1%202014.pdf

çünkü sinyallerde sorun olduğu için şikayet alınıyordu,italya'daki ferroli genel merkezinden artık üstteki yeni romeo rf modülasyonlu oda kumandası geliyor ve ferroli'nin ürün gamında artık yeni romeo var,kazan sıcaklığını en üst seviyede ayarlanır ama termostatın üstünden modülasyon için bazı ayarların yapılması gerekir
    sizde oda termostatının üstünden kombiye gitmeye gerek olmadan kombinin kazan sıcaklığı artı ve eksi ayrıca kullanım suyu ayarı artı ve eksi ayarlanabiliyor mu?

• Hımmmm yani bana eski modeli 450tl ye itelediler öylemi iki MODEL arasında ne fark var bilmiyorum ama şimdiye kadar sinyal kopması yaşamadım, yada yaşadım ama fark etmedim. Aynı mesafeden wifi ağım çok zor çekiyor.
    Evet her iki sıcaklığıda kumandadan ayarlayabiliyorum. Ancak kullanım suyunu 40 derecenin altına ayarlayamamak biraz canımı sıkıyor.
    Modülasyon için acaba hangi ayarlar yapılabilir?
    Bu arada hızlı cevabınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 23 Ağustos 2014; 16:19:10 >
    .

sizin oda termostatı modülasyonlu, diğer normal oda termostatları gibi aç/kapa şeklinde çalışmaz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar ayrıca günlük haftalık program yapar,hata kodlarını gösterir,ferroli dış hava sensörü taktığınızda dışardaki sıcaklığı gösterir.çok donanımlı bir oda termostatı,bence servisi tekrar çağırın ve modülasyon konusunda servisten yardım isteyin,bu oda termostatını kış boyunca kullanırken kombide alev boyunu oda sıcaklığına göre ayarlayacak,kısacak,veya müşteri hizmetlerini arayın:444 40 01
    Dostum yardımların için çok teşekkür ederim

• Arkadaşlar konu başlığında sorduğum "Ferroli Romeo RF oda termostadını nasıl bilirsiniz" sorusunu kendim cevaplayayım. Malesef termostadın hem kendisi hemde teknik servisi rezalet. Son 3,5-4 ayda yaşadıklarımı sizlere özet geçeyim, bir daha ferroli den ürün alıp almak size kalsın.
    Termostadı servisten satın aldıktan sonra geldiler taktılar. Taktırdıktan bir süre sonra ekranda sürekli iletişim hatası sorunu ve Uyarı sinyali yanım sönmeye başladı. Ancak kombide veya çalışmasında bir sıkıntı görmüyordum. (sıcak aylar olduğu için kombiye banyo dışında zaten ihtiyacım olmuyordu) yinede her ihtimale karşı servise haber verdim geldiler baktılar arıza yok deyip gittiler. Bir kaç hafta sonra banyoya girdim kombi çalışmıyordu yine servisi aradım geldiler bağlantıyı sağladılar gittiler. Tabii sürekli ekranda arıza sinyalleri devam ediyor. Adamlara noluyo diye sordum takılı olduğu yerin altından elektirik kablosu geçtiği için olabilir dediler, her ne kadar mantıksız olduğunu bilsemde yerini değiştirdim ancak sorunlar devam etti. Malum kış geldi iki hafta kadar evvel yine kombi çalışmaz hale geldi yine servisi aradım arıza yok dediler artık sinirlendim merkezden biriyle telefonda görüşerek ağız kavgası ettik adam evin etrafında yüksek gerilim Hattı olduğu için bağlantının koptuğunu söylüyor ancak evimin çevresinde yüksek gerilim hattı yok. Bu kadar servis çağırdıktan sonra öğrendiğim bir şeyde gelen teknisyenlerin hiç birinin dijital alet arızalarından ve hatta yapısından bile almadıkları dır. Bu son gelen teknisyene de söyledim "haklısın abi biz kombiciyiz termostaddan anlamayız" şeklinde kendi de itiraf etti. Ve bozuk olup olmadığını anlamak içinde teknisyenlerden biri evindeki kombiye bağlayacakmış böylece arıza teşhisi yapacaklarmış (dalga geçmiyorum aynen böyle söyledi) tabi termostadı tamda kışa girerken vermek pek işime gelmedi. Ancak ne onun nede benim elimden gelen hiç bir şey yok. Dün ve bu gün itibari ile iletişim yine koptu ve kombi çalışmıyor artık servisi aramaktan vaz geçtim ve dün itibari ile ferroli merkezi aradım ve şikayet kaydı oluşturdum arayan soran olmayınca da bu gün tekrar aradım ve şikayetimin akıbetini sordum Turgay bey diye birine mail ile iletmişler kimdir bu Turgay bey diye sordum teknik servislerin sorumlu müdürüymüş. Sonumuz bakalım ne olacak. Ferrolinin servisi bana hem piyasadan kaldırılmış ama ellerinde kalmış eski ürünü satmış hemde arızayı kabul etmiyorlar.

• Ferroli den dönüş olmayınca bu gün ferroli ana merkezi aradım ve Turgay bey ile görüşüp durumumu anlattım. Bana elimdeki cihazın yeni modellerden çok daha iyi olduğunu söyledi, bende kendisine deneyimlerimin öyle olmadığını aktardım. Neyse sağolsun beni dinledi ve yeni cihaz göndereceklerini söyledi, bakalım gelecek olan cihaz nasıl bir şey olacak.

Bende o yeni modelin kablolusuna ve diğer markalara bakıyordum termostat için, malum modülasyonlu cihaz sıkıntısı var ve onlanlarda da hassasiyet 0.5 yada üstü
    Bu açıdan romeo özellikleri açısından cazip görünüyor(fiyat olarak değil)
    Yeni model ile umarım sorunlar çözülür. Siz memnun kalırsanız, bende alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 28 Kasım 2014; 15:40:25 >
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Dostum bu gün görüştük göndereceğim dedi bakalım elime ne zaman geçer. Geldiğinde burada paylaşır sanada bilgi veririm. Şu iletişim hataları olmasa aslında çok iyi cihaz. Keşke üstadları dinleseydimde siemens alsaydım diyorum ama galiba onlarda modülasyon yoktu, birde servisten alalım problemsiz olsun dedik ama nafile malesef ferroli servis açısından benim gözümde sınıfta kaldı ki zaten çok sayıda yetkili serviside yok. Küçükçekmece ile büyük çekmece arasında sadece bir tane servisleri mevcut.

Dün öğleden sonra geldiler ve değiştirdiler, malesef yine eski seri cihaz taktılar şimdilik cihanda bir sorun yok bakalım ilerleyen zamanda ne olacak. Dün gelen teknisyene de söylediğim gibi benim için ferroli bitmiştir. Tahminim bu kombi beni iki sene daha götürür sonrasında üzerinde ferroli yazan her şeyden uzak duracağım. Normalde dış hava sensörü de almayı planlıyordum ama vaz geçtim yeni kombi aldığımda ona uygun olanı almayı düşünüyorum.

• haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Sana diye kendi mesajıma cevap yazmışım

Netten alsaydınız keşke, o zaman yeni seri gelirdi.
    Umarım sorun çıkarmaz. 6.5 sene oldu bizim ferroli kombiyi alalı, garantisi olmasa 300-500tl yerdi. 7 sene garantili, şimdi ferroli romeo termostat başka kombiye uyar mı? Denemek lazım
    Mrl 300 fr(mavi ekranlı) (225tl) ile kablolu Romeo(270tl) arasındayım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.