< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4N68T-MV2 -- 31 Aralık 2017; 10:50:18 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4N68T-MV2 -- 31 Aralık 2017; 10:50:18 > |
bide 110 bini faize koyup aylık akbil alıp hesapla
|
Yılda 5 bin yapıyorum dizel sıfır aldım. Dizelin sesi zevk veriyor. Bu kadar yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
|
Bizim ülkede 5 sene sonrası için hesap yapılmaz
|
Gene dizele parasi yetmeyenlerin açtığı tartıştığı bir konu,paran bolsa ve keyfi olarak benzinli alıyorsanız kimse bir şey diyemez ama arabaya 110 lira bütçe ayırıp genede benzinli almak büyük saçmalık . Satarken dizeli benzinli fiyatına satan bir ahmak bulursanız sizin hesaplariniz doğru
|
2 adet benzinli aracım var.
ayrıca yazıyı okumadınız sanırım. Dizeli 15.000 daha pahalıya satmış dedim. |
Guzel ozetlemissiniz.
Yilda 5000km bile yapmayip dizel almak isteyen tanidiklarim var neymis az yakiyormus.Malsef bu bilgiyi genel topluma aktarmak zor.Sadece arabam az yaksin psikolojisinde olmak icin fazladan 20bin liraya kadar verecek insanlar var. Edit: Hala parasi olmadigi icin dizel alamayanlar yaziyor diyen arkadaslar olmus yukarida tamda bahsetmek istedigim kesim bunlar. Edit2:Araci satmak icin degil binmek icin alanlar icin birsey degismiyor 20 bin verip dizel almayan tabiki daha az rakama veriyor ikinci elde.Dizel-benzinli farki nasil sifirda varsa ikinci eldede olucak yeni birsey gibi yansitmayin. |
İyi ama dizelin vergisiz fiyatı benzinlinin vergisiz fiyatından fazla. Vergiler eklenince de ayni şey oluyor. Dizeli daha çok satılıyorsa daha çok vergi getirmek demek oluyor. Yanlış mıyım
Hocam hem şu var. Gider 90 bine benzinli makineyi alır üstüne bide bunun benzin parası var. Dizeli 100 bine alır yakıt masrafı az olur. İnsanların doğayı düşünecek hali kalmadı önce cebi düşünüyoruz maalesef. İlle de benzinli dersek Amerika vs Türkiye yapalım. Düşünün Türkiye de bulunan tüm arabalar 1.6 benzinli doğa çok temiz olur. Fakat Amerika'ya bakalım Türkiye nin kralı passat dahi orada 3.5 motor. Şimdi söyleyin ortalama 1.6 motor dizel karışık bulunan Türkiye mi daha kirli 3.0 motordan aşağı olmayan Amerika mı? Ondan sonra da iklim değişikliği konferansı yaparlar. İçine ederle sonra başkalarını suçlarlar amerika da değişik yer tabi. |
Adam yazmış açıkça. Hesabı da ortada. Dizelin ciddi anlamda avantajı kalmadı. Bir de fakir muhabbeti yapmışlar kimisi motor sesi demiş güldüm okurken. Dizel arabaya binip binmeyeni eziklemek de ancak bizim halkımıza özgü.
Dizel = kötü yakıt = çevreye daha büyük zarar = saçma sapan gürültü (motor sesi güzel demeyin nolur) = artmış bakım maliyetleri = göreceli olarak düşük motor ömrü Yıl olmuş 2018, önümüzdeki yılda ülkesine dizel araba sokmayı yasaklayan, elektrikli araçlara yönelimi hızlandıran politikalar varken biz burada dizel övüyoruz. Bi de mümkünse 200bin km'de dizel ve benzinli araçları karşılaştıralım. Hem aptal gibi daha pahalıya alıp hem de benzine ek olarak ödeyeceğiniz Turbo(benzinli motorlarda da var biliyorum sakin olun, ancak benzinli olanlarda daha düşük basınçla çalışanların aksine dizelde basınç daha yüksektir daha çabuk yorulur), enjektör, mazot pompası masraflarını da düşününce... Neyse. Bu arada büyük hacim dizel kullanıcısıyım. |
Para her sene neredeyse %20 değer kaybediyor, peki bu parayı kim yiyor, nereye gidiyor? O haram değil mi?
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 31 Aralık 2017; 22:12:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Aralık 2017; 10:11:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |