Şimdi Ara

Arkadaslar lütfen yardim ekran karti konusunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ati marka ekran kartim var ati radeon hd4870 1gb gddr5 .

ama son günlerde cok sıkıntı yaratıyor. Kac defa mavı ekran cıktı olmadı format attık son drıverını yukledım. Ama simdi de acaip sicak ekran karti degerlerim .

Acaip derecede fan calisiyor.4 gün önce cikarttim bir güzel temizledim cok pislik birikmisti. Geri taktim bu seferde dedigim gibi fan cok kuvvetli calismaya basladi.Bazen acilirken geri kapaniyor. Acaba yanlis birsey mi yaptim ne önerirsiniz?

simdiden cok tesekkürler.

Arkadaslar diger resmide ekledim.

Yardim Lütfen.:(

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• kasanın içindeki diger fanlarda çalışıyormu ? onlarıda kontrol edin bi ayrıca ekran kartının fanı duruyosa 90c çıkması gayet normal fanı söküp takarken kablolarına falan zarar vermiş olabilirsiniz onuda kontrol edin. veya sizle alakasız olarak fan bozuk olabilir fan degişitirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmr90

kasanın içindeki diger fanlarda çalışıyormu ? onlarıda kontrol edin bi ayrıca ekran kartının fanı duruyosa 90c çıkması gayet normal fanı söküp takarken kablolarına falan zarar vermiş olabilirsiniz onuda kontrol edin. veya sizle alakasız olarak fan bozuk olabilir fan degişitirin.

Yok fanlar calisiyor fanlarda bir sıkıntı yok. Bilmiyorum olmazsa tekrar kablolarını bır deneyeyim.
  • Soğutucuyu sök. Macunu yenile. Başka şansın yok.
  • muhtemelen soğutucuyu yanlış taktın veya yerine tam oturmadı

bu iş profesyonellik ister her önüne gelen pc parçaları ile oynayamaz dikkat isteyen bir iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Soğutucuyu sök. Macunu yenile. Başka şansın yok.

o zaman macun almak lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Micro 1618

muhtemelen soğutucuyu yanlış taktın veya yerine tam oturmadı

bu iş profesyonellik ister her önüne gelen pc parçaları ile oynayamaz dikkat isteyen bir iş

Eyvallah Ustad ,

zardımların ıcın cok saol tekrar sökme ısı gözüküzor bana :) Ama cok ta yabancısı degılım bu ısın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 sorunum var lütfen yardim edin
    geçen yıl önce açıldı
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    en uygun kredi karti onerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam oturmamıştır sök tekrar tak düzelir aynısı işlemcime oldu pc açılmadı bios da kalıp 85 derece diyordu
  • arkadaslar simdi 15 dakikadir kasanin kapagini actim suan sicaklik 91 dereceye kadar düstü ve fan artik cok yükses sekilde calismiyor.Sorun aradaki kremden kaynakli veya fandan mi .yoksa söküp tekrar mi toplayayim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan033 -- 13 Temmuz 2012; 22:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Tam oturmamıştır sök tekrar tak düzelir aynısı işlemcime oldu pc açılmadı bios da kalıp 85 derece diyordu

mesajini simdi gördüm arkadasim.Dedigini de deneyecem birazdan bakalim hayirlisi artik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan033

quote:

Tam oturmamıştır sök tekrar tak düzelir aynısı işlemcime oldu pc açılmadı bios da kalıp 85 derece diyordu

mesajini simdi gördüm arkadasim.Dedigini de deneyecem birazdan bakalim hayirlisi artik :)

Hadi bakalım
  • Diğer arkadaşların dediği gibi kartının soğutucusunu söküp eski macunu iyice temizle. Yerine tekrar termal macun sürüp soğutucuyu tekrar tak. Ayrıca, kasanın hava sirkülasyonu zayıfsa, onun da büyük etkisi olur ve hem kartın yüksek ısıda çalışır, hem de fanları çok ses yapar.

Kasanın marka/modeli ney peki?
  • quote:

arkadaslar simdi 15 dakikadir kasanin kapagini actim suan sicaklik 91 dereceye kadar düstü ve fan calismiyor.Sorun aradaki kremden kaynakli veya fandan mi .yoksa söküp tekrar mi toplayayim ?

fan çalışmıyor demişsin fanın kablosunu ekran kartının üstündeki yerine taktın mı takmadıysan çalışmaz zaten yada fanı bozmuş zarar vermiş olabilirsin ama inşallah birşey olmamıştır.
  • quote:

quote:

Özkan hocam, kartınıza macun sürerken yanındaki devrelere dikkat edin. AMD Nvidia gibi düz GPU yüzeyi yerine GPU arada devreler açık tercih ediyor, başınız ağrımasın. Dikkatlice ve kaydırıp macunu dağıtmadan vidalayın. Macunu da ince sürün.

• quote:

quote:

quote:

Hadi bakalım

henüz deneyemedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Diğer arkadaşların dediği gibi kartının soğutucusunu söküp eski macunu iyice temizle. Yerine tekrar termal macun sürüp soğutucuyu tekrar tak. Ayrıca, kasanın hava sirkülasyonu zayıfsa, onun da büyük etkisi olur ve hem kartın yüksek ısıda çalışır, hem de fanları çok ses yapar.

Kasanın marka/modeli ney peki?

kasa acer aspire m7720 gamer. Su son 3 güne kadar hic sıkıntı yasamamıstım. Ilk defa ekran kartinda bir problem oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonze

quote:

arkadaslar simdi 15 dakikadir kasanin kapagini actim suan sicaklik 91 dereceye kadar düstü ve fan calismiyor.Sorun aradaki kremden kaynakli veya fandan mi .yoksa söküp tekrar mi toplayayim ?

fan çalışmıyor demişsin fanın kablosunu ekran kartının üstündeki yerine taktın mı takmadıysan çalışmaz zaten yada fanı bozmuş zarar vermiş olabilirsin ama inşallah birşey olmamıştır.

Evet kusura bakmayin eksik yazmisim fan calismiyor derken ekran kartinin fani calisiyor ama sicaklik 95 derecedeki gibi devam vinnnnn seklinde degil sessiz calisiyor suan.Önceki halinde ki gibi calisiyor.beni üzmeden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

quote:

Özkan hocam, kartınıza macun sürerken yanındaki devrelere dikkat edin. AMD Nvidia gibi düz GPU yüzeyi yerine GPU arada devreler açık tercih ediyor, başınız ağrımasın. Dikkatlice ve kaydırıp macunu dağıtmadan vidalayın. Macunu da ince sürün.

Yarin ilk isim termal macun almak olacak sizin ve diger arkadaslairn dedigi gibi peki sürerken parmagimizla sürsek te oluyor di mi yoksa bir arac mi lazim :)

• quote:

Yarin ilk isim termal macun almak olacak sizin ve diger arkadaslairn dedigi gibi peki sürerken parmagimizla sürsek te oluyor di mi yoksa bir arac mi lazim :)

Neyle sürdüğünün çok önemi yok ama FilozofTR'nin dediği gibi ince sürmen gerek. Ancak, jelatin gibi de değil tabi. GPU'nun yüzeyi görünmeyecek kadar çok, soğutucuyu takıpta vidalarını sıktığında kenarlardan taşmayacak kadar az.

quote:

kasa acer aspire m7720 gamer. Su son 3 güne kadar hic sıkıntı yasamamıstım. Ilk defa ekran kartinda bir problem oluyor.

Kasadaki hava sirkülasyonu ne kadar yüksekse, kartın ve diğer parçaların çalışma sıcaklığı ters orantıyla bir o kadar düşer. Eğer soğutucunu macunu yenileyip taktıktan sonra da yüksek ısı sorunun devam edecek olursa, kasandaki fanların yerine performans fanı alıp takarsan, hava sirkülasyonunda bariz artış elde edersin ve buna bağlı olarak da ekran kartının yükteki ısısı da düşecektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

quote:

mercimek tanesi kadar sürsen yeter fazlasıda zararlı çünkü fan işi ise olmazsa ucuza bi soğutucu alırsın kartından vazgeçmek istemiyorsan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.