yol yabdı, göbrü yabdı, namkörlük edmeyin |
artık insanı çıldırtan pahalılık (16. sayfa)
-
-
Bu duruma bizler getirdik zaten dostum geçen fasulye Alicam yerli mi diyorum adam Arjantinden geliyor dedi.. Ben vatandaş olarak sadece yerli ürün almaya çalışıyorum ithal ürünlerden uzak duruyorum.. Biz üretim yapmazsak ülkede ekonomi tabiki çöker biz naptık ülkedeki fabrikaların yabancılaşmasina izin verdik.. Veya yabancılara sattık Ülkede ailece hotelde tatil yapmaya karar verdiniz fiyatlara bakıyorsunuz 40-50 bin TL hotel tutuyor ama siz yurtdışından 399-699 Euro'ya Türkiye'den tatil paketi alıyorsunuz.. Neymiş Türkiye'ye döviz girsin eee kendi insanını dışlıyorsun.. Restoranlarda turiste ağırlık veriyor hele Fethiye bölgesi resmen İngilizlere ait olmuş gelen her İngiliz ya orda kaldı yada bir sürü yer aldı nasıl olsa sterlin değerli Türkiye'de yaşıyorlar.. Kendi kendine düşman olan kendi insanını dışlayan bir millet olduk.. Zamanında Osmanlı'nın çökme sebebi olan Araplara bile kucak açtık sonuç ? Hepsi lüks içinde yaşıyor İstanbul'da durumu olmayan Araplarda hırsızlık yapıyor ülkemizde kısacası hak ettik.. Bunca senedir kötüden kötüye gittik şimdi maaşın 5-10bin TL olsa bile bir şekilde eriyor türk lirası , Bu ülkenin ekonomisini düzeltmek o kadar zor değil Atatürk'ün tek bir adamın kurduğu fabrikalara bakın biz napiyoruz ya satıyoruz yada başka ülkenin IMF borcunu ödüyoruz ya düşünmediğimiz kendi aç halkımız ? Ya teyze geçen çöpten yemek arıyor yazık günah ülkede her gün mecliste birbirlerini yemelerini görmekten bıktık zaten siyaset kalmadı ki o ona laf o buna laf dedikodu dinliyoruz sanki birlik yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 25 Nisan 2021; 14:9:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sadece ithal ürünler değil, ham maddesi ithal edilen sözde yerli ürünlerde aynı durumda, bunların sayısı çok fazla.
Hızlıca bozulan gıda ürünleri hariç tüm ürünlerin, sektörlerin fiyatları gerçekte bir açık arttırmaya belirleniyor.
Diyelim bizim halkın bütçesi yumurtaya en fazla 5 lira verebilse bile, yandaki komşu ülkenin para biriminin TL'ye göre yüksek olmasından dolayı 6 lira verebiliyorsa, o yumurtayı 5 liraya alamazsın, onları ihraç ederler.
Turistler 10 lira veriyorsa, 9 liraya orada kalamazsın, 10 lira onlara da çok ucuz gelir, sana pahalı.
-
bu pahalılıktan bizlerin şikayet etmesiyle hiçbir şey olmaz, boşuna kafa yormayın. ne zamanki FESBUK kullanmayı bile bilmeyen, hayatta tv izlemek çay içmek dışında hiç bir sosyal aktivitesi olmayan milyonlarca insan birlik olur isyan eder, o zaman bir şeyler olabilir bu memlekette. onların da gözünü patates soğan makarna erzak dağıtarak, dualarla maşallahlarla boyayarak uyanmalarını engelliyorlar.
o yüzden boşuna isyan etmekten, sokaklarda hak aramaktan bahsetmeyin. insanlar açlıktan birbirini yemeye başlayana kadar hiç bir yol olmaz bu memlekette.
karı koca aylık oldukça yüksek gelirimiz var, limitsiz şirket aracı, telefon, hat, çocuğa kadar özel sigorta yemek bilmemne derken temel ihtiyaçlardan neredeyse hiçbir şeye tek kuruş para ödemiyoruz cebimizden. ama bu durumda bile en basidinden geçen sene 4,50-5 TL olan türk kahvesi bugün 7,5 TL , 2 sene önce 5 TL olan tam buğday uno ekmek bugün 9 TL düzgün bir keçi peyniri kilosu 65-70 TL en ucuzu neredeyse onu aramaktan iflahımız kesiliyor. yurtdışında bizim pozisyonlarımızda çalışan aynı şirketten arkadaşlarımızla konuşuyoruz, sürekli bir yerlere gidiyorlar geziyorlar gelecekleri için birikim yapıyorlar güzel yerlerde oturup güzel şeyler yiyip içiyorlar. biz onların götüyle güleceği yerlerdeki bok gibi evlere maaşımızın yarısını nerdeyse kredi olarak veriyoruz kalanıyla şu bu fatura derken ay sonunu anca getiriyoruz, 3 kuruş atabilirsek kenara şanslı sayıyoruz kendimizi. ve beraber çalıştığım inanın en alt seviyeden en üst seviyeye kadar herkes şikayetçi bu durumdan.
çünkü biz bu durumdayken bile emeklerimizin karşılığında hak ettiğimizin bu olmadığını, yurtdışında insanların bizlerin belki de 1/3'ü kadar yorularak çok daha insancık koşullarda yaşayabildiğini biliyoruz, görüyoruz. almanyada sıradan bir işte çalışan arkadaşlarımız bizim burada göremeyeceğimiz lezzetlerde ekmek,peynir, et, süt yumurta gönlünce tüketebiliyor, biz 1 kilo et alırken bile indirim kovalıyoruz yakalasak da alıp yesek diye. kampanyaları indirimleri uçuça ekliyoruz peynirin aman düzgünü olsun diye.
gerçekten çok doluyum ama en üstte bahsettiğim profil değişmeden bizlerin şikayet etmesi, değişim için bağırması vs. bir faydası olmayacağını biliyorum.
-
Forumun yaş ortalaması baya düşük sanırım. CHP 2023'te iktidara gelirse ekoniminin düzeleceğine inanan ciddi bir kesim var çünkü. Ben de 2023te millet ittifakının seçimi kazanacağını düşünüyorum ama ülke şuanki durumdan çok daha fazla kötü bir duruma gidecek bundan şüpheniz olmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O değil de kahve neden 50 lira onu anlamadım. İlla 3ü1 arada mı içecez gerçi o da 1 liraydı paketi en son .s
-
Sizler hoop durun artık demeyi öğrenene kadar böyle gidecek..!
-
Senin aksine şuan olduğundan daha kötü olmayacağına adım gibi eminim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cellestin
Forumun yaş ortalaması baya düşük sanırım. CHP 2023'te iktidara gelirse ekoniminin düzeleceğine inanan ciddi bir kesim var çünkü. Ben de 2023te millet ittifakının seçimi kazanacağını düşünüyorum ama ülke şuanki durumdan çok daha fazla kötü bir duruma gidecek bundan şüpheniz olmasın.Ak parti gider-gitmez iyiye gidiş başlar tabii delilik edip yine İBB ve bir önceki Ankara seçimleri gibi ayak oyunları yapmaya kalkmazlarsa.
Sadece ümit bile insanları kendine getirir bu ülkede öyle bir enerji var ki , Ak partinin doymak bilmeyen yiyicilerine bile kaç yıl dayandı ama sonunda deniz bitiyor bunlar doymuyor.Ülke bu halde ticaret bakanı bile dezenfektan satmak gibi ufak hesaplar peşinde.Kadrolaşma , hak yeme zirvede böyle bir ülke sadece eksiye ve kötüye gider.Ülkenin kimyası bozuldu.
Sadece bunun gideceğine inanç bile ülkeyi zıplatır.Bugün ülkede önünü göremiyor insanlar yeni yatırım yapmıyor , mevcutu korumaya çalışıyor.
(Yaş ortalaması demişken yaşım 45 , 2000 senesinde işsiz kaldım ve kesinlikle o zamanlar daha çok gelecek ümidi vardı çünkü sistem yerindeydi , önce akp ve fetö sonra akp sistemi iyice bozdu.Akp'de zaten son atamalarda gösteriyor ki sadece yalakalar ve çapsızlar kaldı , artık en ufak bir fayda veremezler ülkeye sadece zarar.)
-
Dostum kısa vadede Kimse ekonominin düzeleceğine inanmıyor ! Ancak herkes durmun şimdikinden daha iyi olacağına inanıyor. Buna sadece bizler değil ki piyasalar bile böyle tepki veriyor. hani bunu anlamak için de ekonomist olmaya da gerek yok. Reis in konuşmaları ile döviz kuru ve borsanın kontrol edildiği bir ülkede yaşıyoruz . Döviz kurları rte nin tepkilerine göre günlük 20-30 kuruşluk çıkışlar yapıyor. Döviz alım fırsatını verdiği an ,insanlar rte nin çıkıpta konuşmasını bekliyor. biliyorlar çünkü reis konuşupta "eyyy kılıçdaroğlu" dediği an dolar 10krş atıyor. Gerçek bunlar bunlar dostum . her gün piyasalarda yaşanan şeyler bunlar !
Kısacası piyasalar bile rte nin kendisini istemiyor.
Edit: yaşım 38 bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 25 Nisan 2021; 16:32:45 > -
Canım tatlı istedi, en ucuzu olsun diye uygulamadan girip baktım şuan, tulumba 40TL
Kafayı yemiş piyasa, tulumba dediğin şey, şeker ve hamur dan yapılıyor. Maliyeti ne olabilir ki.
Geçen markette de 30 liraydı. Oradan da yine almadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunları üç sebebe dayandırıyorum.
- Amerika ile ilişkiler
- Kalifiyesiz iş gücü
- Çok az girişimci
Millet olarak bizde sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Herkes kolay para ve iş peşinde. Kendimizi geliştirmiyoruz. Hatalarımızı görmezden geliyor sorumluluğunu başkalarına yıkmaya bayılırıyoruz.
''Bütün bunlar hükümetin çabalarının yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmez.''
-
Migros’ta standard 1 litre süt olmuş 8 lira 10 lira.
Ben küçükken bugünün organik diye satılan sütlerini üç kuruşa alırdık. Organikler olmuş 13.90
Kaliteli ürüne ulaşmak inanılmaz pahalı olmaya başladı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fırsatınız varken veya bir fırsat yaratın. Bu ülkeyi terk edin. Çünkü bu ülke bir daha dönüşü olmayan bir çıkmazın içine soktular. Düzelmesi 50-100 yıl alır.
-
-
birkaç farklı markette gördüm, kıytırık ev baklavasına bakıyom paketine 40-50 TL yazıyolar, kilo fiyatına bakmadım bile. bi paket yahu, hadi olsun 600 gram.quote:
Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234
Canım tatlı istedi, en ucuzu olsun diye uygulamadan girip baktım şuan, tulumba 40TL
Kafayı yemiş piyasa, tulumba dediğin şey, şeker ve hamur dan yapılıyor. Maliyeti ne olabilir ki.
Geçen markette de 30 liraydı. Oradan da yine almadım.
içinde de altı üstü biraz ceviz falan var, gerisi şeker-un. ev baklavası la bu. hep ucuz diye bildiğimiz şey.
evde yapmak da ucuza gelmiyo. ben dışarıdan hiç yemek yemem. tek yaşıyorum. Corona olunca misafir de gelmez oldu artık, normalde misafirim eksik olmazdı. şu tek yaşadığım halimle, üstelik bol bol sebze ve salata yediğim halde, ayda bazen 1000 TL gidiyo market harcamalarıma.
bakın size iki gün önceki market harcamamı yazıyorum, aşağıdakilerin hiçbiri yağ-peynir gibi nispeten uzun vadeli gıdalar değil:
Makarna 3.75 TL
450gr donuk Bezelye 10 TL
Maden suyu 4 TL
Roka 2.5 TL
7 adet Enginar kökü 28 TL (bu indirimli hâli, normalde tanesi 6TL idi)
550gr Brokoli 4.5 TL
1Kg Karnabahar 7.5 TL
Naneli şeker 2.5 TL
200gr Fıstık 4 TL
Cici bebe bisküvi 4.5 TL
-> Toplam 70 TL
altü üstü birkaç gün götürecek yiyecek bunlar. yoğurt-peynir-et-süt-yağ-şeker-salça falan yok burda. meyve yok, limon yok, domates yok bu listede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Nisan 2021; 19:1:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Flash TV tekrar açılıyormuş....Beyaz ipek bir mendil yaptırayım, halay
-
elindekini koruyorsan zenginsindir. tabi yazılcak çok şey var ülkeye dair. Ama asıl muamma bu haldeyken tecavüzcüsüne aşık olan seçmen. bunu ders diye okullarda okutulmalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X