5kişiyle yaptıklarını şu an 1 kişi olarak yapamıyorum diye kıyaslamışsın. Sencede saçma değil mi? 5 lirayla 90larda bile tost ve cips, kola alamazdın zaten. Boş yapmışsın kusura bakma < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
artık insanı çıldırtan pahalılık (12. sayfa)

-
-
carfurda cola ve fanta 6 tl ındıdırım var 2,5lt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya yazmayım diyorumda her şeyin en uç noktasını yazmışsınız. 500 e ayakkabı tşört 100 dersen sana 50bin lira maaş bile yetmez. Sorsak 10bin almıyorsundur. Ay sonunu nasıl getiriyorsun hayret valla.
Peşin not: muhalifim ama troll tarzı değil
Murphy Kanunları'na ters düşen karmaşık sistemlerden olan kültürler için ortaya konan kanun şöyledir: Belirli bir gelişme herhangi bir yerde ortaya çıkmadıysa, zaten bu durumda mümkün değilmiş demektir. 2015 yılından beri ekonominin kötü gittiğini düşünürsek, 2023 yılına kadar böyle devam edecektir. Ne zaman başkanlık sisteminden çıkıp tekrar parlementer sisteme geri döneriz, ciddi sözde olmayan hukuk ve insan hakları reformları yapılır o zaman yatırımcılar ve ülkeler bişeylerin değiştiğini görür ve ülkeye ciddi ekonomik destek ve yatırımlar yaparlar. İşte o zaman bu hayat pahalılığı ortadan tamamen kalkmasa bile hafifler ve sonraki yıllar kalkabilir. Bunların olması için de önümüzde epey uzun yıllar var. Lego parçalarını kolay bozarsınız ama tekrar birleştirmek istediğiniz de zaman alacaktır. Bu da öyle bir şey.
paramızın değeri yok ne yazık ki arkadaşlar. hammadde olarak dışa bağımlıyız, döviz kuru da yüksek olduğu için ülkenin belini büküyor ve haliyle ota voka zam geliyor.
ancak unutulmamalıdır ki, ekonomi bir bilimdir !! imam hatip mezunları ile inşallah ve maşallah nidaları ile yürütülemez.
-
-
Bunu böyle olacağı yıllar önce insanlar bağırarak söyledi. Balon du ve patladı.
Şimdi dış ve iç olaylara sığınıyorlarda kardeş adama sorarlar bu ülkenin dış ve iç gündemi ne zmaan toz pembe oldu her zaman sorunluydu zaten.
Ayrıca Erdoğan'ın kendi sözü var dış güçler falan diye
-
Mustehaktir Bizim gibi toplumlara bu zamlar
Ne demiştim aylar önce bu ülke sovyetlerin dağılmış halinin daha dibini yaşayacak. Ahlak biticek. Açlık tavan yapınca, din imanda kalmayacak.
Bunlar iyi günler ,bu günleri bile arayacak insanlar
-
Hesap edelim o halde. Tost ayran 3,5tl geriye kalır 1,5*5=7,5 TL 5 kişi olunca da alamıyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen ay elime 28.5 K para geçti (maaş al sat vs dahil) kıçı kırık bom boş bi Corolla alabildim. Ev almak istiyorum ama 1+1 evi minimum 3 sene de alabiliyorum. Yaşım 30. 3+1 Evi bu faizle 10 yıldan önce alamam. Kazık çakmaya gelmedim sonuçta sokayım evine hastalık var dünyanın bin bir türlü hali var.
Bence herkes olabildikçe sağlığını korusun bi yerde belki voleyi vururuz. Sağlık yoksa hiç bi şey yok. -
2022 de bir erken seçim ve makul, aklı selim, hayalperestlikten uzak bir iktidarin isbasina gelmesi ile 2023- 2024 gibi ciddi ciddi toparlanilabilir. Türkiye de artik Akp devri bitti diye düsünüyorum nacizane.
-
spor ayakkabılar indirimsiz 500-600 tl indirimle 350-400e düşüyor ki internette gördüğün 350 liralık spor ayakkabıları mağazasında o fiyata bulamazsın. Tişörtler de aynı para avrupada amerikada lcw seviyesinde bile olmayan inditex grubundaki markalar burda bir kazağı 250-300e tişörtleri 100-150den satıyolar.
Sadece ülkemizde değil bu pahalılık dünya genelindede bu şekilde malesef
Özellikle hammadde
Geçen yıl ekim ayında 1800$ olan ABS isimli plastik hammaddenin ton fiyatı şuan 3800$
Geçen yıl 1 paletin yurtdışından geliş nakliye fiyatı 350$ iken şuan 1500$
Geçen yıl 8₺ ye yaptırdığımız strafor şuan 12₺
Geçen yıl 18₺ ye kestirdiğimiz bir metal sac şuan 35₺
Geçen yıl birçok ürüne %20-30 ilave gümrük vergisi getirildi
Grçen yıl %12-14 olan finansman maliyeti şimdi %23-25
Geçen yıl 7.000₺m2 maliyeti olan bir işyeri satınalma maliyeti aynı inşaatta şuan 11.000₺/m2
Bu liste uzar gider
Gerçekten üretenin, ithal edenin, alıp satanın ve finalde tüketenin Allah yardımcısı olsun -
Aynen öyle basiyorlar yeşilliği tavuğu koklatiyorlar 20 gr
Umudum kalmadiii şu fanii dunyadaaa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herşey pahalı. Markete gitmeye korkar oldum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X