< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
artık insanı çıldırtan pahalılık (15. sayfa)
-
-
Amazon listem inanılmaz pahalılanıyor.
Saçma sapan ürünler minimum yüzde 10 yüzde 10
Amazon dış güç
Yersen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2010'ların başında ben henüz sadece üniversite öğrencisiyken ailemizden ya da çevremizden sıklıkla ''bunlar henüz iyi günlerimiz çember git gide bize doğru daralıyor.'' söylemleri duyar ancak o yaşların getirmiş olduğu toylukla pek anlamaz ya da kafa yormazdık. Ancak artık 30'lu yaşlara merdiven dayamış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çemberin artık bize doğru daralmadığını çünkü o çemberin kırıldığını yani Türkçesi artık orta sınıf diye bir şeyinde kalmadığını sadece SAİR NEDENLER İLE ZENGİNLEŞEN çok zenginlerin ve GEÇİNMEYE ÇABALAYAN diğerlerinin olduğu bir ülke haline geldik. Bugünden şöyle geçmişe bir dönüp baktığımda bilhassa 2007'den itibaren ülkece yaptığımız birçok seçim ve referandum tercihleri neticesinde bugünlerin ne yazık ki tesadüf olmadığını düşünüyorum. Yani özetle, tercihlerimizin sonuçlarını görüyor ve toplum olarak şuan hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz. İçinde bulunduğumuz her durumda bunun doğal bir sonucu.
-
Geçen YDS kitapları araştıyordum. Kelimesiz Asla diye bir kitap var bilirsiniz. Türkiye şartları da aklıma geldikçe beynimde dönen tek cümle.
"Kuponsuz Asla"
-
Bu fiyat pahalılığı az bile. Herşeyin 10 katı fiyatı üzerinde fiyatlandırma yapılmadığı sürece kimsenin gözü açılmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tam hatırlamıyorum ki konunun adını, tarayıcı geçmişinden falan aramam lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CaptainErturan
Bu fiyat pahalılığı az bile. Herşeyin 10 katı fiyatı üzerinde fiyatlandırma yapılmadığı sürece kimsenin gözü açılmaz.Az kaldı o zaman, geldiklerinde dolar 1tl di şu an 8.50 tl
Eskiden fakir olunmasına rağmen gözümüz bağlanabiliyordu, şimdi insanlar daha uyanık olduğundan vur allah vur yapıyorlar halka, hem fakirlik hem de örtülü bir şiddet, kafaya vurma var. Her şey insanın üzerine üzerine geliyor...quote:
Orijinalden alıntı: Kitabdar
Ben öylesine bir serzenişte bulunmuştum max 2-3 cevap gelir diyordum ama şu an konu forumda en üst sırada herkes yorumlarda isyan ediyor durum gerçekten vahim
Teoman'ın paramparça adlı bir şarkısı vardı o aklıma geliyor, sözlerine bakın ne kadar güzelmiş:
Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor...
Artık teknoloji ile zaman daha da hızlı akarken buradaki geri kalmışlıklar, durmuş zaman insanı sinsi sinsi çürütüyor Türkler çok rezil bir şey anlatılmaz yaşıyoruz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Silinebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 26 Nisan 2021; 15:49:33 >
İşte en insani duygulardan birisi rasyonellik, doğrusallık. Giysiye para verip evde çöpten topladıklarınızı yiyemezsiniz, insan sıkılır ve utanır. Aynı şekilde Acun Ilıcalı için de yalayıp yutsun afiyet olsun, canım mememi sana tutayım benim sütümü de iç diyemiyorsunuz, olmuyor olmuyor olmuyorquote:
Orijinalden alıntı: Musty86Her ay ayakkabı alın mı dedim? Bunları alırsan para dayanmaz demiştim. Gidip her yerde yemek yemezsin. En lüksünden yer içersiin doğal olarak ve harcaman 50 bini bulur. Skechers alma, nike al 300 400tl ye. Puma al, flo dan al bunları. Ölmüyorsun alınca. Gidip 800e ayakkabı alıyorsan 15liraya pide yemezsin. 50liralık yere gidersin. E o zaman para yetmez. Çıtayı yükselteceksek benimde acun gibi jetim yok. Ve evet hayat çok pahallı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yarın kırtasiyeden 1 liraya kalem al ertesi gün 2 lira. yatırımdır... -
Bana göre pahalı değil hiçbirşey vatandaşın fazla gıda ya da ev araba almakla ne işi var makarnam patates ve soğanımla mutluyum pirinçte veriyor devletimiz yemekte hergün makarna yanına patates le soğan kavurması yapıp yiyorum telefonumdan Recep Tayyip erdagaaaan şarkısı dinleyip akşamda ayacıklarımı uzatıp A haber izliyorum kim diyor herşey pahalı diye öyle birşey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 25 Nisan 2021; 12:6:26 >
teknolojik urunlerinizin degerini bilin arkadaslar 2-3 yildir kullandigim klavyemin tuslari asinmisti amazon.com'dan tus takimi aldim 29$ bana tam olarak 400tl ye geldi. ben klavyeyi bu fiyatlara almistim. Bozulan mouse, sivi sogutma, ram ve ekstra 500gb m2 ssd 2500-3000 tl civari tuttu. simdi bir bilgisayar dizsem heralde 20.000 tl ye ancak dizerim. saka gibi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 25 Nisan 2021; 12:13:6 > -
iPhone almak zorunda değilim ki Özenilecek bir tarafı yok redmi note 7 kullanıyorum yetiyor gayet güzel telefon zamanında 1280 TL ye aldım.. Telepati yapalım hadi Ülkede hiç kimse elektronik ürün almadigini düşünün 1 kişi bile dolasiyla bu şirketler devlete yüklenicek çünkü onlarında giderleri var devlet bu sefer ne yapacak gümrük vergilerde düzenlemeye gider.. çünkü devlet dünyanın
Vergisini elektronik ürünlerden araçlardan vesaire alıyor devlet nasıl istemez ithal ürünleri almamani bu akış durursa ne olur ? Yurtdışında duymuşsunuzduzdur yahu 15-20 kuruş benzine zam geldiği için millet sokaklara dökülüyor 15-20 kuruştan bahsediyoruz.. Bir ülkede unuttum şimdi halk hiç bir elektronik ürün satın almamış protesto etti devlet gümrük vergisini 0a indirdi yani dış ülkelerde gördüğümden biraz da pay çıkarıyorum.. Şimdi ülkede insanlar bu kadar fazla çalışmaya birşey de üretemiyor dolasiyla.. Bu sefer ne oluyor zaten çocuğunu doğru dürüst okutmak istiyorsan yıllık 30-40 bin TL en az çocuğuna ayırman lazım iyi eğitim almasi için yani ya kendini düşünüp istediğini alıcaksın yada çocuğunu düşünüp ona yoğunlaşacaksin yani bu durumda hangi baba olsa birşey almadan 20-30 defa düşünür..O yüzden çok çok ihtiyacım olmadığı bir şeyi bu fiyatlarda özellikle almam.. Mesela yurtdışına çok çıkmış bir insan olarak oradaki piyasayı şöyle özetlim bir ürün çıktımı gelecek sene fiyatları yarı yarıya düşer ve çıkış tarihi geçtikçe de fiyatı düşmeye devam eder.. Ama anlatmak istediğim de bir nevi bu bu bizim ülkede farklı ürün 6sene öncede çıksa fiyatı tam aksine yükselir bu böyle oldukça ben niye o firmaya para kazandirayim ki gider yurtdışından alır veya tanıdılar vesile olur.. örnek ps5i yurtdışından cdli versiyonunu 3800 TL gibi bir fiyata aldım ilk ciktiginda peki ülkemizde ne kadar bu ürün ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hayal ettiklerimi almaya her sene yüzde 14 resmi enflasyon ile yaklaşmak zaten mümkün değil. markette 1-2 liraya satılan meyve sebzelerin geldiği nokta, temel ihtiyaçların sütün, yumurtanın geldiği noktaya baktığımızda, hayalini kurduğum otomobilin fiyatı her yıl 1.5-2 ile katlanınca hiçbir şeye yaklaşamıyorum.
sadece birkaç sene önce alınan 5 bin tl maaş ile bugünün 10 bin tl maaşı aynı alım gücüne bile sahip değil. her yıl düşük gösterilen enflasyondan maaş-alım gücü arasındaki makas uçurumlarla açılıyor.
gerçekleşmesi beklenen hayallerle yaşamak artık mantıksız gelmeye başladı çünkü maaşımın zammı enflasyon kadar oluyor haliyle alım gücüm her yıl en az 30-40% düşerken neden hayal kurayım ki?
bu ülkede hayal kurmak bile artık çok pahalı...
sadece oecd nin sitesine girilip gerçek enflasyon bu değil dediğimiz enflasyonumuzu kıyasladığımızda bile diğer ülkelerden 5 ile 25 kat arası daha fazla olduğunu görüyoruz.
kaynak: https://data.oecd.org/price/inflation-cpi.htm
-
Yumurta örneğini çok iyi dedin ben de aynı durumdaydım 30lu yumurtaya en son 26tl verince yumurtaları kırıp bişiy yapmaya çekiniyorduk
Böyle nereye kadar deyip tanesi 25tlden canlı tavuk aldım , şuan onları büyütüyorum salıyorum bahçeye otluyorlar umarım yakında yumurtlayacaklar
Ekonomiyle aran pek iyi değil galiba, şuan ki araçlara ve elektroniklere yapılan zammın tek sebebi ülkede döviz kalmaması, kimsenin almaması için uğraşıp duruyorlar.
Hadi diyelim ülke döviz sorununu çözdü, vergiler azaltıldı, bunun da bir faydası yok, fakirleştik, paramızın değeri düştü, yine alamayacaksın. İster protesto et ne edersen et, Afrika'daki fakir bir ülke halkının protestoyla zenginleşmeyi istemesi kadar komik bir durum.
10 yıllar sürecek bir konu, protestolarla şak diye çözülecek bir konu değil, kendi gelirini arttırmadan çıkamazsın işin içinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 25 Nisan 2021; 13:4:17 > -
Bizim bakkal emmi 9.5 lira dedi ya la, 2.5 litre kolaya.
Sorun kimse gördüğünden geri kalmak istemiyor ve alıyor.
Daha artar ve artacak.
Artık ülke olarak küme düştüğümüzü görmemiz şart , tek kullanımlık havlu , bardak vb lüks mesela en basitinden bu yeni seviyemizde.
-
Tilifonunu çıkard.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X