Şimdi Ara

artık insanı çıldırtan pahalılık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
521 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açlıktan ölsemde rte diyen adamlar var bu ulkede
    Cokta hesap kitap yapmayin derim
  • Bu dönemde ucuz olan ne varki Zaten?
  • geçen gün beyni yıkanmış elemanın biri böyle konulara tepki gösterip: "para ile alınan şeylerle hobi olmaz, siz para harcama meraklısısınız ve hobi diye bahane uyduruyonuz" demişti. bisiklet ve kitap örneği verince de: "onlar hobi olamaz, hobi kendin yaptığın şeydir, para ile alınan hiçbir şeyle hobi yapılmaz" demişti.

bu ülkede zenginlerin yatlarının yakıtına vergi yok ama bisiklet lastiğinin yamasına ÖTV var, bisikletin kendisi dahil her şeyine ÖTV var, ve beyni yıkanmış bir yaratık bize bisikleti bile çok görüyor.

hayatında gördüğün her şey parayladır. hobi para harcamadan yapılır demek beyinsizliktir. sokağa çıkıp yürüyeyim desen bunun için bile önce karnını doyurmaya ihtiyacın var ve bugün %99 evde kendi yaptığı yemeği yiyen ben bile markete deli gibi paralar vermek zorunda kalıyorum çünkü her şey çok pahalı. bir enginar kökü 6TL.

• Aynen öyle cok pahalı hersey disardan yemek yediğimde doymazsam 2.sini soyleyemiyorum cok eskiden böyle değildi
  • Gecen yemek soyliyeyim dedim disardan.Bi baktim,bir daha baktim,babama gosterdim,komsuma gosterdim,bahcedeki kediye gosterdim...

Hersey ates pahasi.Gecen markete girdim 2 3 parca sey aldim 40 tl tuttu yaw.
  • sigarayı bıraktım.

• Kardeş adam kazıklamış seni büyük marketlerden alışveriş yapmaya çalış
  • Şokta 13 lira olan yoğurt şimdi 16.95 TL. Noodle yerdim 1.45den 1.95 oldu artık yiyemiyorum anca ayda 1 2 falan. Ramazan pidesi Tarsus'ta 3 TL olmuş alamıyoruz mecburen hergün uzaktaki belediye fırınına gidip alıyorum ki o ekmek önceden 45 kuruştu şimdi 95 kuruş olmuş. Süt yumurta protein asla alamıyorum. Eve babam alırsa anca öyle yiyebikiyorum. Önceden yumurtanin bir değeri yoktu sofraya çıkarılır miktarına bakılmaz çünkü ucuzdu. Şimdi ben evdeki yumurtaları hemen bitmesin diye yemiyorum bile. Babam evde olunca hazırlıyorum ki o adam da yesin.
  • scientia kullanıcısına yanıt

dostum selam

kahveleri sanalbaharat.com adresinden alabilirsin 52 kg'a espresso satıyor adamlar 79'a kadar cesitli kahveler var. reklam degıl bu ben de fakirim ve kahve bagımlısıyım turkıye'dekı en ucuz sıte sanal baharat 2 yıldır oradan alıyorum dene ıstersen :)

• sigara içmeyin o zaman kardeşim. yorumlarda adam "sigara alamıyorum o zaman" falan yazmış ilginç..

• Bu millete müstahak. Açlıktan ölsemde oyum rte ye diyen kişiler olduğu sürece bu durumlara üzülmeyeceğim. Resmen stockholm sendeomunun canlı örneğiler.
  • En uyduruk katkılı tereyağın kilosu 50₺ ,bu insanlar nasıl geçinsin 4 kişilik bir aile.İş zıvanadan çıktı.

• Ama yol yapıyyylar.

• 1) iktidar değişecek

2) ucube başkanlık sisteminden vazgeçilecek

3) suriyelisi, afganı, arabı, bilmem nesi gönderilecek

bunlar olmadan eskiye dönüş hayal. aylık gelirim yoksulluk sınırının üzerinde olmasına rağmen bir şey alacağım zaman ben bile 40 kez düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

1) iktidar değişecek

2) ucube başkanlık sisteminden vazgeçilecek

3) suriyelisi, afganı, arabı, bilmem nesi gönderilecek

bunlar olmadan eskiye dönüş hayal. aylık gelirim yoksulluk sınırının üzerinde olmasına rağmen bir şey alacağım zaman ben bile 40 kez düşünüyorum.

Arap kalsın kardeş para bırakıyorlar.Tüm dünya gelsin istiyor.

• dolar ve euro çok pahalı ki elektronik eşyalarda çip üretimi de yetmiyor artık. türkiyede yabancıların ilgisini çekebilecek bir üretim yok (gıda gibi şeyler hariç) kısacası türkiyenin sattığı şeyler sadece devlet işlerine yetiyor.

dünyada ki pandemi, savaş ortamı da olduğu için ekonomik bir sıkıntı var global olarak. pandemi ve savaş ortamı biterse dolar ve euro düşer, gıdalar ve eşyalar ucuzlar ancak tabii yine de bir almanya gibi olmaz. sonuçta üretebildiğimiz şeyler çok kısıtlı ama en azından bir PS5'i 6 ayda değilde 3 ayda alırız ( aylar sallamasyon )..

• Ülkeyi bakkal gibi yönetiyolar valla 

• Bana en çok koyan alkol fiyatları.Hayır zaten diğer her şey pahalı,millet dert tasa içinde,bari bırakında hiç değilse haftada 1-2 kere bi 70 lik alıp keyiflensin.Maliyeti 45 lira olan rakıyı 175 liraya satmak nedir?

• Direkt 2023'e zaman yolculuğu bug'ını falan bulsunlar ya, şu seçimler olsada kurtulsak bu hükümetten. Bimin önünden geçiyosun 100 lira bırakıyorsun. Çoooooook pahalı her şey, umalım da hükümet değişir önümüzdeki seçimde, yoksa çok daha kötü günler bizi bekliyor.

Ekmeği 5 liradan, 1 litre süte 20 lira, 1 litre ayçiçek yağına 75 lira falan vereceğimiz günleri görürüz yoksa 2025de falan, allah göstermesin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.