Şimdi Ara

artık insanı çıldırtan pahalılık (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
521 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence her şeyimiz 4/4 lük ama vatandaşımız nankör

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

Bunu diyen hobi olarak sağ eliyle kendini tatmin ediyordur beleşe.

Alıntıları Göster
    adam aklınca şunu demeye getiriyo: hobi demek kendim bişeyler yapmak demektir, mesela kartonu-yapıştırıcıyı alıp kendin maket yapmak bir hobidir ama 2000TL'ya bisiklet satın alıp kullanmak tüketimdir (arkadaşın kafasına göre)

ben de diyorum ki: bu mantıkla o zaman senin evinde oturup da kartonu-yapıştırıcıyı alıp maket yapman da tüketim oluyo. çünkü oturmak için bi ev satın alıyosun ya da kiralıyosun. o aktiviteyi yapabilmek için karnını doyuruyorsun. karton-makas-yapıştırıcı da parayla alınıyo ve oturduğun masa-saldalye de.

yani: "işin içinde para ile satın alınan ürün varsa, o aktiviye hobi olamaz" mantığı sakat bi mantık, çünkü aslında her şey para. yaşamak = para.

bir de: "bir bisiklete 2000TL verecek kadar zenginsiniz" diyen mallar var. ulan o bisiklet normalde zaten 250-300 birim para olmalıydı, çünkü o bisiklet değersiz bişey zaten yav, ama ülkenin gerilemesinden dolayı biz o değersiz bisiklete 2000TL ödemek zorunda kalıyoz. sen ise, ülkeyi du duruma getirenleri eleştireceğine, kalkıyosun: "ooo değersiz bi bisiklete 2000TL ödüyolar, bunlar zengin!" diyosun. markette enginar kökü 6 TL olmuş. o zaman enginar yemeyi düşünen herhangi biri de zengin bu kafaya göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceden araba inceleme videosu izleyip mutlu oluyordum şuan araba reklamı bile görünce miğdem bulanıyor öfkeleniyorum. 3 ay peşpeşe 900 lira doğalgaz geldi. Gerekli gereksiz herşey ateş pahası araba da olmayı versin diyelim lüks diyelim sineye çekelim desek de temel zorunlu ihtiyaçlar bile karşılanamıyor. Yine de şükür etmekten başka çare yok. Şükür de Allah'a karşı yanlış anlaşılmasın hükümete karşı değil insanlar nasıl hak ediyorsa öyle yönetiliyor. Gariban bizler de kurunun yanında yanıyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Sata sata bitti bitti. Bizim gibi mühendisler de gidince tekrar fabrika kurup üretim yapacak ADAM DA kalmayacağı için zor düzelir. Anladik gelmişsiniz biyerle birkaç selam la. Sorun yok.

• Sonumuz nereye gidiyor ola ki https://bcvc.live/UUyf0el

• Ben öylesine bir serzenişte bulunmuştum max 2-3 cevap gelir diyordum ama şu an konu forumda en üst sırada herkes yorumlarda isyan ediyor durum gerçekten vahim

• Markete her girdiğimde fiyatlar +%25 %10 %20 artmış oluyor..nereye kadar artık?

• Müstehak.

• quote:

Orijinalden alıntı: winuae

Çocuklar için ama yinede Ozmo alıyorum, çikolatası çok güzel tavsiye ederim

Ben biraz daha geleneksel kafadayim hocam. Ozmo yediğimi hatırlamıyorum daha önce artık insanı çıldırtan pahalılık 

Yanlış bilmiyorsam ozmo yumurta çikolata değil mi zaten? Hani küçükken yediğimiz, içinden oyuncak çıkan şeyler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene önce 300 TL'ye aldığım Tefal actrfy fritoz 1900 TL
    Yine Tchibo expresso kahve Makinesi 150 idi şu an baktım 1500tl
    Delonghi dondurma makinesi (çocuklar sağlıklı dondurma yesin diye) 800 TL idi şuan 5500 TL
    Rakamlar özetliyor.
    2 kişi çalışıyoruz 4 kişiyiz benim gelirim iyi forum sayesinde
    Bundan 3 sene öncesi fiyatları ile alışveriş yapıyorum
    Kenara para koymadigim ay yok .
    Ama okadar çok kasmaya alışmışım ki iğnenin hesabıni yapıyorum
    Bu alışkanlık oldu (param var çoğunun yapamadığı birikimi de yapıyorum ama 2 sene. Önce 300 bin olan daire şuan 600-700 bin
    Birikim yukseksede para pul olmuş .
    üzülüyorum asgari ucretli insanlara kiracılar a Allah yardım etsin yaşam çok zor
    Bizi bu hale getiren mevcut hükümet tır net.
    Artık umursamıyor um altta kalanın canı çıkacak yapacak bişi yok 2023 e de daha çok var bu haramzedeler erken seçim vs de yapmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanlarının ahlaki kalitesi belli olan bu ülke,

hiç bir zaman abat olamayacak ve böyle devam edecektir,

boş düşünceleri bırakın ve işlerinizi ona göre yapın.

"Hayatta iyi şeyler olmaz " LP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 25 Nisan 2021; 5:8:45 >
  • "çıldırtan pahalılık" ifadesi bana çok abartı geldi.

İftar sonrası keyif çayı için...

• quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Açıkçası almak istediğim o kadar şey birikti ki ben inatla almıyorum.. Niye alim ki ? Biz aldıkça indirim filanda gelmez zaten kimse yanlış anlamasın n11 iPhone kampanyası yapıyor 10 dk sonra bakıyorum stok tükendi.. Yani bazı şeyleri de hakkediyoruz.. örnek veriyorum hırsızın teki çocukta iPhone en son modelini görüyor metrobüsten eve kadar takip ediyor sote bir yerde bıçağı yapıştırıp iPhone alıyor gidip satıyor ülke öyle bir hale geldi ki pahalı telefon kullanmak bile riskli oldu almayın kardeşim kimse hiç birşey almasın. Yurtdışında olsa insanlar protesto eder almaz bizimkiler sürekli kredi karta yükleniyor ne gerek var.. Çok çok ihtiyacım olmadığı birşeyi asla almam şu zamanda belki daha da pahalı olucak döviz uçuyor belki Euro bundan sonra 15-16 seviyelerine kadar cikicak duruma geldi ama ben inatla almicam ben almadıkça benim gibi insanlarda almadikca bu fiyatlar düşer düşmeye mecbur kalır fakat gel gelelim insanlar buna rağmen deli gibi elektronik alışverişi yapıyor. Zamanında 800 TL olan ürün olmuş 3000 TL

Türkiye gelir adaletsizliğinin en yüksek olduğu ülke. Bu yüzden böyle durumlar normal.

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Neden fakir olduğunu o kadar güzel ifade etmişsin ki, ağzım açık okudum, almayınca özellikle de elektronik fiyatları mı düşecek, yani TL'nin değeri mi artacak? Mesela Iphone ABD'de 1000 usd iken bizde de örneğin 1000-2000 lira gibi olur mu? haha

Örneğin Afrika'da açlıkla mücadele eden bir ülke insanları iphone almazsa fiyatını halkın ulaşabileceği seviyeye çektirebilir mi?

Sonuç itibariyle paranın değeri düştü ve fakirleştin, ne yaparsan yap arttıramazsın, Düzelmesi için en az 15-20 yıllık süreye ve aklı başına ekonomi politikalarına ihtiyaç var.

Devlet ithal ürünlerin hiç birini almanı istemiyor, bu çılgın vergilerin sebebi o, ülkede dolar kalmadı, aldığın her ithal ürün biraz daha doların gitmesi anlamına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

geçen gün beyni yıkanmış elemanın biri böyle konulara tepki gösterip: "para ile alınan şeylerle hobi olmaz, siz para harcama meraklısısınız ve hobi diye bahane uyduruyonuz" demişti. bisiklet ve kitap örneği verince de: "onlar hobi olamaz, hobi kendin yaptığın şeydir, para ile alınan hiçbir şeyle hobi yapılmaz" demişti.

bu ülkede zenginlerin yatlarının yakıtına vergi yok ama bisiklet lastiğinin yamasına ÖTV var, bisikletin kendisi dahil her şeyine ÖTV var, ve beyni yıkanmış bir yaratık bize bisikleti bile çok görüyor.

hayatında gördüğün her şey parayladır. hobi para harcamadan yapılır demek beyinsizliktir. sokağa çıkıp yürüyeyim desen bunun için bile önce karnını doyurmaya ihtiyacın var ve bugün %99 evde kendi yaptığı yemeği yiyen ben bile markete deli gibi paralar vermek zorunda kalıyorum çünkü her şey çok pahalı. bir enginar kökü 6TL.

hocam o yorumun linkini verebilir misiniz, kimmiş o gerizekalı çok merak ettim

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

Her ay ayakkabı alın mı dedim? Bunları alırsan para dayanmaz demiştim. Gidip her yerde yemek yemezsin. En lüksünden yer içersiin doğal olarak ve harcaman 50 bini bulur. Skechers alma, nike al 300 400tl ye. Puma al, flo dan al bunları. Ölmüyorsun alınca. Gidip 800e ayakkabı alıyorsan 15liraya pide yemezsin. 50liralık yere gidersin. E o zaman para yetmez. Çıtayı yükselteceksek benimde acun gibi jetim yok. Ve evet hayat çok pahallı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın ülkeyi kurtarma edebiyatını, 15-20 yıl sonra suriyeliler osmanlıdaki azınlıklar gibi azınlık hakları ister bu ülke daha da boka gider, akp ülkesinden kaçmamız lazım. İrtica etme yolu veya insan kaçakçılığı yapan akpli belediyelerden haberim olsa direk giderdim. Keşke hala yapılsa da pm gelse.

• Kitabdar kullanıcısına yanıt
    Nescafe gold fiyatları can yakıyor. Bimin vip kahvesi de berbat. Ama hepimizin hayatı starbakstan jacobstan chibo dan bimin vip kahvesine düşmüş gibi. Alım gücü tepetaklak oldu. Ama hala iyi olduğumuzu söyleyenler bizi 2001 ile kıyaslıyor. Ulan 5 yıl öncesiyle kiyaslayacak bir kul yok mu. 5 yıldaki erimenin haddini hesabını bir Allahın kulu hesaplasin yav.

• bırak hobiyi falan artık yeme içme bile lüks oldu hayatta kaldığımıza şükrediyoruz

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.