Şimdi Ara

Arona-Captur-2008 Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde 2015 model Clio 4 1.2T 120bg Icon araç var. Bunu satarak ustune birseyler koyup bir arac almak istiyorum.

Sıfır olarak 2019 model almayi planliyorum.
    Maksimum 160-165 bin TL civari olabilir.

Ilk etapta C-Suv pahali geldigi icin bu fiyat araliginda uygun olarak buldugum B-Suv araclara bakiyorum. Gozume carpan 3 model oldu.

- Seat Arona
    - Renault Captur
    - Peugeot 2008

Aile araci olarak alacagim. Cok genis olmasa da orta genislikte olmasi iyi olur.
    Donanim olarak konfor ve guvenlik acilarindan dolu bir arac bakiyorum. Bu dediklerimden birisini alirsam en ust donanima bakacagim.

Gelelim sorularima:

1- Sizce bunlarin birbirine gore artıları ve eksileri neler olur?

2- Direkt olarak tavsiye edeceginiz yada asla tavsiye etmeyeceginiz bir model var mi? Bunlar disinda da olabilir.

3- B-Suv dusunuyorum biraz yuksekten kullanayim, kompakt olsun vs sebeplerle. Yol tutusu, konforu vs deger mi? Yada bu saydigim modelleri almaya deger mi?

4- Degmez diyenler olursa C segment (tercihen hatchback) tavsiyesi olan var midir?

Cok arastirdim ama birilerine sormadan galiba isin icinden cikamayacagim.

Bilgisi ve tavsiyesi olan arkadaslar yazabilirlerse cok sevinirim.

Tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunların yerine herhangi bir C segmenti alabilirsiniz.B ü segmente bu paralar çok fazla.Kullandığınız araca yükseklik dışında bir artısı yok.Oda az bir fark.

• Kona alırdım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

Kona alırdım ben
    Ona da bakmistim aslinda guzel gibi. Ama orta halli de olsa piyasasi da olsun istiyorum. Kona'nin o yonden dezavantaji var sanki.

• icemy kullanıcısına yanıt
    Az da olsa yuksek olusu ve yukaridan kullanimin verdigi surus konforundan dolayi merakim olusmustu suv'lara. Kompkat tasarim ve genis bagaj da arti tabi.

Peki c segment icin sizin onereceginiz ne olurdu maks 165 bin civari icin?

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    308 varken 2008 aldım .C segment kesinlikle farklı.Öyle fazla yüksek sürüş durumuda yok.Captur ve aronanında farkı yoktur.
    Çok daha uygun fiyata 308 bulunabilir.
    160 bin tl vereceksiniz ve araçta konfor yalıtım olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 8 Kasım 2019; 21:18:39 >
  • mokka x ve crossland x e de bakabilirsiniz hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, ben de pejo 2008 var özet olarak söyleyeyim genel olarak memnunum fakat diğer modelleri bimiyorum ayrıntılı bilgi için forum da bölüm var oraya bakmanı tavsiye ederim, 160 bin civarı etmeyeceğini de eklemek isterim, 0 alıcam diyene 2. El tavsiye edilmez ama kıyas için yazayım 2016 model pejo 2008 dizel manuel 85-90 civarı bulabilirsiniz neredeyse yarı fiyatı, kolay gelsin.

• Kadjar Touch 1.3 TCe 140 bg şu an gidip bayiden alsanız aşağı yukarı 165 bin lira fiyat verir. captur icon yerine ben olsam tercih ederim.
  • icemy kullanıcısına yanıt
    C segmentlere bakarken 308 de bakmistim mesela. Aslinda suvdan vazgecersem yine seceneklerime girer. Ama 2019 araclarda bi tuhaflik var. Bir cok marka sadece baz donanimi getirtiyor nedense. Orta yada ust donanim yok çoğunda.

Baska konulari okudukca B-Suv'dan uzaklasmaya da basladim sanki. C hatchback oneriliyor cpgu yerde.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Crossland x bakmistim fakat fiyatlar beklentimin ustunde kaldi maalesef.

• Bobera10 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bilgi icin tesekkurler. Dogrusu ben ötv'siz alacagim icin sifir bakiyorum.

Siz peki hic sorun cektiniz mi yada pisman oldugunuz oldu mu 2008 icin? Konfor, kalite, ruzgar-trim sesleri, donanim vs acilarindan tavsiye eder misiniz?

Suv olarak b segment butceme uyuyor diye ozellille 2008 ve captur bakmistim.
    Burada ve baska bazi yerlerde yorumlari okudukça c segment hatchback mi bakmaya baslasam dedim.

Açıkçası çok üst segment araç kullanmadım, konfor yalıtım vb gibi konularda 2008 in kendi forumunda yazmıştım, b segment için ideal şartları sağlıyor. Eksileri var tabiki de ama segmente göre bence çok iyi, özellikle yakıt, bagaj gibi benim için önemli konularda tatmin ediyor, arka diz mesafesi biraz dar onun dışında beni rahatsız eden bir kısmı yok.

• Ecosport'a bakabilirsiniz daha makul fiyatları mevcut.
  • 2019 model alırsanız eski kasa olur captur ve 2008, ikiside yenilendi 2020'de yeni kasaları gelecek. bunları düşünürseniz bekleyin biraz yeni kasalarına bakın.
    şuan için B-SUV olarak hyundai kona dizel-otomatik fiyat/fayda olarak iyi duruyor, onada bi bakın derim.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Tavsiye icin tesekkurler hocam. Bakmistim fiyat daha makul cidden. Ama o degisik bagaj kapagi muhtemelen otoparkimda bagaji kullanmakta epey sorun cikartir gibi.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    2008 yeni kasasindan dolayi zaten direkt alayim diyememistim su an icin. Ama captur'u ozellikle sordum satilanlar zaten yeni kasa dediler. Gidip bakmadim dogrusu bayide ama israrla yeni kasa demeleri tuhaf gelmisti. Yeniler 2020 de mi gelirki?
    Bir de sene basi yine saglam bi zam yerler sanki. O yuzden cok da beklemek istemiyorum.

Hyundai Kona'ya da bir bakacağım.

Bu arada sonradan Opel Crossland X ve Suzuki Vitara da baktim. Her markanin ayri bir avantaj/dezavantaji var. Cok kararsiz kalıyorum haliyle.

yeni captur'un platformu yeni clio5 ile aynı olduğu için onlar seneye clio5 ile beraber gelecek diye biliyorum hocam. satış temsilcisi yeni kasa diye önceki kasanın makyajlı hâlini kastediyor sanırım nitekim hem sarı sitede hemde renonun resmi sitesinde gördüğüm 2019 model captur'lar yeni kasa değil. herhalde yeni kasa gelmiş olsa resmi sitesini yenilemiş olurlardı diye düşünüyorum hocam.

Renault
    Captur İç ve Dış Tasarım | Renault Türkiye
    https://www.renault.com.tr/araclar/binek-araclar/renault-captur-ph2/tasarim.html

yeni captur'un tasarımı böyle;
    Arona-Captur-2008 Karşılaştırma

- birde siteye bakarken 2019 modellerin fiyatlarıda gözüme çarptı, 1.5dci dizel-otomatik (90hp-220nM) touch paket araç için 156bin yazıyor, bunu görünce hyundai kona'ya daha çok ısındım, kona'yı 1.6 dizel-otomatik (136hp-300nM. motoru 1buçuk kat daha güçlü) style paket olarak 155bine veriyorlar.
    captur clio altyapısına sahip olduğu için arka kısım ve genel olarak iç hacmi konaya göre daha dar-basık kalıyo hocam.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Daha once bir arkadas daha oneemisti Kona'yi. Piyasasi daha kotu olur diye dogrusu isinamamistim. Siz de tekrar diyince yine baktim da aracin tasarimi fln baya guzel bence. Donanim özellikleri de Elite Smart pakette baya baya iyiymis. Tabi fiyat 170 binlere cikiyor bu durumda.

Fiyat 170lere cikinca da emin olamiyorum hala.
    Hyundai Kona guzel ama Honda Civic parasina gelecek nerdeyse. Keske biraz fiyatta da fark olsa o zaman tereddut etmezdim. B-Suv mu C mi buna karar verebilirsem aracimi galiba secmis olacagim. Ikisi de guzelmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

Ona da bakmistim aslinda guzel gibi. Ama orta halli de olsa piyasasi da olsun istiyorum. Kona'nin o yonden dezavantaji var sanki.

Alıntıları Göster
    Yine bir piyasa konusu yine alakasız arabalar ciğerim arona captur 2008 bu arabaların piyasası YOK
    Piyasa suvu qasqhai juke tiguan senin kafan daha çok karışır demedi deme piyasa suvu ve arona haykırdım ahahaha

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.