Her ay ayakkabı ve tişört almıyorsun, verdiğin örnek saçma olmuş. Hangi markaları kullanıyorsun ayrıca merak ettim. Daha yeni tişört aldım pierre cardin ve jack&jones'tan 80-100 verdim tanesine 6 tane aldım 500 liraya. Spor ayakkabı baktım skecherstan 800tl falandı vazgeçtim almadım indirim bekliyorum. Fiyatlar böyle maalesef bir abartı göremedim ben gidip prada'dan versace'den giyinmiyoruz sonuçta < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 25 Nisan 2021; 0:7:47 > |
artık insanı çıldırtan pahalılık (13. sayfa)
-
-
Teknoloji olmasa bu hayat nasıl geçer bilmiyorum. Hani diyorsun ya 2 roman alacağım alamıyorum diye, üniversite bitti biteli elime citli yapraklı kitap alamadım. PDF ile gözlerimi bozuyorum günden güne ama hiç olmazsa okuyabiliyoruz. Hakeza iyi ki PlayStation var kendimi bildim bileli pc toplamaya para yetmiyor konsol alıp kardeşlikle oyun oynamaya çalışıyoruz.
İş yok, ev araba birikim hiçbir şey yok. 2 senedir psikolojim çok kötüydü bazı şeyleri düşünmemeye çalışıp kafamdan savarak içimi ferah tutmaya çalışıyorum. Annem babam emekli, evden dışarı adım atmamamıza, sadece yiyecek içecek alıp kendi karnımızı doyurma şeklinde yaşamamıza rağmen yetmiyor, borçlu oluyoruz. Çok zor, Allah dürüstlük ve iyilikle yaşamaya çalışan herkese sabır ve yardım ihsan eylesin...
-
Markete gitmeye korkuyorum ben.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2016 martta arabaya lastik almıştım
Araba aynı lastik ebadı aynı
O gün 155tl idi tanesi
Bu gün 400tl tanesi
5 yıl sonunda artış %250
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de eskisine göre daha az şeker yiyorum eskisi gibi sevmiyorum sanıyordum.
Eskiden çok canım isterdi Ülker çikolatalı gofret'i şimdi yanından bile geçmiyorum meğer benden kaynaklı değilmiş eskisine göre kalitesi düşmüş.
quote:
Orijinalden alıntı: CaptainTsubasa483
Bir şey diyeyim inanir misiniz daha 30 yaşındayim pazartesi psikoloğa gidecegim artik antidepressant kullanmadan atlatamayacagim haber izlemeye sokak röportajı izlemeye Twitter a girmeye dayanamıyorum, markete gidiyorum dünya para olmuş kaşar falan güneş kremi nivea gecen sene 45 e aldim bu sene 120 lira bir çok yerde cidden dayanamıyorum yılların yorgunluğu kafaya takmasi nefesim daraliyor allaha şükür sağlığım yerinde maaşım iyi aç açıkta değilim ama hiçbir lüksüm yok ki ne hayallerim vardı kari koca köşeye para koyamaz olduk...
Ben zaten fiyatlardaki artışın planlı programlı bir zihinsel çöküş için gerçekleştirildiğini düşünüyorum, sahte refah dönemleri de dahil olmak üzere toplumu ellerinin içine aldılar, toplum mühendisliğiyle olabilecek en bademli en pis haliyle istenilen forma sokmaya çalışıyorlar
O Nivea ürünleri örneğinizi daha önce ben vermiştim. Ben Almanya hayranıyım ama özellikle Alman gurbetçileri bu ürünleri getirip kullanarak çok kaotik paradokslar yaratıyorlar, çevrenize bakın mutlaka kaka evliliklerin birisiyle ailenize girmiş bu tür gurbetçilerden bulursunuz. Nasıl bir devlet anlayışıyla yönetiliyoruz hala kaidelerini çözebilmiş değilim, bakıyorum allahın zibidisi kırosu gurbetçi diye elitist davranıyor diğerlerine, yürek çarpıyor güm güm
Nedense en iyi gurbetçi bile sizinle konuşurken Almanya'da Alman kalmadı diyor, nasıl bir rezalet bu anlamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 25 Nisan 2021; 0:32:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her seçim sonrası gene nasıl koyduk demediğiniz zaman, yapılan yanlışları objektif şekilde sorgulamayı öğrendiğiniz zaman herşey düzelir. -
Neden söyleyim görünürde işleyen sistemin altında dönen çok farklı çarklar var ve tüm ülke askerlere şelale. Faşizmin doruklarındalar şu an, dünyaya hiçbir faydası olmadığı gibi toplumun sırtına yük bir cerahattır Türk ordusu. Bir de unutmayın Müslüman falan değiller, Müslümanlık da üzerimize yapıştırılmış kara bir lekedir, hepsi Katolik kilisesine çalışır ve bundan hiç utanmazlar, yaşayıp giderler öyle, sistemleri dağılmasın diye yapmayacakları şey yoktur...quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
en ufak laf edene fetocu hayin pekaka lı diye ötekileştirilip kafasına vuruluyor :))
bide resmen kıyı kesimden oy alamadığı için kıyı kesimin kazancı direk baltalanıyor mesela antalya barlarıyla ünlü bi şehir 3 liralık bira 12 lira e bunu esnaf 20tl ye satmak zorunda kalıyo sinek avlıyo sonra bu kaostan taaa belkide tokattaki efes fabrikasında çalışan işci etkileniyor bu nasıl iştir çok merak ediyorum. gurcistan sınırsıında adamlar kendi bakkalından yeni rakı alıyor 100 liraya 120 liraya sınırdan türklere satıyorlar :DDDD düşünebiliyormusunuz en basit garip olaylar diyecek hiç bir şey yokk
gördüğümde şaşırdıgım bir diğer olay ise almanyada efes bira 0.29cent biranın türkiyeden almanyaya gelişi + vergisi + kar marjıyla birlikte tl ye çevirdigimizde 3 lira yapıyor :) gerçekten çok garip
ukraynada bile ekonomisi berbat durumda ama insanlar araba,et,alkol alabiliyor bu kadar çılgınca bi vergilendirme yok bi süre italyada yaşadım ordada aynı durumda neden bizim ülkemizde böyle?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Marlboro edge den - adıyaman tütüne
nvidia 1650s den - hd 7850 ye
2012 citroen den - 92 model opel e
iphone 7 plus tan - j7 prime a
eagle dan - browning e düştüm. Böle böle evden çadıra kadar gider bu mevzu anasını sattııımın ülkesinde. Birlik olup abd ye yada avrupaya mı gitsek. El ele verip her türlü geçinir kazanırız beyler.
-
Türkiye çok ucuz. Tatilde geliyoruz anavatana istediğimiz şeyi alıyoruz. Çok kıskanıyoruz sizdeki bu ucuzluğu
-
Çevremde normal paket sigara içen adam kalmadı, ben dahil herkes tütün sarıyor.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
geçen gün beyni yıkanmış elemanın biri böyle konulara tepki gösterip: "para ile alınan şeylerle hobi olmaz, siz para harcama meraklısısınız ve hobi diye bahane uyduruyonuz" demişti. bisiklet ve kitap örneği verince de: "onlar hobi olamaz, hobi kendin yaptığın şeydir, para ile alınan hiçbir şeyle hobi yapılmaz" demişti.
bu ülkede zenginlerin yatlarının yakıtına vergi yok ama bisiklet lastiğinin yamasına ÖTV var, bisikletin kendisi dahil her şeyine ÖTV var, ve beyni yıkanmış bir yaratık bize bisikleti bile çok görüyor.
hayatında gördüğün her şey parayladır. hobi para harcamadan yapılır demek beyinsizliktir. sokağa çıkıp yürüyeyim desen bunun için bile önce karnını doyurmaya ihtiyacın var ve bugün %99 evde kendi yaptığı yemeği yiyen ben bile markete deli gibi paralar vermek zorunda kalıyorum çünkü her şey çok pahalı. bir enginar kökü 6TL.Bunu diyen hobi olarak sağ eliyle kendini tatmin ediyordur beleşe.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen katılıyorum üstad. Tüm bunlari geçin sırf varya şu teknolojinin pahalılığı dâhi gençlerin tercihini yüzde 90 belirledi. Hayallerimizde bi abd olmak bile değil 2000 li yillara donelim dolar 1.40 olsun vallahi yeter ya . Baska biseye gerek yok kendi yağımızda kendi bugdayimizda kavrulalim bize yeter.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GalayevMarlboro edge den - adıyaman tütüne
nvidia 1650s den - hd 7850 ye
2012 citroen den - 92 model opel e
iphone 7 plus tan - j7 prime a
eagle dan - browning e düştüm. Böle böle evden çadıra kadar gider bu mevzu anasını sattııımın ülkesinde. Birlik olup abd ye yada avrupaya mı gitsek. El ele verip her türlü geçinir kazanırız beyler.
Benim ümidim de sizler gidince buranın düzeleceğini üstüne kurulu.
Yurt dışına gidenlerin çektiği vloglara bakınca iyi ki gitmişler diyorum.
Bu yönetimle maalesef bunlar daha iyi günlerimiz.
Damatta süreci hızlandırdı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X